keskiviikko 18. lokakuuta 2023

Kallioista sielumaisemaa Mussalossa - ja tyttären syntymäpäivä 💖

Ihan Suomen parhaita merenrantakallioita löytyy Kotkan kaupungin Mussalossa. Tämä taisi olla kolmas tai neljäs kerta, kun kävin tuolla vierailemassa. Edelleen koskettaa ja kutsuu uudelleen. 


Täällä on varmaankin pientä ruuhkaa kesällä kauniilla kelillä. Isoilla kallioilla riittää tilaa aika monen monelle piknikille.


Täällä olen ainakin kahdesti vieraillut kuumassa tyvenessä. Merellä ei selvästikään kuitenkaan aina tuule - ainakaan rannalla. Harvoin meren rannalla joutuu keventämään vaatetustaan.



Meren rannalla kallion ja rantakivien lomassa sielu lepää ja silmä iloitsee. Tänne pitäisi ehtiä joskus ihan istumaan, kuuntelemaan, katselemaan ja tunnustelemaan tuulen virettä iholla. Laitetaan tämä reissulistalle 👍.




Toki, jos ei tykkää kivistä ja kalliosta, tänne ei yhtään kannata tulla. Vieressä olevasta Haminan kaupungista löytyy hiekkarantaa, jos se kutsuu paremmin. Kotkan kaupungissa on myös mahtavan upeita puistoja, jos kaupunkimiljöö sytyttää enemmän 💖.




Kallio jatkuu rannan jälkeenkin matkalla mantereelle. Tallattu polku näkyy tässä selvästi.



Tähän aikaan 'muutama' vuosi sitten olimme paikallisessa sairaalassa ihan tosissaan tyttären syntymän kanssa. Synnytys oli käynnistynyt jo päivällä, jolloin kävimme varmuudeksi sairaalassa tarkastuksessa. Aikeenamme oli mennä synnyttämään hänet naistenklinikalle Helsinkiin niin kuin veljensäkin aikoinaan. Sinne matkaa oli sata kilometriä, lähimpään keskussairaalaan ehkä noin 400 metriä?

Naistenklinikalla vauvat viettivät yöt omissa tiloissaan ja sairaalassaoloaika toisen lapsen kohdalla oli pari yötä. 'Kilpailutin' lähisairaalaa ja sieltä luvattiin vauvan yöpyminen samassa huoneessa ihan vieressä ja kotiutuminen seuraavana päivänä, jos kaikki olisi ok. Lähikeskussairaala veti tässä pitemmän korren. Emme lähteneet ajamaan Helsinkiin.

Nyt lapsi on jo erittäin pätevä aikuinen omassa ammatissaan ja vallan ihana ihminen (kuten tuo ensimmäinenkin lapsemme).


Minäkin uskon olevani oikein pätevä omassa ammatissani. Nyt vanhempani ovat kuolleet, eivätkä ole enää mitään mieltä osaamisistani. Juuri ennen heidän kuolemaansa minun osaamiseni ei onneksi ollut tärkeimmässä roolissa. Mahtavaa, että ehdittiin kohdata vaikka kuinka kovastikin muistisairauksien merkeissä. Ehdin saada arvostuksen kummaltakin vanhemmalta. Tavallaan se on tärkeää, tavallaan ei. Kiva, että sain arvostusta, mutta selviäisin ilmankin.

Lopun ajan arvostus tuli kuitenkin puskista ja ihan ekstrana. Se on aitoa ja arvostan sitä 💖


22 kommenttia:

  1. Tuolla pari vuotta sitten n. 3-vuotias poikani tuijotti lumoutuneena pitkään, kuinka "meri tanssii". Hieno paikka.💙

    VastaaPoista
  2. Ihanat sileät kalliot. Varmaan oli onnistunut ratkaisu että valitsitte pienemmän paikan synnytykselle ja vielä läheltä kotia. Onnittelut tyttärelle ja tietysti vanhemmille!

    VastaaPoista
  3. Syntymäpäivä onnittelut tyttärelle ja äidille.

    VastaaPoista
  4. Todella kaunis paikka, jossa en ole käynyt, vaikka Kotkassa muuten usein siskoni asuessa siellä. Merenrantakaupungit ovat kaikki jotenkin upeita ja nimenomaan noiden rantakallioiden vuoksi. Kyllä tuonne kannattaa mennä vaikka joka vuosi retkeilemään ja kauempaakin.
    Sanot, että vanhempiesi antama arvostus on tärkeää ja toisaalta ei. Jokainen meistä haluaa olla vanhempiensa silmissä arvostettu ja rakastettu, siksihän se on tärkeää. Surullista, että joskus vanhempien on vaikea kehua tai iloita lapsistaan lasten itsensä kuullen, muille voidaan kyllä kehua. Ehkä siinäkin on se vanha ajatus "ettei tulisi ylpeäksi kun kehutaan". Hienoa, että kuitenkin sait kokea tuollaisen kivan yllätyksen, että vanhempasi huomasivat sinun olevan oikein hyvä tyyppi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Hitunen!

      Meidän kummallinen lapsuuden perheemme oli ihan oma lukunsa. Sitä ei voi kuvailla lyhyesti. Mutta tiesin kyllä suhteeni isään. Äidin 'verhojen' taakse näkeminen hänen viimeisinä aikoinaan oli aika erityistä. En kaivannut heidän arvostustaan, mutta se oli tavallaan erittäin mieluisa bonus.

      Poista
  5. Ihanat kalliot! Kyllä mieluummin vietän kesäpäivää kallioilla kuin hiekassa. Minunkin sielu lepää <3
    Hieno tuo arvostusjuttu, kyllä se vanhemman arvostus lapselle joltain tuntuu aina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, RH!

      Ihmisen arvostus toiselle ihmiselle on aina sanoittamisen arvoista. Sanomisella ja kertomisella on merkitystä.

      Poista
  6. Kotkan maisemat on upean näköisiä. Tyttärelle Hyvää syntymäpäivää.

    VastaaPoista
  7. Ihania merimaisemia!
    Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  8. Sinulla on upeita kuvia taas kerran! Kiitos niistä Susanna.

    Onnittelut tyttären syntymäpäivän johdosta :)
    Lasten syntymäpäivänä aina tosiaan tulee mieleen heidän syntymänsä hetket, vuosi vuoden ja vuosikymmentenkin jälkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sirpa!

      Tärkeiden hetkien vuosipäivät koskettavat aina ja herättävät paljon muistoja 💖

      Poista
  9. Onnittelut tyttärelle! Kyllä sen oman lapsen syntymän muistaa koko elämänsä. Kaiken kivun jälkeen syntyy suloinen vauva. Oma ja rakas. Valtavan hienoja kuvia Kotkasta.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!