perjantai 16. toukokuuta 2014

Kuumaa pesintäaikaa

Vaikka sorsat olivat saaneet jo yhden poikueenkin aikaiseksi, naurulokit ovat vasta virittäytymässä. Jotkut paremmin, jotkut heikommin. Pesänrakennusaineiden kuljettaminen näyttää aina yhtä hellyyttävältä, oli lintu sitten mikä tahansa.

Tämä telkän pesäpönttö ei ole tainnut olla telkkien käytössä muutamaan vuoteen. Lokit ja tiirat ovat sen luona päivystäneet ja telkät ovat nähtävästi valinneet metsän reunaan hieman suojaisampaan paikkaan sijoitetut pöntöt. Niillä näkyi liikennettä nytkin.

Yksi naurulokki on makaillut pöntön päällä jo pitemmän aikaa ja sitten yhtäkkiä ne alkoivat väsäämään sen päälle (siis pöntön, ei naurulokin päälle) pesää. Ei ainakaan vielä mikään taiteellinen luomus, mutta kovasti sinne kortta kannetaan :-) Välillä käydään  sovittamaan pesää ja sitten rakennus jatkuu.

Muistathan klikata kuvat isommiksi :-)Ruohotuppaat näyttävät olevan keskimäärin paljon suositumpi pesäpaikka. Ja pesät rakentuvat melkoisen vieri viereen.Aulangolla pari naurulokkia koki pientä korren kantamisen painetta, mutta tuntuivat olevan hieman ihmeissään niiden korsien kanssa. Yksi lensi kortensa kanssa lampeen uimaan ja toinen tökötti paikallaan uljas pesäkorsi suussaan ;-)


10 kommenttia:

 1. Hienot kuvat! Neljäs kuva on suosikkini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sirpa! Sama suosikki minullakin :-)

   Poista
 2. Ihania kuvia lempi linnustani! Heti piti tulla tänne katsomaan. Hieno ja raikas ilme blogillasi, liityn tottakai lukijoiden joukkoon. Onnea uudelle blogille!

  VastaaPoista
 3. Hienoja kuvia! Vielä riittää joillakin linnuilla pesänrakennusta, osa hautoo täyttä päätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pirkkoinkeri. Tänään ei kukaan enää täälläkään rakentanut pesää.

   Poista
 4. Paljon onnea uuteen blogiin!
  Luonto vie mennessään, eikö niin :)

  VastaaPoista
 5. Joskus tekee mieli uudistua ja silloin on niin tehtävä. Onnea uudelle blogillesi, tottamaar tulin lukijaksi....=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nainen.kuvastimessa :-)

   Aika aikaansa kutakin...

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)