torstai 18. maaliskuuta 2021

Kevät kuuluu ja tuoksuu

Olen jo useana päivänä kuunnellut upeita mustarastaskonsertteja. Pitkiä ja intohimoisia laulurupeamia. On kyllä niin keväinen olo! Ja mikä parasta, huomenna olen saldovapaalla. Ties mitä keksin ja jaksan, mutta aion nauttia, päädynpä sitten mihin tahansa 👍.

Työpäivien jälkeen olen nyt jaksanut käydä kävelylenkeillä, mikä on aivan ehdoton juttu hektisen työtaipaleen kanssa. Työpäivän jälkeen kun pakkaa ulkoiluvaatteet päälleen ja häipyy ulos reippailemaan, takaisin tullessa on kireys jo tiessään ja päässä pulppuilee mukavia ajatuksia.

Pixie-koira arvostaa suuresti, jos ehdin etäpäivän aikana käyttämään sen pihalla pikaisella pissareissulla. Tosin samalla reissulla kieritään myös lumessa (en minä), vahditaan kengän kärkiä, josko sieltä lentäisi hitunen lunta johonkin (en minä) ja nautitaan ulkoilmasta (me molemmat) ja haukutaan siltä varalta, että joku jossain lähistöllä sattuisi liikkumaan (en minä) 🤭.


Toivotamme Pixien kanssa mahtavaa alkavaa viikonloppua!

17 kommenttia:

  1. On se niin ihana koira. Ihan kuin ilmassa olisi ollut myös jotain hajuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sami!

      Lumi sulaa, joten hajuja on tarjolla varmasti yltäkylläisesti. Hajuaisti on se koiran tärkein aisti, joten tässä säässä nenu pysyy kovasti kiireisenä 😊.

      Poista
  2. Tuohon viimeiseen mulla olisi tullut haukutaan kaiken vaalta kauempaa kuuluvia ääniä (me molemmat;). Sinulla on niin kivan peruspositiivisia postauksia, hyvä perusvire elämässäsi.. . Ja koira;D Vovvarna är bäst! vovve = haukku aka koiruus, kaikkea sitä jää päähän peruskoulusta, övning tolv, slut på övningen..heh..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sus'!

      Meidän koiralla on jo aika paha maine joidenkin naapureiden silmissä ja mielissä, kun se ei lopeta ärhentelyään haukkumiseen, vaan löytää usein aina jonkin pienen koiran mentävän aukon pensasaidassa ja ryntää siitä hullun kiilto silmissä tielle rähisemään 😞. Koskaan se ei ole tehnyt kenellekään mitään, mutta hölmöhän se on. Voisi hyvinkin päätyä auton alle tai isomman koiran hampaisiin. Me yritämme tilkitä aukkoja aidassa sitä mukaa kuin niitä hoksaamme.

      Pari keski-ikäistä mieskoiranomistajaa on sydämistynyt aivan sydänjuuriaan myöten - koiraan ja minuun. Enää ei tässä ilmapiirissä kehtaa kokeilla koiran kanssa pihalla haukkumista 🤣.

      Mainioita muistoja kouluajoilta 😊.

      Poista
    2. Lisää Pixie -videoita, kunnon haukkukohtaus voisi olla hauskaa katsottavaa;DD

      Poista
  3. Mitähän kaikkea viestintää tuo kuono ehtii rekisteröidä lyhyessä ajassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaankin aika paljon, varsinainen tietotoimisto 🤭.

      Poista
    2. Ja kuulla, ihmisen puheääni on 4000 - 6000 hertziä, koiruus kuulee aina 40 000 hertzin ääniä, samoin paljon matalempia taajuukisa kuin ihminen. Koiruuksien oudot haukku-kohtaukset saattaa joskus johrua siitä että ne reagoi johonkin mitä ihminen ei yksinkertaisesti kuule. Kuono taas on ihan omanlaisensa, tullikoira haistaa pari viikkoa sitten poltetun jointin vaateista, verensokerin alenemisen(diabeteskoira) ja kaiken maailman muutkin sairaudet aiemmibn kuin lääkäri näkee digivehkeillään, ruumiskoira haistaa järveen upotetun jne. Näkö koirilla on huono mutta mitäs siitä kun on superkuulo ja -haju.=)

      Poista
  4. Mustarastaiden huilua voisi kuunnella loputtomiin. Se, jos mikä tuo kevään tunnelman suoraan sydämeen.
    Pixien ilo ja energia on tarttuvaa. Mukavaa viikonloppua teille kummallekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Between!

      Minulla on ollut joskus mustarastaan ääni kännykän soittoäänenä. Tällä hetkellä soittoäänenä taitaa olla laulujoutsenten huuto 🥰.

      Kyllähän tuon hömelin kanssa unohtaa tai ainakin nollaa nopeasti omat murheensa. Koiraterapiaa 👍.

      Poista
  5. Voisithan sinäkin koettaa noita kaikkia? Ties mitä uusia oivalluksia ja iloja se toisi!?

    "Työpäivien jälkeen olen nyt jaksanut käydä kävelylenkeillä, mikä on aivan ehdoton juttu hektisen työtaipaleen kanssa. Työpäivän jälkeen kun pakkaa ulkoiluvaatteet päälleen ja häipyy ulos reippailemaan, takaisin tullessa on kireys jo tiessään ja päässä pulppuilee mukavia ajatuksia." Ihana, houkuttava ja inspiroiva lause. Jäin miettimään, miksi täällä ei se lähtö vaan tapahdu. Jospa tuo auttaisi. Kiitos <3

    Mukavaa saldovapaata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Helmi!

      Niinkuin tuolla aikaisemmin totesin, olemme Pixien kanssa saaneet joidenkin naapurien silmissä melko ala-arvoisen maineen. Ihan vihaisia ovat jotkut, sillä Pixie ei aina pysy pihalla, vaan löytää jonkin ihme rakosen pensasaidasta, josta pyristelee tielle räyhäämään. Se ei auta asiaa, että se on muuten kiltti kuin mikäkin, itse asiassa vain pelokas vahtikoira. Koskaan ei ole tehnyt kenellekään mitään. Joten pihapiirissä en arvaa muita enää provosoida lisää.

      Mutta sisällä hulluttelemme - tai siis minä hulluttelen ja koira tulee mukana - useinkin. Pixie on muunmuassa ihan mielellään sylissä, kun tanssin sen kanssa. Sitä tapahtuu aika usein 😊.

      Minä olen harjoitellut tuota kävelyterapiaa jo niin kauan, että siihen liittyy todella nopeasti muistikuvat kaikesta siitä mielihyvästä, jota se tuottaa.

      Välillä juttelen samaan aikaan puhelimessa tyttären, pojan tai ystävän kanssa. Toisinaan kuuntelen Yle Areenasta luontoillan taltiointia. Ja silloin, kun pääsee metsään kävelemään, kuuntelen ja katson luontoa. Onkohan tämäkin sitä multitaskaamista?

      Poista
  6. Meilläkin on työssäkäyvä pitänyt saldovapaata, ja se menikin siihen kun haettiin "uusi" auto Tampereen toiselta puolelta. Onneksi ehin käydä pienellä lenkillä ennen lähtöä, harmitti hieno päivä istua autossa. Vaikka sainkin sen uuden ajaa kotiin ja se oli ihana.

    Mejän koirarouvat on aina yhtenä rintamana käymässä muiden koirien kimppuun, mutta tänään ku hetken aikaa juteltiin yhen rouvan ja parin koiran kans, niin ne yllättäen tulikin toimeen! Yllätyin suuresti, ilmeisesti rähinä on vaan ensireaktio, ryhmässä tyhmyys tiivistyy.

    Ja ne mustarastaat ei laula täällä. En tosin aamu- ja iltakaudet seisokaan pihalla kuuntelemassa, laulaisko. Kymmenen parhaimmillaan näkyi ruokinnalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teidän koiranne ovat tottuneet koirakavereihin, kun heillä on toisensa. Meidän koirulimme on todella takakireä kaikkien koirien kanssa. Arkuus ja vahtikoiraluonne eivät helpota asiaa.

      On meillä ihan onnistuneitakin kohtaamisia muiden koirien kanssa. Niihin ei liity tavallisesti mitään nuuskuttelua koirien kesken, mutta siisti ohitus kuitenkin.

      Jos niitä (mustarastaita) näkyy ruokinnalla, niin kohta varmaan kuuluu lepertelylauluakin. Ei välttämättä ihan ruokinnalla, mutta lähimaastossa kuitenkin 👍.

      Poista

Kiitos kommentistasi!