maanantai 24. helmikuuta 2020

Mikä ihana yllätys ja huikea kokemus!

Sunnuntaina ennen laulujoutsenten kuhertelun ja reviiritouhun kuvaamista olin toisen pellon laidalla. Puista kuului melkoisen keväistä linnun laulua ja yritin erottaa kuusten oksilta lintuja. Hain yhä parempaa paikkaa ja sitten huomasin viherpeipot kuusten latvassa. Viherpeippoja olen nähnyt tänä talvena poikkeuksellisen vähän, joten tämä oli iloinen, vaikkakin etäinen yllätys.

Seuraava yllätys tuli heti viherpeippoyllätyksen jälkeen. Se oli iso ja hyvin lähelle tuleva juttu. Lintuja tiiraillessani huomasin jonkin muutoksen lintujen toiminnassa. Enää en hahmota, lähtivätkö ne lentoon vai hiljenivätkö vain. Sitten kuului kohtalaista ryminää ihan vierestä ja niin siitä pellon laidassa olevasta metsäkaistaleesta rynnisti pellolle valkohäntäkauris jos toinenkin. En tiedä, kuka siinä pelästyi eniten, minä vai joku heistä. Kukaan meistä ei selvästikään ollut varautunut tilanteeseen.

Valkohäntäkauriita putkahteli metsän kätköistä lopulta viisi kappaletta. Ne olivat niin näkymättömiä, kunnes putkahtivat pellolle. Äänettömiä ne eivät olleet tuolla rynnistyksellä. Pelästyivätköhän tiellä kipittävää hevosta kärryineen vai onkohan tuo vain se tapa, miten metsästä saavutaan pellolle?

Minut huomattuaan ne eivät jääneet paikoilleen, vaan kiihdyttivät vauhtiaan. Hetkisen kesti, että sain kameran taas mukaan vauhtiin.





Ensimmäisissä kuvissa näkyi vain osa kauriista, mutta nopeasti ne juoksivat kauemmas ja kuvausetäisyys alkoi taas toimia.

Olipas huikea kokemus! Olen niin kiitollinen tästä kohtaamisesta - kaikkea sitä näkee, kun kulkee, pysähtyy ja pitää silmänsä auki. Jos ei aina, niin ainakin joskus.

Tänään meillä paisteli aurinko. Se piristi mieltä. Muuten viikko on aika ruuhkainen, mutta kyllä se menee tällaisen luontosunnuntain jälkeen :-)

Ihanaa viikon jatkoa!

21 kommenttia:

  1. No, onpas siinä poppoo! Olisiko niillä vähän kevätmieltä!?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voihan niillä olla myös hieman kevättä ilmassa :-)

      Poista
  2. On todella kiva katsella kauriita. Ovat upeita. Ja aina häntä pystyssä.

    VastaaPoista
  3. Sin olet kyllä taitava kuvaaja, oikea luontokuvaaja! Vasta ihailin suurta lintujoukkoa ja joutsenten kuvausta, nyt siirrytäänkin peurojen maailmaan, vau! Kuvissa näkyy hyvin tuo peurojen vauhti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti, Sirkku!

      Eivät ne tosiaan vauhtiaan himmailleet, kun yllättyneenä metsästä pellolle paukatessaan huomasivat minut. En ollut suoraan edessä, vaan vähän sivussa. Vauhti siitä senkuin yltyi ;-)

      Poista
  4. Hienot kuvat. Nuo kauriit näyttävät minun silmiini niin oudoilta kun niillä on tuo valkoinen häntä, kuin oravalla :) Täkäläisillä ei ole häntää ollenkaan, vai oliskohan ihan pieni?
    Ihanaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Kristiina!

      Teillä on varmaankin metsäkauriita, niitä reilusti pienempiä kauriita.
      Niiden häntä ei juuri kerää huomiota :-)

      Poista
  5. Hienot kuvat liikkuvista kauriista. Yleensä ne seisovat ja tuijottavat intensiivisesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Between!

      Taitaa niillä olla enimmäkseen jompikumpi näistä vaihteista: joko tiukkana tuijotellaan paikallaan tai sitten pötkitään niin kovaa kuin kropasta lähtee. Vähän hypitään ja huiskitaan takajaloilla hämäykseksi ;-)

      Poista
  6. Saisipa joskus kuvattua noitakin, enempi olen nähnyt naaraspuolisia,ja pienempi häntäisiä.Hienot kuvat olet saanut taas !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No enpäs olekaan vielä tuohon hännän kokoon kiinnittänytkään mitään huomiota!
      Olen ollut aina vain niin lumoissani näistä kohtaamisista :-)

      Poista
  7. Vastaukset
    1. Kiitos, M.T.

      Kiva, että tulee välillä hienoja hetkiä silloinkin, kun on kamera käsillä.
      Tavallisimmin hienot hetket tuntuvat kiertävän ainakin minun kamerani kaukaa ;-)

      Poista
  8. Voi taivas,miten upeat kuvat onnistuit tallentaan, vaikka tilanne oli se mikä oli!
    Kummatkin pelästyitte toisianne...mutta sinä olit nopea ja saitkin mahtavat kuvat, kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Harakka!

      Tilanne oli aivan ainutlaatuinen - kiitollinen siitä :-)

      Poista

Kiitos kommentistasi!