sunnuntai 14. elokuuta 2022

Kaunista, vaikka kuivaa ja kuumaa elokuuta 💖

Huh hellettÀ!

Olin jo vaihtanut kuuman kelin petivaatteeni syksyisempiin. Nyt tuli kuuma. KÀvin Àsken kaivamassa kevyemmÀt petivaatteet esiin uudelleen. MeillÀ ei siis ole ilmastointia ja kuumuus tunkee heti sisÀÀn, kun siihen vÀhiten muistaa varautua.

MetsÀssÀ on onneksi viileÀmpÀÀ, kunhan siellÀ malttaa liikkua rauhallisesti innostamatta aineenvaihduntaa yhtÀÀn tarpeellista enempÀÀ. HyttysiÀ on nyt syystÀ tai toisesta huomattavasti aikaisempaa vÀhemmÀn. Paarmojakin vain harvakseltaan. MetsÀssÀ arvaa nyt siis myös pysÀhtyÀ ja nauttia henkeÀ salpaavan kauniista maisemista oikein ajan kanssa.

MetsissÀ on ainakin meillÀ HÀmeessÀ kuivaa. Kantarellit ovat enemmÀn tai vÀhemmÀn kuivuneita. Ne saa katsastaa yksitellen, minkÀ viitsii kerÀtÀ mukaan ja minkÀ jÀttÀÀ paikoilleen. Kuivempien kantarellien kanssa lisÀÀn pannulle hyvÀssÀ porinavaiheessa tilkan vettÀ, jotta prosessi jaksaisi kestÀÀ loppuun asti. HyvÀÀ on toistaiseksi tullut. Kovin kuivunutta tavaraa pannulle ei tietenkÀÀn kannata tarjota, hieman nihkeÀ kÀy vielÀ. Koputellessa koliseva yksilö on jo mennyttÀ, sitÀ ei kannata ottaa mukaan.


Parikin tĂ€llaista kaunista pörrÀÀjĂ€ystĂ€vĂ€llistĂ€ kesĂ€kukkapeltoa nĂ€in viikonlopun reissullani. Olipa vasta silmĂ€n iloa! Aitohunajakukka ja ruiskukka houkuttivat puna-apilan kera niin mehilĂ€isiĂ€ kuin kimalaisiakin. Unikot saivat olla rauhassa. Olivatkohan ne vain silmĂ€n iloksi? Kaunista oli joka tapauksessa đŸ„°













Upeaa elokuista kypsĂ€n kesĂ€n jatkoa! Jaksetaan helteet 💖. Ulkona on ihan mahdottoman kaunista, nautiskellaan!


18 kommenttia:

  1. Todella kauniita ovat nyt nuo kukkapellot, ja niitÀ on meillÀkin pÀin useita. Monella pellolla myös poimimisen lupaava kyltti.
    NÀmÀ elokuun helteet eivÀt ole mielestÀni niin kuumia kuin kesÀ-heinÀkuussa, jotenkin on paljon siedettÀvÀmpÀÀ eli aika ihanaa nautiskella luonnon kauneudesta.
    Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Hitunen!

      TĂ€mĂ€ oli tĂ€hĂ€n mennessĂ€ kaunein nĂ€kemĂ€ni pelto auringonkukkapeltojen jĂ€lkeen đŸ„°

      Poista
  2. Vastaukset
    1. LisÀÀ nĂ€itĂ€ minun puolestani đŸ„°

      Poista
  3. On hienoa, ettÀ on niitÀ, jotka kukkapeltoja viitsivÀt ja haluavat laittaa. Haltioidun joka kerta. Ja luultavasti pörriÀiset myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. PörriÀiset olivat jotakuinkin ekstaasissa!

      EivÀt muuten minun tarkkailuni aikana vaihtaneet kesken kaiken kukkalajia, vaan kukin pysyi samassa kukkalajissa kukasta toiseen.

      Poista
  4. Voi miten hieno sinipunainen pelto! Ja totta, kuuma on taas, mutta onneksi yöt ei ole trooppisia. Siis ainakaan ulkona.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Erinomainen tarkennus tuo loppu! 😂. MeidĂ€n ylĂ€kerrassamme trooppisuus on huipussaan. SiitĂ€ pÀÀsee nauttimaan niin työ- kuin makuuhuoneessakin 👍

      Poista
  5. Luonto kaipaisi kyllÀ vettÀ. On upea pelto. LisÀÀ samanlaisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. MinÀkin kaipaisin jo vettÀ. Pihaorava yritetÀÀn pitÀÀ juomavesissÀ, vaikka vesi haihtuu astiasta nÀillÀ keleillÀ nopeasti.

      Ja ne kantarellitkin kaipaisivat vettĂ€ đŸ„°

      Poista
  6. Tuo kukkapelto on mahdottoman kaunis. Upeita kuvia sinulla siitÀ. HyvÀÀ alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Marja!

      Oikein upeaa alkanutta viikkoa sinullekin! đŸ„°

      Poista
  7. Onpa ihana kukkapelto. Olisiko kylvetty ihan vaan silmÀniloksi. Ruiskaunokki oli ainakin ennen ruispellossa se eitoivottu rikkaruoho.

    VastaaPoista
  8. Minunkin silmÀni lepÀÀ kauniissa kukkapeltokuvissa. Kiitos kuuluu myös kulkijoita ja pörriÀisiÀ ajatteleville viljelijöille.
    Sen verran on kuumaa, ettei öisin tarvitse minkÀÀnlaista peitettÀ. Lakanakin tuntuu jo liialta. TykkÀÀn, ettei kesÀ pÀÀty koulujen alkuun. Puutarhan ja luonnon puolesta toivon silti kunnon annoksen vettÀ.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vesisade olisi toivomuslistalla tÀÀllÀkin.

      Poista

Kiitos kommentistasi!