sunnuntai 8. syyskuuta 2024

Viikonloppu sienestämässä ja virkkaamassa patiolla

Olen päässyt sienestämisen kanssa aiempaa parempaan tasapainoon. Se ei tarkoita sitä, etten raahaisi metsistä edelleen kori- ja pussikaupalla kotiin. Olen pistänyt osan sienistä myyntiin, mikä on itse asiassa aivan mahdottoman paljon helpompaa kuin kysellä kerta kerran jälkeen ystäviltä ja tutuilta, kenelle kelpaisi kasa kantarelleja (tyrkyttäminen on niin tylsää ja noloa, etenkin muutamien kieltäytymisten jälkeen). Eihän tuolla myynnillä rikastu, muttei se ole tarkoituskaan. Pyydän edullista hintaa, mutta siivoan sienet taiten, pakkaan ne huolella niin, että ne ovat mahdollisimman hyvin turvassa kolhuilta ja niitä mahtuisi myös käyttämääni kahden litran rasiaan mahdollisimman paljon. Saamani raha kompensoi sienireissuihin kuluvaa polttoainetta. Toivon, että kaikki osapuolet ovat tyytyväisiä.


Käyn myös sienestämässä siksi, että kaipaan ulkoilua ja ulkona puuhastelua. Käyn siellä siksi, että se on kivaa, en siksi, että elämä tuntuisi taas kivalta. Aikaisempina vuosina olen mennyt metsään ison ja painavan huolitaakan kanssa ja tarponut siellä niin pitkään, että huolet ovat vähitellen varisseet harteiltani ja hyvä olo on päässyt hiipimään tilalle. Se on ollut siis erittäin toimivaa ja arvokasta terapiaa.


Käsityökausi on nostanut syksyn myötä päätään. Aikaisemmista vuosista poiketen en ole aloittanut vielä minkään sukkaprojektin kimpussa - ne ovat olleet perinteinen tapa aloittaa syksyn paras aika. Nyt olen tarttunut langanloppuihin, ripelankoihin. Pelkkien ripelankasukkien neulominen on hidasta ja vaivalloista, jos niillä aikoo taklata kaikki ripelangat. Ryhdyinpä sitten tekemään yksivärisiä ja yksinkertaistettuja isoäidin neliöitä. Virkkaaminen on ollut kivaa vaihtelua. Ripelangat alkavat tosin nyt loppua, joten joudun tekemään valinnan, jäädytänkö työn joksikin aikaa vai käytänkö kaapista ihan uusia keriä työn edistämiseen. Siinäpä mietittävää.


Tässä tämän aamupäivän hahmotelmaa valmiina olevista neliöistä.


Pohdintaan tulee myös se, yhdistänkö tilkut toisiinsa suoraan, vai virkkaanko tausta- ja reunalangalla tilkkujen väliin 'saumat'. Ja jos, niin millä värillä. Kunhan saan kokonaisuuden kasaan, päätös on varmasti helpompi tehdä.

Torkkupeiton ajattelin tästäkin tehdä. Vähän isomman kuin mitä tein isälle - sekin on olohuoneessa paitsi muistona, myös ihan käytössä. Tässä kuva isälle tekemästäni torkkupeitosta.



Luonto on mennyt sekaisin kuuman syksyn myötä. Alppikärhö on useinkin tehnyt uusia kukkia vielä syksyllä, mutta tämä on ensimmäinen kerta, kun alppiruusu innostuu samaan.



Minä puolestani olen siivonnut sienet patiolla ulkoilmassa, samoin olen istunut virkkaamassa tatin lailla pihapatiolla. Tarvittavat kehonhuoltoaskeleet tuli keräiltyä sienireissuilta perjantaina ja lauantaina.


Ihanaa alkavaa viikkoa! Kiitos, kun kävit lukemassa 🥰

12 kommenttia:

  1. Kantarellit ovat niin hyviä mutta meillä ei kukaan muu syö sieniä kuin minä, mukavaa alkavaa viikkoa sinulle jahyvää syksyn jatkoa ♡

    VastaaPoista
  2. I would suspect that many people are a little leery about taking mushrooms from an enthusiastic forager who may or may not know what she is picking. I know I would be.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you, David!

      I myself would not eat any mushrooms that I could not identify myself. Problem would not be who was the person picking tje mushrooms, but could I take the responsibility of identifying the mushrooms myself.

      Poista
  3. Sait alppiruusun kukkimaan uudelleen!
    Patio on hyvässä käytössä niin sienien siivoamisessa kuin torkkupeiton palasten virkkaamisessa. Raitista ilmaa ja hyvää mieltä samassa paketissa.

    Metsässä liikkuessa askelia tulee ihan itsestään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sirpa!

      Alppiruusu elää lähes ilman hoivaa, itse on päättänyt ryhtyä kukoistamaan vielä syksyllä 🤭

      Syksy on ollut hyvä minulle 🥰. Toivottavasti sinullekin 💖

      Poista
  4. Oletpas ollut ahkera tuossa virkkaamisessa kuin myös sienestämisessä👍😊 Mielenkiinnolla odotan sitten valmista virkkaustulosta😊

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!