perjantai 2. helmikuuta 2024

Elämä kulkee, mutta luonto pysyy

Uuteen työhön hyppääminen on ollut upeaa, virkistävää - ja vaativaa. Saan helposti kulutettua kaiken energiani työajalla, viikonloppuisin yritän löytää vireen kuolinpesän asioiden hoitamiseen. Joskus jopa omiin harrastuksiini.

Jotenkin joskus aikoinaan kuvittelin elämän olevan tässä vaiheessa vähän kuin pehmeillä patjoilla kellumista. Ammattiosaaminen on vuosikymmenten myötä hanskassa ja lapset ovat jo kypsiä aikuisia. Omat vanhempani eivät olleet pitkään aikaan mitenkään aktiivivierailijoita elämässäni, joten odotin saman tietenkin jatkuvan. Nyt olisi aikaa harrastaa ja miettiä jotain omiin intohimoihin (valokuvaamiseen ja luontoon) liittyviä aiheita. Mutta niin se ei mennyt.

En ole katkera. Monesti sitä ei itse tiedä, mitä tarvitsee, vaan haluaa vähän kuin 'vääriä' asioita. Sitä aina kuvittelee olevansa fiksumpi kuin onkaan.

Elämäni on nyt aivan mahtavan upeaa. Toki melkoisen vauhdikasta ja se on nyt aivan hyvä juttu. En vain vielä osaa ennustaa, kuinka kauan näin vauhdikas elämä tuntuu hyvältä. Se jää seurantaan.


Henkilöstökyselyn jälkeisen työpajan ja johdon dialogin vetämisen (yhdessä kollegojen kanssa) jälkeen olen kerännyt ja listannut henkilöstödataa ihan urakalla. Tällä viikolla olen venyttänyt itseäni rajoille, toivottavasti joku on viihtynyt matkassa.


Tänään Excelien valmistumisen jälkeen oli pakko pitää tauko. Odottelin mahdollisia muutostarpeita, mutta nähtävästi muutkin olivat viikonlopun levon tarpeessa ja muutospyyntöjä ei tullut.


Töiden jälkeen jaksan harvoin tehdä edes käsitöitä. Ne odottavat viikonlopun levänneempiä hetkiä. Valokuvaaminenkin heräilee valon lisääntymisen myötä. Tämä on lupaavaa ja houkuttelevaa aikaa 🥰.


Kuusitiaiset käyvät meillä ruokinnalla. Ahveniston harju on aivan vieressä, joten ihania vieraita riittää.


Talitiaiset ovat vakiovieraita. Niistä on helppo saada kuvia.


Sinitiaiset ovat yhtä varmoja vakioseuralaisia 💖.



Tänä viikonloppuna ollaan kotona eikä mennä tyhjentämään kuolinpesän asuntoa. Sekin odottaa tehtävälistalla puolikiireellisenä.


Ihanaa viikonloppua sinulle! Lupaathan levätä ja nautiskella. Kukaan ei tee niitä puolestasi 💖.

18 kommenttia:

  1. Onnea uuteen tehtävään, hienoa että viihdyt 👌 Tuttua myös itselleni, kuten kuolinpesäasiat, jotka on vaan hoidettava vaikka elämä olisi kiireistä. Muistetaan tosiaan levätä ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Ansku!

      Uuteen tehtävään on tullut siirryttyä liukumalla, kun vanhojakaan tehtäviä ei ole voinut jättää vain hanskat naulaan -tekniikalla.

      Poista
  2. Meillä on pitkästä aikaa vieraillut ruokinnalla pyrstötiaisia. Upeita pikkulintuja. Tinteistä upeita kuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sami!

      Pyrstötiaiset olisivat ihana yllätys, mutta niitä pitää meillä kyllä lähteä etsimään omaa tonttia kauemmas. Olettepa onnekkaita!

      Poista
  3. Kiva kuulla, että olet löytänyt työpaikan, jossa viihdyt - voisinpa sanoa samaa omasta työpaikastani! Onneksi on vapaa-aika, jolloin saa tehdä sitä, mistä tykkää. Tänään mm. olen ommellut ja maalannut.
    Ihanaa helmikuun jatkoa! Nautitaan lisääntyvästä valosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Hitunen!

      Monen sattuman summana löysin uuden upean tehtävän saman työnantajan palveluksesta. Pitkän aikaa tuli keikuttua vanhan ja uuden työnkuvan välimailla. Uuden opettelemistakin on ollut ohjelmassa paljon - mikä on ihanaa aina, kun siihen löytyy aikaa.

      Toivon ja oletan, että saan työn ja vapaa-ajan taas lähiaikoina tasapainoon. On niin monta muutakin asiaa, joita haluttaisi tehdä 🥰.

      Poista
  4. Piti käydä kuukkeloimassa tuo mainittu pyrstötiainen. Hassun näköinen lintu, josta en ollut ikinä kuullutkaan. Ihanat nuo ottamasi lintukuvat!

    VastaaPoista
  5. Hienoa kun asut sellasessa paikassa, että luonto tulee lähelle kuvattavaksi, eikä tarvi pyhittää kahtatoista tuntia sille, että pääsee kuvaileen lintuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, RH!

      Meidän pihamme tässä pienen luonnonsuojelualueen kainalossa on kyllä ihan mainio eläinten kohtaamispaikka, vaikka ollaankin ihan taajama-alueella.

      Poista
  6. Onpa ihanaa, että mieluuisa työpaikka on löytynyt. Uusi aina inspiroi ja paremminkin tuo energiaa kuin vie.
    Ihanat lintujen kuvat olet taas ottanut. Sinitiainen on lempparini. Harmi vaan, että lintulaudalla niitä on nyt vähän kun vertaan viime vuoteen.
    Oikein hyvää Runebergin päivää sinulle (enkulinkäsityöt)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Enkuli!

      Uusi työ oli kyllä toiveikkuuden porttien avaus vähemmän hohdokkaaseen työtilanteeseen. Ihan vain helppoa ei ole ollut, mutta pitkällä jänteellä fiilis on ollut nautintoa 🥰

      Poista
  7. Onpa hyvä, että vietit/te viikonlopun poissa vanhempiesi asunnon tyhjennyksestä. Sinä tarvitsit tuon ajan itsellesi akkujen lataamiseen kovan työrupeaman jälkeen.
    Kuusitiainen on nykyisin aika harvinainen - kiva, että niitä käy teidän ruokinnalla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sirpa!

      Tässä täytyy tosiaan rytmittää tekemistä kokonaistilanteen ja -rasituksen mukaan.

      Poista
  8. Onnea uusiin tehtäviin! Kyllähän myös rentoutumiselle on oltava aikaa. Kuolinpesän tyhjentäminen ei ole varmasti ajallisesti määrättyä. Kiitos ihanista lintukuvista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Marja!

      Kuolinpesän tyhjentämisen kanssa tikuttelee kello kiivaasti sikäli, että asunto pitäisi saada myytyäkin. Kuukausittaiset vastikemaksut ovat vääjäämättömiä. Toisaalta myös kaikki olennainen on jo kammattu läpi. Nyt voisi (näennäisen) pienellä ponnistuksella saada asunnon siivous- ja myyntikuvauskuntoon.

      Poista

Kiitos kommentistasi!