sunnuntai 25. elokuuta 2019

Kurjet liikkuvat

Mahtavista keleistä huolimatta kesä on kääntymässä syksyyn. Kurkia oli tännään liikkeellä tiheästi. Pienissä ryhmissä, mutta kuitenkin. Yhtä lentoa lukkuunottamatta lennot olivat kesäisen hiljaisia. Yhden kerran lento oli keskustelevaa, silloin samaan suuntaan matkasi kolme pientä ryhmää.


Viimeisessä kuvassa on mukana myös yksi juniori, keskimmäinen ylärivissä on vielä ruskeapäinen nuorukainen. Nyt kannattaa pitää silmät kiinni taivaassa. Hiljaisia lentäjiä liikkuu päivä päivältä enemmän. Kaikki haluavat siirtyä etelän lämpöön :-)

15 kommenttia:

 1. Tuntuu jotenkin surulliselta, kun linnut muuttavat pois;-(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tavallaan. Toisaalta ne ovat niin tohkeissaan lähdöstä, ettei voi olla niiden puolesta muuta kuin iloinen :-)

   Poista
 2. Kurkien liitoa on mukava katsella <3

  VastaaPoista
 3. Niin se syyskuu vaan hiipii tällä viikolla luoksemme. Lintujen muutto on vähän haikea tapahtuma, mutta onneksi sitten alkaakin ruokinta ja se tuo omaa säpinää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvella mennään pienemmällä, mutta sitäkin läheisemmällä piirillä. Tulevat tintitkin paremmin näytille :-)

   Poista
 4. Nyt ne kohta taas lähtee kaikki etelään, tästäkin joka syksy ja kevät lentävät ohi tuonne kurjenrahkasuolle, ei niistä ehdi saamaan kuvia. Tuollaista keltavästäräkkiä en ole koskaan nähnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne eivät paljon lähdöstänsä varoittele, tarkkana saa olla, jos päättää ehtiä kuvaamaan. Isompia auroja kannattaa kyllä pitää silmlläkin. Etenkin, jos eivät lennä ihan korkeuksissa, ovat henkeäsalpaavan upeita :-)

   Kahden käden sormissa voi laskea minunkin keltavästäräkkitapaamiseni. Nyt osui vain kohdalle ihan mahdottoman monta!

   Poista
 5. Kurki on todella upea lintu. Aina ilo katsella ja nähdä.

  VastaaPoista
 6. Tänä kesänä olen nähnyt tavallista enemmän kurkia, sekä pelloilla että lennossa. Yleensä kurkihavainnot on keskittyneet kevääseen ja syksyyn.

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)