torstai 15. toukokuuta 2014

Vaikea, vaikea sääksen elämä

Maailmaa linssin läpi on jo vanha blogi. Se sai alkunsa valokuvauksen ilosta. Sittemmin suhde valokuvaukseen on tiivistynyt ja luonto kuvauksen aiheena on vakiintunut. Vanha blogi oli kaikkea valokuvauksen maisemissa. Nyt haluan ainakin tällä hetkellä keskittyä luonnon ja kaiken luonnon luoman kuvaamiseen. Ei mitään ihmisen käsin tekemää. Siinä lähtökohta. Siksi tämä blogi.

Kalasääksi on Kanta-Hämeen maakuntalintu. Sain ilon tavata lajin edustajan viimeksi eilen. Se tuppaa lentämään aina kaukana tai vieläkin kauempana. Silti kuvasin kaiken - noiden ihanien pienten sorsanpoikasten lisäksi. Reilussa tunnissa sain vajaat 600 kuvaa. Siinä riitti läpikäymistä, etenkin kun kaikki kuvat ovat raakakuvia. Eläinten kuvaamisessa ei voi kuitenkaan jättää mitään sattuman varaan. Tai siis minä en voi.

Lintu on komea. Siitä huolimatta, että se syö vain kalaa, muut pesivät linnut kokevat sen uhkaksi. Sääksi joutui etsimään syötävää pienten vainolaisten seuraamina. Ja kun saalis oli vihdoin saatu, osa vainolaisista kärkkyi koko ajan saalista itselleen. Ei ole helppoa sääksenkään elämä...

12 kommenttia:

 1. Kalasääksi on komea lintu. Hyvät kuvat mestariliitäjästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Seita!

   Mitä lähempää sen näkee, sitä upeammalta se näyttää...

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos, Sirpa!

   Noissa isoissa linnuissa on jotain taianomaista.

   Poista
 3. onnea uudelle blogille!

  Komea lintu. Jokin aika sitten luin "kurkikuiskaajan" Jouko Alhaisen perustamasta Pohtiolammen sääksikeskuksesta. Siellä pitäisi joskus käydä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sussi!

   Täytyypä itsekin ottaa tuosta selvää - kiitos vinkistä!

   Poista
 4. Onnea uudelle luontoblogille! Kalasääksi on komea lintu. valitettavasti näkee harvoin. Hienoja kuvia sääksen liitelystä!

  VastaaPoista
 5. Onnea luontoblogille, varmasti oikea ratkaisu sillä niin loistavia kuvasi ovat. Mukana tulen ilman muuta. Omakin blogi kaipaisi uudistumista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli mieleen noista sinun upeista sääksikuvistasi, että uusimmassa 2/2014 Luontokuva lehdessä oli iso juttu sääksistä ja Kangasalan upeasta sääksipaikasta Pohtiolammelta. Ihan pikku vinkkinä kuvausretkeksi ;)

   Poista
  2. Kiitos, Tuula!

   Täytyypä pistää korvan taakse hyvä vinkkisi :-) Kiitos siitä!

   Poista
 6. Upeita kuvia! Tänään vaihdettiinkin Hattelmalan lintutornilla muutama sananen kun olit pois lähdössä. Sääksi saapui jonkun ajan kuluttua ja lenteli vartin verran järven yllä, poistuen kuitenkin ilman saalista. Yhden hienon syöksyn kuitenkin teki veteen asti. Mahtavaa oli seurailla sen liikkeitä. :)

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)