sunnuntai 1. syyskuuta 2024

Kesän siivekkäitä ja sienestyksen iloa

Syksy jakaa mielipiteitä. Monelle kesää rakastavalle syksy on paha ja kauhistus. Silti uutta kesää ei tule ilman syksyä. 

Minä nautin syksystä - ehkä sinne lokakuun puoleen väliin asti. Sitten alkaa maistua jo liian talviselta minun makuuni. Talvi ei ole vielä toistaiseksi ole ollut minun juttuni. Silti ihailen talven kauneutta ja katson lumoutuneena muiden kuvaamia kauniita talvikuvia. Kauniita talvikuvia ei voisi katsella ilman talvia. Joten yritän sopeuttaa itseäni talviin ja talvisiin olosuhteisiin.


Vaan ei sen enempää talvesta, kun syksykin on vasta alussa. Syksyn parasta upeutta ovat värikkäät puiden lehdet ja pimeät illat. Niitä joutuu vielä odottelemaan.


Kesälomalta kaivelin kuvia, jotka ovat jääneet paitsioon kaiken muun keskellä.


Sitruunaperhonen antautuu kuvattavaksi kesällä paljon helpommin kuin keväällä. Kesällä se viipyilee kukilla. Keväällä se ei tunnu löytävän etsimäänsä ja on stressaantunut.




Karttaperhonen 💖


Ja ketoniittyperhonen. Niittyperhoset tunnistaa parhaiten siipien alapuolen kuvioista. Kannattaa siis odottaa, että ne ovat paikoillaan ja vetävät siipensä suppuun.




Tämä herkistelevä sudenkorentopari on ymmärtääkseni elokorentoja.



Kävin metsässä. Kantarelleja riittää viime päivien sateiden jälkeen ihan juhlallisesti. Tietysti niitä piti kerätä mukaan. Tulossa on melkoisen kiireinen työviikko, jonka aikana metsään ei juuri piipahdella. Siksi pienestä sateesta huolimatta tänään oli ihan täydellinen päivä käydä sienien perässä samoilemassa 🥰.

Suppilovahverot ovat vielä pieniä ja niitä on kohtuullisen vähän. Tilanne elää, täytyy käydä taas tutkimassa tilanne seuraavan hyvän vapaan hetken myötä 🥰.


Ihanaa syyskuun alkua 💖. Meillä on vielä yksi vuosilomaviikko syyskuussa. Nautinnollisia ja kauniita syyskuun päiviä sinulle 🤸‍♀️💖.


10 kommenttia:

  1. Kiitos! Kauniita perhoskuvia. Olen nähnyt kuluneena kesänä eniten valkoisia perhosia. Parhaimmillaan kolme kerralla samassa porukassa. Hyvää alkanutta viikkoa ja syyskuuta! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Stansta!

      Valkoiset perhoset ovat usein lanttu- tai kaaliperhosia. Vaan voivat olla myös pihlajaperhosia tai vaikkapa auroraperhosten naaraita 🦋.

      Poista
  2. Kiitos perhoskuvista, kauniita. Hauska niitä oli katsella.
    Hyvää työn alkua. Lomaviikko tulee aikanaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sirpa!

      Tällä viikolla paahdetaan tuhatta ja sataa, ensi viikolla vähän helpottaa ja sitä seuraavalla onkin sitten loma, loma, loma 😍🎈🥰🏆🎺🍦☕🤩🍨🌄💨

      Poista
  3. Kauniit perhoskuvat! Minä olen oppinut tykkäämään ruskasta. Sitä en vielä tiedä, että miten oppisin tykkäämään pimeydestä ja loskasta. Onneksi silloin voi lukea kirjoja :)

    Kivaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, rouva Kepponen!

      Kaikesta ei onneksi tarvitse tykätä. Mutta melkein missä tahansa olosuhteissa on olemassa jotain, mistä voi tykätä 💝

      Poista
  4. Hienoja kuvia! Tykkään itsekin kuvata ötököitä ja yrittää sitten tunnistaa niitä netin avulla. (Blogistani löytyy tämän kesän kuvasatoa.)

    Syksystä en muuten tykkää, mutta se on kivaa, että uusi lukuvuosi alkaa ja pääsee taas arjen haasteiden pariin.

    VastaaPoista
  5. Upeita kuvia jälleen.
    Minä rakastan syksyssä värejä, vaikka kesän lapsi olenkin.
    Syksyllä on korkeat taivaat ja helppoa hengittää. Ihanat tuulet puhaltelevat ja joskus sataa vettä vaakasuoraan. Tuntee ihan olevansa elossa kun oikein vesisateessa menee lenkille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, Enkuli!

      Mahtavat kuvailut 💖.
      Vesisateessa sienestäminenkin harjumaastossa tuo elämän likelle 🥰.

      Ihanaa syyskuun loppua! Meillä on vielä syyskuuhun lomaakin tulossa 😍

      Poista

Kiitos kommentistasi!