tiistai 21. tammikuuta 2020

Matkamessut - osa 2

Sunnuntaiaamupäivänä näytteilleasettajien edustajat olivat enimmäkseen jo häpeilemättömän kyllästyneitä messuiluun. En kehdannut ottaa valokuvia niistä toinen toisensa vieressä omaan kännykkäänsä avoimesti keskittyneistä ihmisistä jopa niin, että asento oli selvästi käpertynyt vierailijoista pois kohti omaa kännykkää. Ei tarvinnut katsekontaktia etsi, ei ollut mitään mahdollisuuksiakaan ;-)

No, oli joukossa aina positiivisia poikkeuksiakin. Iso hatun nosto vielä sunnuntainakin henkisesti läsnäolleille messuedustajille :-)

Kun huomasi seurata ääntä, löysi aina jotain musiikillista tai tanssillista esitystä. Tommi Läntisen näin ja kuulin ensimmäisen kerran livenä.


Hauska tanssiesitys osastojen välisellä käytävällä. Esitys keräsi kovasti kiinnostuneita katsojia.


Espanjalaista musiikkia upealla kolmen hengen kokoonpanolla yhdellä esiintymislavoista.


Sierra Leonen osaston rytmi- ja lauluryhmä. Vastaavan tyylisiä kokoonpanoja löytyi muutaman muunkin afrikkalaisen maan osastolta.


Viihteellisesti olivat liikkeellä muutkin kuin varsinaiset esiintyjät :-)


Olisikohan tämä ollut messujen suurin osasto. Tässä kuvassa näkyy osastosta vain pieni kulma. Sharjah ei sanonut minulle mitään, mutta osastokin kertoo sen, ettei kyse ole mistään köyhästä maasta. Rantapallossa Sharjahia kuvataan näin: 

"Sharjah on samannimisen emiraatin pääkaupunki. Sharjah sijaitsee aivan Dubain vieressä ja se onkin käytännössä samaa metropolialuetta. Elämä Sharjahissa ei ole yhtä vapaamielistä kuin Dubaissa, mutta toisaalta se tarjoaa matkailijalle mahdollisuuden kurkistaa Dubaita aidompaan arabimaailmaan.

Asukkaita Sharjahissa on noin 1,4 miljoonaa."

Massiivinen oli tämäkin messuosasto, mutta vain murto-osa kimaltelevan ja loistokkaan Sharjahin osaston koosta.


Ihanaa ja tunnelmallista rekvisiittaa löytyi monelta standilta.


Tämän osaston ohi menin useammankin kerran. Etualalla oleva nainen oli jokaisella kerralla palvelemassa yhtä antaumuksella ja keskittyneesti. Tässä oli aitoa positiivista asiakaskohtaamista.


Rantapallon sivuilla kerrotaan Tatarstanista näin:

"Keski-Venäjällä, 800 kilometrin päässä Moskovasta sijaitseva Tatarstan on Venäjän rikkaimpia alueita, ja se näkyy myös matkailijalle: kadut ovat siistejä, kansainvälisten hotelliketjujen majoitusliikkeitä on runsaasti ja valtaosa rakennuksista on joko vasta rakennettuja tai hiljattain restauroituja."


Kotimaisista kohteista nostan vielä muutaman mukavan jutun esiin. Häme-osastolla oli yksi esite yli muiden ja se löytyy myös netistä, joten laitankin tässä linkin uusimpiin Parhaisiin paloihin Riihimäelle, Lopelle, Janakkalaan, Hausjärvelle ja Hattulaan.

Puumalan ja Saimaan osastolla tutustuin Saimaan Geoparkiin (ei siis mitään tekemistä geokätköilyn kanssa) ja Puumalan Norppapolkuun. Puumala napsahti tämän jälkeen reissulistalleni :-) Kävimme Puumalassa lyhyesti viime kesän Saimaan mökkilomamme yhteydessä, mutta nyt on käytössä ihan uusia askelmerkkejä :-)

Oulujärveen täytyy paneutua kunnolla. Mukaan messuilta tarttui pätevän oloinen esite, jonka avulla pääsee hyvään alkuun. Luontoon.fi -sivulta löytyy kuvausta ja ohjeistusta Oulujärven retkeilyalueelle matkustavalle.

Upeaa ja hyväntuulista viikon jatkoa :-)

8 kommenttia:

 1. messuilla on joskus tullut käytyä, niissä on mielenkiintoista katseltavaa, Läntistä olen nähnyt täällä turus,kun se asuu täällä, hyvä ääni sillä on, mutta ei ikinä kait kampaa hiuksiaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai mistäpäs sitä tietää, kuinka kauan artisti on tukkaansa laittanut, ennen kuin on sen tuohon muotoon saanut ;-)

   Poista
 2. Puumalassa on kaunista! Ja sitä vesi-kallio-kombinaattia, josta mie tykkään :) ja käytiin me siellä ne Rakokivet kattomassa. Sielläpäin ajellessa myös näin sellasen karjatilan, jossa oli suomenkarjaa, sonnejakin, ulkona tarhassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti on kunnon reissun arvoinen paikka :-) Jospa loppukeväällä jokin pidennetty viikonloppu... Ennen kesälomahulinoita kuitenkin.

   Poista
 3. Mukava messupostaus. Tuli pari sellaista paikkaa, joista en ole ikinä ennen kuullutkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Satu!

   Minulle tuli aika montakin uutta paikkaa. Maantieto ei ollut koulussa lempiaineitani. Se niiden aikojen jälkeen maailmakin on muuttunut valtavasti.

   Poista
 4. Monessa paikassa on hyvä palvelu unohdettu lähes kokonaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviäkin asiakapalvelijoita on vaikka kuinka paljon. Minne he ovat menneet?

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)