maanantai 11. maaliskuuta 2024

Kevät toi puulaatikon ja kuvaussession

Maaliskuu on kevätkuukausista ensimmäinen. Nyt se tarkoittaa sitä, että linnut laulavat jo kurkku avoimena kevätlaulujaan. Valoa on tuhdisti enemmän kuin kuukausi sitten. Ja lumipeite madaltuu vähä vähältä.


Tässä kevättä odotellessa pitää siivota vanhempien asuntoa myyntikuntoon. Nyt, monen ja monen tyhjennysreissun jälkeen, huoneet alkavat olla siivoamista vailla tyhjinä kuvattaviksi. Kiinteistövälittäjä haluaa siis kuvata huoneet myyntiä varten. Vielä olisi se siivoaminen ja viimeisten kaappien tyhjentäminen. Miten paljon tavaraa voikaan löytyä yhdestä asunnosta?


Parvekkeelta löytyi tällainen puulaatikko, joka herätti heti kellot siitä, että tämä voisi kelvata jollekin. Emme siis lisänneet sitä jätekuormaan, vaan toimme kotiin. Otin siitä pari kuvaa ja pistin paikalliseen facebookin roskalavaryhmään siitä ilmoituksen. Ihan pienessä ajassa sillä oli jo neljä ottajaa. Se noudettiinkin ihanan pian.

Tämän näköinen laatikko pääsi uuteen kotiin. Hyvä niin.




Tyttären kanssa kuvattiin, kun hän kävi täällä meidän luonamme 'maalla' rentoutumassa. 




Millaista äänimaailmaa sinä kaipaat rentoutuessasi? Minun mieheni kuuntelee autoa ajaessaan paljon radiota. Minä kuuntelen radiosta vain harvoja valittuja asiaohjelmia. Sekaohjelmat (sekalaista musiikkia ja turinaa/höpötystä) eivät sovi minulle yhtään. Kaikki muut perheestäni kuuntelevat paljon musiikkia. Minä kuuntelen mieluusti hiljaisuutta. Välillä myös asiaohjelmia, jos hyviä on tarjolla.

Minkälaista äänimaailmaa sinä kaipaat rentoutuessasi? Tai siivotessasi tai muita arkisia askareita tehdessäsi?

15 kommenttia:

  1. Hiljaisuus on parasta. En kuuntele radiota koskaan kotona, mutta työpaikalla soi kaksi tai kolme yhtä aikaa ja eri kanavat päällä. Raivostuttavaa, mutta en voi vaatia ketään sammuttamaan omaansa.
    Joku sai hyvän laatikon. Kivaa päivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Stansta!

      Työpaikalla äänimaisemaansa ei voi kovinkaan usein valita. Meillä on onneksi vastamelukuulokkeiden lisäksi noita hiljaisia työskentelykoppeja, joita ei kuitenkaan ihan kaikille riitä.

      Poista
  2. Hienoa, että siivous/tyhjennysurakkasi on loppusuoralla! Siivotessani ja varsinkin silittäessäni kuuntelen mielelläni musiikkia, youtubesta tai spotifysta. Välillä myös äänikirjoja, kun latasin siihen sovelluksen. Automatkoilla radiota, mutta harvemmin kotona tulee radiota avattua. Yksin ollessani en avaa edes telkkaria. Työpäivän jälkeen usein parasta on hiljaisuus, aamulla käy radio.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Hitunen!

      Olen aikoinani opettanut lapsille siivousmusiikin käyttöä, mutta olen itse vain kovin huono musiikin kuuntelussa.

      Poista
  3. Kyllä se on ehdottomasti luonnon omat äänet, purot, linnut, tuulen humina.

    VastaaPoista
  4. Onpa hieno puulaatikko, hyvä kun laitoit kiertoon! Ja niin kaunis tytär <3
    Joskus olis ihanaa kuunnella vaan hiljaisuutta, mutta täällä kotonakin jääkaappi ja ilmalämpöpumppu hurisee ja kaksi kelloa raksuttaa, ja vaikka ne saiskin pois niin oma pää hujeltaa tinnitusta. Iltaisin joskus kuuntelen meren aaltoja, jos tinnitus huutaa liikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, RH!

      Nuo vakioäänet osaan suodattaa jotenkin pois, kun vain olen keskittynyt johonkin. Mutta tinnitus on ikävä vaiva. Meren aallot kuulostavat hyvältä vastaiskulta siihen 🌼

      Poista
  5. Tuo on kyllä kovaa hommaa tuo asunnon tyhjentäminen myyntikuntoon, mutta onneksi siellä ollaan loppusuoralla🩷Ja kätevän laatikonkin löysitte. Voisin itsekin kuvitella tällaista vaikka ihan terassillakin pitää.
    Minä pidän nykyään hiljaisuudesta; sielu lepää niin sanotusti, kun on täysin hiljaista. Ennen kuuntelin autoa ajaessa vain mielimusiikkiani, en pahemmin jaksanut keskittyä keskusteluohjelmiin.
    Nuorempana muutin kerran asumaan ihanaan vanhaan taloon taajaman ulkopuolella ja ihmettelin, kun en millään saanut unta ensimmäisinä öinä. Kunnes tajusin, että se oli se hiljaisuus. Oli niin hiljaista, että pimeys oli jo melkein painostavaa, kun mitään ääniä ei kuulunut mistään. Sekin vaati tottumista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Irkku!

      Kaikki erilainen vaatii tottumista. On aina mahtavaa, kun ihminen edes kokeilee uutta ja siihen tottumista. Kaikki ei kuitenkaan sovi kaikille.

      Poista
  6. Vanhempiesi kodissa riittää tekemistä, mutta voiton puolella jo olet. Kun on asunut kymmeniä vuosia samassa talossa, tavaraa on kertynyt. Tuttavaperhe muutti omatalostaan kerrostaloon neljän vuosikymmenen asumisen jälkeen. Kuukausi- ja viikkokaupalla he tyhjensivät taloaan.

    Hyvä, että puulaatikko löysi uuden omistajan, se on erinomainen säilytykseen. Meillä oli tuontyyppisiä ensin lasten lelulaatikkoina, nyt mökillä muussa käytössä.

    Teillä on kaunis tytär, äitinsä näköinen.

    Kun päivällä on kuunnellut muita ihmisiä koko päivän ja itsekin ollut äänessä, hiljaisuus on musiikkia korville. Liikunta ja luonnon äänet ovat minulle terapiaa. Toki kotona ja autossa kuuntelen mielelläni radiota.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sirpa!

      Luonnon äänet voittavat hiljaisuudenkin, mutta näin talviaikaan ne ovat aika vähäisiä. Tosin nyt tintit huutelevat jo aika tarmokkaasti. Samoin fasaanikoiraat pitävät reviirimeteliä todella äänekkäästi. Ja käpytikat pitävät pitkiä rummutuksiaan. Kyllä se kevät on ihan tässä 🥰.

      Poista

Kiitos kommentistasi!