perjantai 24. tammikuuta 2020

Voimaa ja jaksamista luontokuvista

Tänään päivällä paistoi aurinko, sen ehdin näkemään ikkunasta työn tuoksinan keskellä. Kylläpä se jaksaakin ilahduttaa tämän kummallisen talven keskellä :-) Niin oli kiireinen päivä, etten ehtinyt edes koiraa käyttämään pihalla pissillä etäpäivän aikana. Onneksi tuolla ei ollut mitään hätää :-)

Työkuvioiden yllättävät muutokset myllertävät työsuunnitteluni ja kalenterini uusiksi väistämättä ei-toivotulla tavalla. Energia meneekin voimien palauttamiseen, positiivisen fiiliksen tukemiseen ja jatkuvaan uudelleen säätämiseen. Katsotaan, löytyykö alkavana viikonloppuna energiaa muuhun ;-) Toivottavasti.

Ajatusten suuntaaminen luontoon ja kevääseen on ainakin minun kohdallani yksi energisoiva keino. Pursuilevan kuvakokoelman vuoksi johonkin tiettyyn aikaan ja hetkeen uppoutuminen on ihan harvinaisen helppoa. Ja toimivaa :-)

Viime huhtikuun loppupuolella lintujen kevätpöhinät kävivät aika lailla kuumina. Suomenoja täytyy käydä kävelemässä kerran keväässä ympäri, sieltä löytyy aina niin paljon silmän ja korvan iloa. Itse asiassa reitti tulee käveltyä ympäri ainakin kahdesti. Niin kauan kannattaa katsella ja kuvata kuin hyvää valoa ja jalkojen voimia riittää ;-)

Tässä naurulokki kantamassa urheasti pesämateriaalia.


Pesänrakennustouhut ovat aina yhtä liikuttavia. Niitä seuraa into pinkeänä paikan päällä, kotona tulee valokuvat katsottua samalla innolla - ja melkein vuoden kuluttua samoista kuvista löytyy vielä monta kuvaa, johon ei aikanaan ehtinyt perehtyä ollenkaan :-)

Näillä energioilla mennään taas ilolla eteenpäin hetken aikaa :-) Upeaa viikonloppua!

15 kommenttia:

  1. Samaa teen minäkin, selailen kuvia ja vanhoja blogipostauksianikin fiilistelläkseni ihania luontohetkiä jälkeenpäin. Yleensä aina jossain kohtaa kevättalvea alan ikävöidä kevättä niin paljon, että joka päivä vähintään yhden vanhan kevätretken kuvat pitää selata läpi, ja kuunnella paljon lintuäänitteitä. Tänä vuonna on vähän toinen tilanne, kun ei varsinaisesti ole talvi. Meillä tuntuu olevan jo aivan kevät. No, ei ihan toukokuu-kevät, mutta maaliskuu-kevät kyllä jo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Linnut ovat äänistä päätellen aika kevätfiiliksissä :-)
      Muuten toivoisin, ettei kevät etenisi vielä. Helmikuu on kuitenkin niin perinteinen pakkaskuu.

      Poista
  2. Tuliko teillä lunta? Hyvää viikonloppua Susanna;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Anne!

      Lunta tuli hippusen, viipyi pari päivää ja nyt siitä on näkyvissä vain pieniä valkeita viiruja.

      Poista
  3. Luonnosta ja eläimistä sitä voimaa tosiaan saa:) Kovasti tsemppiä työkuvioihin, yllättävät muutokset vaatii tosiaan varmasti energiaan enemmän kuin se tuttu arki. Ihana tuo naurulokki! Pesän rakennus on tarkkaa puuhaa ja meillä sen huomaa siitä kun terassilla vieraillaan vieläkin useammin, kyllä saa viimeisetkin heinät, kävyt sun muut kyytiä:) Tulisipa tänä vuonna oikein kaunis kevät! Mukavaa viikonloppua💓

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Päde!

      Toivon, että omat työmuutokseni ovat mahdollisimman väliaikaisia ja pääsen pian taas oman kiinnostukseni pariin. Sillä aikaa priorisoidaan ja sinnitellään :-)

      Poista
  4. Hieno kuva. Suomenoja on hyvä lintuilu paikka. Mukavaa viikonloppua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Anu!

      Suomenojalle täytyy mennä taas, kun kevät koittaa :-)

      Poista
  5. Kaksi kuukautta ja ollaan jo keväässä! Melkein kolmeen viikkoon en käynyt kuvaamassa. Tuntui, että on ihan tyhjä sisältä jo! Toivottavasti näin pitkiä taukoja ei ihan heti tule!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevättä odotellessa :-)

      Jospa tämä pahin aika vuodesta (valokuvaamisen kannalta) olisi kohta päihitetty :-)

      Poista
  6. Kiitos, Suvi!

    Luonto on hyvä merkitä kalenteriin asti, jos on muuten kiireistä :-)

    VastaaPoista
  7. Todella upea kuva. Hyvää viikonloppua.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!