sunnuntai 8. lokakuuta 2023

Syksyä ja kiirettä. Vuosi vuodelta tämä tahti vain tiivistyy.

Vanhan pihatuijan ja villiviinin yhteiselo näyttää erityisen kauniilta näin syysaikaan. Tuija oli iso ja pystyssä jo vajaat 30 vuotta sitten, kun muutimme tänne. Villiviini on meidän omia istutuksiamme.


 

Töissä on kiirettä ja melkoista intensiivisyyttä. Vapaa-ajan puuhastelut tuppaavat jäämään jalkoihin kaiken kiireen keskellä.


Ensimmäinen pakkasyö on kuitenkin nyt koettu. Kantarellit eivät vielä lannistuneet. Kahdesti olen käynyt vielä etsiskelemässä uusia kantarellimetsiä. Niitä löytyikin kaksin kappalein.


Olen syöttänyt ja tarjoillut sieniä omalle perheelle, omille ystäville ja työkavereillekin. Hurjan sienimäärän myötä olen päätynyt tarjoilemaan kantarellisaaliita ihan tuntemattomillekin - lähellä ja kaukana. Hyvän ystävän äiti ottaa onneksi vastaan ylijäämäsieniä, joita on siis tänä kesänä ja syksynä siunaantunut ihan mahdottoman runsaasti.


Olen toiminut omien uskomusteni mukaan vähän kerrallaan. Kerään sieniä sen mukaan (muka), mitä jaksan käsitellä. Jos en kaikkea jaksa, niin komposti lienee yhtä hyvä paikka kuin maastoonkin mätäneminen. Pihan ja kodin siivouksen ja uudistamisen suhteen vähän kerrallaan on ollut myös erittäin toimiva motto. Kaikkea ei vain jaksa kerralla.

Nyt pitää lähteä nukkumaan, että jaksaa uuden hektisen viikon taas rynnistää läpi. Siksi kirjoitinkin tänne nyt sen verran kerrallaan, kuin jaksoin ja ehdin. Onneksi kiireet eivät ole ikuisia. Pian tämä hoppu hyytyy. Niin se vain on 👍.

14 kommenttia:

  1. Minulla on ollut sama homma. Töissä on ollut kiirettä, uusi työ ja ihan uudet kuviot. Vapaa-ajalla omat kiireensä; arkiaskareita ja harrastuksia. Aloitettiin viime viikolla makuuhuoneen remontti. Kaikkinensa kaikki on ok <3 Mukavaa lokakuuta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Tarja!

      En tiedä itkeäkö vaiko nauraa, kun härdellisi kuulostaa niin tutulta 🤭. Oikein mukavaa lokakuuta sinullekin!

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos, Sami!

      Oli tuossa vielä parhaimmillaan. Nyt parin kylmän yön jälkeen se on vain kuihtunut muisto omasta parhaasta itsestään.

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Sienien lisäksi syksyn parhainta antia ovat juuri nuo värit kaikkineen!

      Poista
  4. Kummasti meilläkin töissä alkusyksy on aina tosi kiireistä aikaa, mutta yleensä sitten tulee hetki rauhallisempaa, kunnes taas joulua kohti tahti kiihtyy. Kiireistä on ollut - jopa niin, että en ole ehtinyt blogiakaan päivittää enkä toisten blogeja edes lukea.
    Voimia sinulle alkaneeseen työviikkoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Hitunen!

      Työelämän kasvavien vaatimusten myötä vanhoja tehtäviä pitäisi joutua romukoppaan hylättyjen rutiinien saarelle. Mutta harvemmin niin käy, jos ei ole ihan pakko. Tekemisen historia on oikeuttavinaan tekemisen jatkumisen, vaikka terve järki ihan pienenkin pohdiskelun jälkeen sanoisi toisin. Voi meitä 🤪.

      Poista
  5. Villiviinin huomaa aina sýksyllä. Ihana kasvi.
    Mukavaa viikkoa sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Enkuli!

      Villiviinit on istutettu aikoinaan viereiseen pergolaan alppikärhöjen ja kiinanlaikkuköynnösten seuraan. Ne ovat kaikki jossain vaiheessa kasvukautta värikkäitä ilostuttajia. Villiviini on ainoana levinnyt myös muutaman metrin päässä olevaan tuijaan.

      Poista
  6. Tsemppiä työkiireisiin. Meilläkin on vuoden viimeinen neljännes aika kiireinen. Minä kun olen marraskuussa väsyneimmilläni, niin yhdistelmä on kaukana optimaalisesta. Mutta jotenkin sitä tulee rämmittyä jouluun ja jos tammikuussa tulee lunta, niin se piristää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, rouva Kepponen!

      Tsemppiä siis sinullekin kiireisiin!

      Poista

Kiitos kommentistasi!