maanantai 25. huhtikuuta 2022

Tämä lomapäivä tuli tarpeeseen

Tänään nukuin pitkään, konmaritin koiran kanssa puoli tuntia, otin kamerat mukaan ja lähdin auton kanssa hieman kotia kauemmas katselemaan, kuuntelemaan ja haistelemaan kevättä ja luontoa. Näin kevään ensimmäiset sinivuokot ja leskenlehdet, sitruunaperhosen, neitoperhosen ja pikkukoivuperhosen 🦋. Näin lokkeja, joutsenia, kurkia, telkkiä ja peippoja. Kävelin hiekkateillä kamera kaulassani ja seurasin kaikkea ympärillä tapahtuvaa. Tuli lämmin ja otin takin pois. Se oli erinomainen reissu! Niin rauhallista ja kiireetöntä, silti elämyksiä riitti, kun käytti aikaa ja piti kaikki aistit valppaina. Nyt tuli palauduttua 👍.


Telkät kiersivät toisiaan. Tai koiras kiersi naarasta, joka odotti matalaksi painautuneena juuri veden pinnan yläpuolella. Se ilmoitti olevansa valmis.

Siitä sitten lemmen leikkeihin - ihan hetkeksi. Ja sitten se olikin jo ohi.





Oikein antoisaa alkanutta viikkoa!

16 kommenttia:

  1. Sinulla olit osiaan upea ja palauttava luontoreissu, ja sekin on varmasti antoisaa, kun tunnet linnut, muut eläimet ja kasvit. Ja sait seurata telkkien rakastelemista, lemmen puuhia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Marja!

      Ajattelen jotenkin niin, että kaikki, mihin perehtyy, alkaa tuntua kiinnostavalta. Ja sitä myötä siihen tulee perehdyttyä lisää ja positiivinen kehä on valmis. Olen kokenut nautinnollisia hetkiä myös seuratessani hyvän uimarin uintitekniikkaa (itse en pidä uimisesta, mutta olen päässyt muuten aikoinani perehtymään uintitekniikoihin).

      Saan hyviä fiiliksiä myös kuullessani kaunista Turun murretta, kuullessani, että joku on valmistunut Lapin yliopistosta, nähdessäni symmetrisen numerosarjan, neuloessani lankaa, joka tuntuu hyvältä iholla, ja niin edelleen.

      Luonto kaikkine ulottuvuuksineen on noista kaikkein laajin ja moniulotteisin, siksi siitä irtoaa iloa ehkä kaikkein eniten 🌞

      Poista
  2. Onneksi on näitä palauttavia ja voimaannuttavia hetkiä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä 💖.

      Eikä yhtään haittaa, että niille järjestää tilaa ja mahdollisuuksia ihan itse. Jos ei joka kerta palauta ja elvytä, niin moni kuitenkin 🦋

      Poista
  3. Ihanan kuuloinen luontoretki. Aloin heti haaveilemaan samasta. Minulla on kaikki kevään merkit bongaamatta. Sinä kahtena viikkona, jonka olin reissussa kevät on edennyt aimo harppauksen.

    Kivaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Rouva Kepponen!

      Kannustan luontoretkille kevättilannetta tarkkailemaan ja ihailemaan! Kaikki muuttuu nyt päivä päivältä 🐝

      Poista
  4. Luonnossa alkaa tapahtua paljon. Todella hyvät kuvat sait.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sami!

      Nyt tapahtuu koko kevät yhdessä hujauksessa 🦉

      Poista
  5. Upeat kuvat telkkäparista! Kiva myös kuulla, että yhden päivän vapaa sai noin paljon hyvää aikaan. Luonnolla on ihmeen parantava ja elvyttävä voima kaikkina vuodenaikoina, mutta erityisesti pitkän ja raskaan talven jälkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Hitunen!

      Päivä vapaata suunnitellusti itseä ajatellen voi olla hyvinkin ja isosti pelastava toimi. Palautumiseen tarvitaan niin paljon aikaa kuin siihen tarvitaan 💖

      Poista
  6. Voi ihanuutta, miten paljon kaikkea oletkin jo nähnyt!
    Aiemmin olit metsäkauriitakin nähnyt ja saanut hyvät kuvatkin niistä vielä.
    Ja miten kaunit tuo peite, jonka isällesi olet tehnyt, ihana!
    On siinä ollut hommaa...ja nuo kukkapalat tuovat peitteeseen kauneutta lisää.
    Oikein hyvää loppuviikkoa sulle ja tulevaa vappua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Harakka!

      Isän peite oli hyvä esimerkki siitä, että kaikki hyvä ei synny etukäteissuunnitelmalla. Suunnittelemattomat kokeilut synnyttävät sellaisia mahdollisuuksia, mihin oma mieli ei suunnittelemalla ylety 🥰

      Poista
  7. Hienoja kuvia! Ilon hetkiä sinulle kevääseen.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!