sunnuntai 21. tammikuuta 2024

Valon pilkahduksia ja toiveikkuutta

Olen panostanut lepäämiseen ja palautumiseen, melkein kaikki muu töitä lukuun ottamatta on jäänyt jonotuslistalle. Panostaminen on ollut hyödyllistä. Olen päässyt nauttimaan keskittymisestä yhteen asiaan kerrallaan ja välillä ihan vain olemaan. Olen kuunnellut itseäni ja saanut kaivettua mieleni syövereistä loputtoman tuntuiseen to do -listaani lisää tehtäviä. Se on ollut helpottavaa. Omassa päässä jonottavat ja pyörivät asiat, joita ei saa konkretisoitua käytännön tekemiseksi, pitävät yllä ihan kohtuullista perusstressiä ja epämiellyttävää oloa. Tekemättömien asioiden listaaminen avaa ihan erilaisen mahdollisuuden muistamiseen, tekemiseen ja tekemättömyydestä vapautumiseen.

Olen saanut hahmoteltua itselleni myös isompaa kuvaa tämän vuoden työtehtävistäni. Vaikka olen vasta hahmotteluvaiheessa ja yllätyksiä tulee eteen varmasti pitkin vuotta, olen jo helpottunut. Hatarakin suunnitelma antaa paremman fiiliksen kuin ei suunnitelmaa ollenkaan. Jos siis haluaa suunnitella työtään ja valmistautua etukäteen siltä osin kuin se on mahdollista ja järkevää. Ja minä haluan.


Lintujen ruokintapaikalla on ollut kova kuhina. Lintuja ja oravia riittää iloksi pitkin päivää. Meditoinnin sijaan voi katkaista päivän tekemisiä tuijottelemalla ruokintapaikan kuhinaa ja ruuhkaa.

Tässä mustarastaskoiras lumisen tuijan oksilla.




Talvi on tarjoillut myös teknisiä askareita. Ilmalämpöpumppu käräytteli sulaketta kovien pakkasten aikaan oikein iloisella tahdilla. Nyt sähköammattilaiset kävivät siirtämässä sen ihan oman sulakkeensa taakse. Ei enää ongelmia 👍.

Nettiyhteydet ovat olleet myös pitkän aikaa hieman epävarmoja, eikä sellainen toimi kahden etätyöläisen huushollissa. Uuden netin myötä netti on nyt nopea ja varma. Siitä ei ole haittaa vapaa-ajallakaan.

Nuo 'remontit' tehtiin peräkkäisinä päivinä ja Pixie-koiralla oli hieman vaikeuksia suhtautua muukalaisiin omalla reviirillä. Isolla syliotteella Pixie pysyi rauhallisena. Lattialle päästessään se jonotti työhuoneen ovella ja haukkui vierailijoita oven läpi. Ne olivat tiukkoja rupeamia meille molemmille.

Sähköammattilaiset olivat meillä jo toista kertaa. On ihan mahdottoman upeaa, kun palvelu ja aikataulut pelaavat samoilla säännöillä kuin omassakin työelämässä! Liian usein on aikaisemmin käynyt niin, ettei sähkömies tule paikalle, vaikka kuinka on asiasta sovittu.


Päivä on pidentynyt ja valo lisääntynyt. Minulla ovat myös omat voimavarani lisääntyneet ja tuntuu, että sekavan ja raskaan vuoden jälkeen näkyvissä olisi hiven järjestystä ja ennustettavuutta 💖. Jaksamista meille kaikille!

22 kommenttia:

  1. Hyvää jaksamista sinulle edelleen!

    VastaaPoista
  2. Hyvä että olet malttanut/pystynyt lepäämään. Mustarastas <3. Meillä eivät linnut ole muutamaan päivään tulleet ruokailemaan. Taitaa jossain muualla olla paremmat tarjoilut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Kristiina!

      Elämä maistuu aina paremmalta, kun pääsee välillä myös palautumaan 💖

      Poista
  3. Tunnustan, että minulla ei ole ollut koskaan to do -listaa. Me ihmiset olemme niin erilaisia. Todella hyvä että olet saanut levättyäkin työn vastapainoksi. Kivaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Marja!

      Ensimmäisessä vähän pitempiaikaisessa työpaikassani To Do -lista oli firman työtapa ja se piti olla aktiivisessa käytössä. Sieltä se on osin kantautunut työtapoihini.

      Toki sitten myös jatkuva kiire ja tekemisen paljous ruuhkauttavat päätä harmitukseksi asti. On mahdottoman helpottavaa, kun kaikkea ei tarvitse muistaa, vaan niitä voi listata jonnekin.

      Poista
  4. Hei, toivottavasti kommentointini onnistuu...
    Palautuminen on mielenkiintoinen asia, jota itsekin yritän lisätä. Olen oppinut että liikunnan lisääminen elämääni tuo jaksamista ja auttaa palautumisessa. Voi olla jopa ettei tarvitse niin "pienistä" elämäntapahtumista palautumista, kun on parempi kunto? Mukava seurata blogiasi nyt kun löysin sen uudestaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Jaana!

      Minun kuntoni katosi koronan myötä. Nyt, kun väsymys on pienempää eikä yskäkään ole enää niin herkässä, voisi olla oivallinen tilaisuus palailla hellästi kuntosalin hämärään huomaan - ihan kevyesti vain aluksi.

      Poista
  5. Nyt ei ole auringosta tietoakaan. Pelottaa lähteä lääkärin kautta töihin, kun jää kiiltää katulampun valossa. En tykkää. Mukavaa päivää silti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Stansta!

      Niin se keli vaihtelee. Ajelin tänään aamupäivällä Lahteen tyhjentämään vanhempien asuntoa. Aurinko paisteli kaikista esteistä huolimatta silmiin niin kovasti, että silmään sattui. Kaunis keli, mutta väärä valon kulma.

      Poista
  6. Birds in winter have a special charm and bring good cheer on a cold day. It’s always a pleasure to spend time with them.,

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you, David!

      When weather is freezing, I tend to observe birds in our living room by the window. Still the birds (and squirrels) charm me and make me smile. Yet I hope the weather is getting easier and nicer for observations outside.

      Poista
  7. Päivät pitenee hyvää vauhtia. Innolla kevättä ja kesää vartutaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sami!

      Päivän pitenemisen huomaa jo ilman kellon tuijotteluakin. Silmä lepää ja mieli innostuu 🥰

      Poista
  8. On kyllä ihanaa kun kevät tulee ja valo lisääntyy päivä päivältä. Kevät on kyllä ihanaa aikaa.
    Upeita nuo kuvat mustarastaasta. Meille ei ole vielä ilmestynyt ruokintapaikalle tänä keväänä.
    Kirjoitat, että olet keskittynyt vain olemaan. Jatka keskittymistä, sillä vain oleminen on tärkeintä ikinä voimien palauttamisessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Enkuli!

      Meillä mustarastaat oleilevat vuoden ympäri. Meillä on niiden kanssa näköjään sama koti?

      Poista
  9. Hyvään suuntaan olet menossa Susanna! Onnea sillä tiellä. Olet kuunnellut itseäsi, mutta toisaalta tehnyt työlistan, joka puolestaan auttaa hahmottamaan kokonaisuuden ja aikataulut. Ei tarvitse miettiä, pitäisi pitäisi, mutta milloin.

    Kauniita kuvia mustarastaista, kiitos. Sinulla on myös sana hallussasi :)

    VastaaPoista
  10. Hello Susanna! I really liked your post, thank you for sharing it.
    Excellent content on your photography blog.
    Very good and creative images. I like how you capture the colors.
    And wish you a good weekend.
    All the best. Blues Hendrix 📷 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you, Hendrix!

      Your blog seems very interesting, I have to get back to it soon. Lots of good music 🎶😄

      Poista

Kiitos kommentistasi!