Mutta metsäreissullani tavoitteena ei ole suuri sienisaalis. Jokainen kerätty sieni on puhtaasti plussaa. Käsittelen ja pakastan pienetkin määrät, jollei niillä ole käyttöä saman tien. Loppusyksystä ja talvella yhdistelen ruokaan sopivan määrän pakastettuja kantarelleja reseptin mukaan.
Tässä mieheni kanssa jatkokehittelemä kantarelli-pekonikeiton resepti. Olemme kehitelleet alun perin löytämäämme reseptiä pariinkin kertaan. Tärkein muutos liittyy kantarellien määrään - niitä on lisätty huomattavasti pekonimäärään verrattuna. Meidän mielestämme keitossa pitää olla kunnolla kantarelleja. Toinen tärkeä muutos on se, että resepti on pakastetuille kantarelleille. Tuoreita kantarelleja käytetään tuplasti tuon verran, niissä kun on vielä huomattavasti nestettä mukana. Kolmas muutos on pekonin vaihtaminen kalkkunapekoniin. Ja neljäs muutos on sulatejuuston vaihtaminen tuorejuustoon. Loput muutokset ovat ihan pieniä viilauksia. Me pidämme tästä ihan mahdottoman paljon. Toivottavasti maistuu sinullekin! Huomaa, että resepti on kuudelle.
Kantarelli-pekonikeitto (6 annosta)
Aineet:
250-300g pakastettuja kantarelleja
1 pkt kalkkunapekonia
1 sipuli
2 rkl öljyä
2 rkl vehnäjauhoja
8 dl vettä
2 dl ruokakermaa
100 g kantarellin makuista tuorejuustoa
4 tl lihaliemijauhetta
ripaus suolaa, valkopippuria, valkosipulijauhetta maun
mukaan
Ohjeet:
1. Paista pilkottu pekoni paistinpannussa. Lisää
sulatettu kantarelli ja silputtu sipuli joukkoon. Haihduta neste pannulla.
2. Siirrä sienet, pekoni ja sipuli pannulta
kattilaan. Lisää öljy joukkoon. Kuumenne ja ripottele vehnäjauhot sienien
päälle ja sekoita.
3. Lisää vesi kattilaan ja lihaliemijauhe. Sekoita
ja anna kiehua n. 15 min. hiljaisella lämmöllä.
4. Lisää kerma ja tuorejuusto. Kiehauta ja lisää
mausteita ja maistele. Ole varovainen suolan kanssa, ettei tule liian
suolaista.
Meillä kanttarellit on vielä aika pieniä mutta niitä tulee. Hyvä hyvä. Varmasti hyvää. Pitää kokeilla joskus.
VastaaPoistaEi meilläkään isoja kantarelleja ole, mutta eivät kovin isoiksi taida tänä vuonna täällä kasvaakaan. Keskikokoinen on uusi iso 😁.
PoistaKeitto vaikuttaa jo luettuna herkulliselta, joten sitä aion kokeilla. Viime vuoden kantarellisuosikkini on kantarellirisotto, joka sekin vie kielen mennessään.
VastaaPoistaMeidän naapurilla on lähimetsässä salaiset kantarellipaikkansa, joita hän ei paljasta. Lohdutukseksi hän tuo syksyisin minulle osan löydöistään, koska heillä muut eivät tykkää sienistä. Minä puolestani pidän naapuriperheen villasukissa.
Meillä kantarellirisottoonkin eksyi pekonia mukaan 🤭. Osoittautunut meille mieleiseksi makuyhdistelmäksi.
PoistaTuohan on erinomaista yhteistyötä 😍.
Eipä tarvi keittoja keitellä, kun ei ole kanttarelleja yhtään missään. Ei edes niissä paikoissa, missä niitä on ns. joka kesä. Ei ole auttanu sateetkaan, joita on tullut ihan reilusti ja huomenna tulee taas.
VastaaPoistaNo voi 😯.
PoistaTavallista vähemmän niitä täälläkin on ollut.
Herkkutatteja olen löytänyt ja nyt vihdoin oppinut tunnistamaan. Niitä on kuulemma tavallista runsaammin.
Kantarellit ovat Metsän Kultaa !
VastaaPoistaOlen ehdottomasti aivan samaa mieltä!
Poista🥰
VastaaPoista