lauantai 5. heinäkuuta 2014

Täpliä ja raitoja

Korkeasaaren leopardit ovat amurinleopardeja, uhanalaista pohjoisen lajia.  Niistä oli vaikea saada luonnollisen oloisia kuvia, aina kalterit ja ihmisen tekemät rakennelmat näkyvissä jossain. Leopardit olivat kahdessa häkissä, joista ensimmäisessä oli kiipeilytasanne, jossa 'katti' tuntui viihtyvän.


Naapurihäkissä toinen leopardi vaelsi levottomana kahden häkin seinustaa pitkin edestakaisin katse kuumeisena tähän häkkiin päin.Amurintiikeri nukkui kaksi tuntia putkeen kuin ellun kana. Sitten piristyi ensin nousemaan pystyyn, sitten jaloittelemaan ja väliin jopa urheilemaan (josta minulla ei ole kuvia - ruuhka häkin vieressä oli valtaisa). Urheilun ja paikan vaihtamisen jälkeen se karjui monesti todella vaikuttavalla äänellään... Vaikuttava tyyppi!
8 kommenttia:

 1. No kyllä oot saanu hienot kuvat!!!

  VastaaPoista
 2. Vallan upeat kuvat isoista kissoista!
  Ensi lauantaina olisi tarkoitus käydä pojan perheen kanssa katsomassa näitä kissoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sirpa!
   Kannattaa katsoa niiden syöttöaika Korkeasaaren sivuilta. Syöttöaikaan ovat aktiivisimmillaan ja jotkut kurvahtavat aika nopeasti ruokailun jälkeen. Isot yksinäiset roikaleet näyttävät ahmivan itsensä nopeasti täyteen ja loikovan sen jälkeen pitkään. Tämän kun ottaa huomioon, voi törmätä hereillä oleviin otuksiin :-) Leijonaperheellä syömiseen menee varmaan kauemmin kuin muilla.

   Poista
 3. Upeita kuvia näistä isoista kissoista!

  VastaaPoista
 4. Hyviä tiikerikuvia olet saanut kaltereista huolimatta. Joissakin kuvissa on ihan viidakkotunnelmaa.

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)