tiistai 8. syyskuuta 2020

Villasukkia ja syksyn puuhailuja

Kävin viikonloppuna pellon laidalla, mutta siellä olikin ruuhkaa ihan usealla reunalla. Syksy saa muuttolintujen ohella liikkeelle myös lintuharrastajat. Parveilu on paikoin samanlaista kuin linnuillakin, paitsi että mukana liikkuvat kiikarit, kaukoputket, kamerat ja tietenkin paikalla on melkein yhtä monta autoa kuin lintujen seuraajaakin. Tuo viimeinen on tietenkin näin korona-aikana ihan fiksuakin.

Minä olin hakemassa hiljaisuutta ja rauhaa. Päädyin nopeasti päätelmään, että olin aivan väärässä paikassa. Päädyin kuvaamisen sijaan jälleen kerran metsään. Ei niin, että se olisi ollut mikään rangaistus tai lohdutuspalkinto. Alunperinkin olin päättänyt tehdä molempia: kuvata ja metsääntyä. Nyt tuo ensimmäinen jäi vain aika vähille.

Koska lintutarkkailijoiden määrä ei jatkossa tule vähään aikaan vähenemään, minun tuleekin kehittää vaihtoehtoisia strategioita luonnonrauhan ja kuvausmahdollisuuksien saavuttamiseen.

Kantarelleja on pakastimessa jo ihan mukavasti ainakin talveen asti, vaikka olemme tuoreillakin antimilla herkutelleet säännöllisesti. Vain 'ylimääräiset' on pakastettu. Tuoreen sadon maukkautta ja runsautta ei korvaa mikään enää sitten myöhemmin. Siitä pitää päästä nauttimaan juuri nyt :-)

Kantarellit näyttävät luonnosta vähenevän - ja se on nyt vain tämän hetken käsitys asioiden haaroista ;-) Varmaan jo ylihuomenna osoittautuu, että olen jälleen kerran sieniasioissa aivan väärässä. Suppilovahveroita tulee kuitenkin kerättyä ihan mukavia pikkuannoksia milloin itselle, milloin muille annettavaksi. Aika näyttää, millainen sato niistä sitten kehkeytyy :-)

Iltaisin ja penkkiurheiluhetkinä puikot kilisevät villasukkaoperaatioiden kanssa. Kokeilen uusia juttuja ja erilaisia lankayhdistelmiä. Vaikkei kaikista sukkapareista tule aarteita, jokaisen myötä kuitenkin oppii tai oivaltaa jotain uutta :-) Luovaa hulluttelua.

Kahdet uudet sukat ovat pompsahtaneet puikoilta valmiiksi. Molemmat ovat kahden langan yhdistelmiä. Novita on vihdoin ryhtynyt tekemään yhteensopivia lankoja, tai nyt minä vihdoin sitten havaitsen sen. Mutta niistä sitten irtoaa ihan uusia juttuja.

Näissä jämälangoista tehdyissä sukissa punainen hupeni toivottua nopeammin ja kärjen punainen osuus jäi aika tyngäksi. Kyllä ne silti kehtaa jalkoihinsa laittaa. Samasta syystä sukat ovat kokoa 36-37 eivätkä yhtään isommat.


Nämä eivät ole jämälangoista, joten varren pääsi tekemään pitemmäksi ja silti ylhäältä leveäksi. Lankasuunnitelma näytti ensin hyvältä, sitten alun jälkeen alkoi hirvittämään, mutta ihan kivat niistä sitten kuitenkin tuli :-)

Nyt puikoilla on miesten sukat pojalle. Edelliset naisten sukat menevät sukkapankkiin, mistä löytyy aina annettavaa sopivaan tilanteeseen :-)

Tänään oli pitkästä aikaa ns. tavallinen työpäivä. Ehti miettimään huomista ja ensi viikkoakin ja silti sai aikaiseksikin ihan mukavasti sitä, mitä pitikin. Tällaisia päiviä pitäisi sisältyä jokaiseen viikkoon. Näissä sielu lepää ja mieli innostuu.

Mahtavaa viikon jatkoa!

18 kommenttia:

  1. Kauniita sukkia. Värit sopivat hyvin syksyyn. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Kuvakehrääjä :-)

      Olen hävitellyt vanhoja lankoja kierrätykseen tavalla jos toisellakin ja tällä hetkellä mennään kaupan tarjonnalla. Ohjelmassa on nyt syksyn värit :-)

      Poista
  2. Pellot ja lintutornit ruuhkautuu. Tavallaan hyvä juttu mutta kuitenkin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä juttu.
      Täytyy vain etsiä rauhalliseen luonnon seurantaan vaihtoehtoisia paikkoja :-)

      Poista
  3. Aloin miettiä, että missähän meidän lintubongarit käyvät. En ole tainnut koskaan nähdä varta vasten lintuja kiikaroivia tarkkailijoita. Onhan bongareita pakko olla täälläkin.

    Sukat ovat hyvin onnistuneita, kauniita väriyhdistelmiä. Kyllä noilla pysyvät jalat ja sääret lämpöisinä lintuja tarkkaillessa ja muutenkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Johanna!

      Nyt vain selvittämään meillekin, mitä ja missä lintubongarit siellä teillä päin touhuavat näinä aikoina :-)

      Poista
  4. Olen seurannut tätä meidän seudun lintuharrastajien toimintaa, mutta en olekkaan vähään aikaan käynyt sivuilla, nyt sen teenkin.
    Eipä aikaa niin alkaa hirvenmetsästyskin, olen silloinkin välttänyt ainakin viikonloppuisin metsässä liikkumista.
    Pitäsi keksiä jokin neulomisjuttu, nyt kun alkoi noita seurattavia ohjelmia. Sukkia en osaa tehdä, enkä nyt ihan ketjusilmukoitakaan viitsisi virkata :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hirvimetsästysaikaan metsissä on ikävä kulkea. Tulee sellainen olo, että pitäisi kulkea todella matalana etenkin, jos lähellä paukkuu ;-)

      Jokin huivi voisi olla hyvä aloitus? Mutta sukatkin ovat lopulta todella helppoja. Niihinkin löytyy hyviä ohjeita ja video-opastuksia. Suosittelen tutustumaan ohjeistustarjontaan.

      Poista
  5. Syksy saa lintubongarit liikkeelle, mutta koronakin on innostanut ihmisiä liikkumaan luonnossa. Jotain hyvää siis siitäkin. Luonnossa ollessa itse kyllä kaipaan rauhaa, enkä haluaisi ihmispaljouksia ympärilleni. Eiköhän sellainenkin vielä onnistu.
    Olet kutonut kauniita sukkia. Väreillä ja mallineuleilla leikkiminen on hauskaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Between! Luovuus irtoaa hyvin pienistäkin asioista :-)

      Nyt syksyllä ainakin meidän lähimetsissämme on ollut mahdottoman paljon rauhallisempaa kuin keväällä. Kun lapset eivät ole etäkoulussa vanhemmat eivät tunnu enää tarvitsevan luontoa arjen irroitteluun? Tai sitten kuntosalit eivät enää pelota? Oli miten oli, arvostan luontoon palautunutta hiljaisuutta :-)

      Poista
  6. Apua, melkein alko sormet syyhyään villasukkien tekoon, mutta olen luvannut, että yhtään sukkia en nyt tee kun niitä on hirveästi. Paitsi ehkä joulupataan vois ehkä tehdä, jos niitä sitten kehtais laittaa sinne...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos et pääse tekemään tehtailemalla, ryhdy suunnittelemaan uusia malleja meille muille, joilla sukkia ei ole vielä liikaa :-)

      Poista
  7. Wow, vilka läckra strumpor du stickar! Varma och goa nu när hösten och vintern kommer :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tack så väldigt mycket, Lasse!

      Jag brukar använda strumpor även på sommar :-) Nordlig sommar är sällan för varm ;-)

      Poista
  8. Syksy saa minutkin neulomaan sukkia. Olen tosi villasukkafani ja hiihtelen niillä kotona lähes joka päivä. Lämpimimmät kesäpäivät jäävät väliin.
    Ihania sukkia Sinulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Piipe! Aloitin sukkarumban poikkeuksellisesti jo loppukesästä.

      Minäkin hiihtelen villasukissa kesät ja talvet :-)

      Poista

Kiitos kommentistasi!