lauantai 29. kesäkuuta 2024

Arvostusta itselle ja oravien vierailut sembramännyssä

Minun mittatikkuni mukaan nyt on kesän tylsin vaihe meneillään. Eläimet ovat enimmäkseen vetäytyneet hiljaisuuteen ja kaukaisuuteen. Kelit ovat voimakkaita suuntaan jos toiseenkin. Jos ei tykkää palvoa aurinkoa, hyvin vähän mukavaa keliä on jäljellä. Kylmistä sadekeleistä tykkää taas aika harva.

Valokuvaamisen ja luonnosta nauttimisen riemun jäljille pääseminen on ollut yllättävän pitkän aikaa vaikeaa. Samaan aikaan mikään muukaan ei ole virittänyt eikä innostanutkaan. Huomasin pitkän pohdinnan jälkeen, että rankat vuodet ovat vain vaatineet veronsa. Sen sijaan, että jatkaisin itseni syyttelyä ikävistä fiiliksistäni, päätän nyt keskittyä itseni huomioimiseen ja hoivaamiseen.


Tässä samalla olen löytämässä jälleen vanhat ikiaikaiset iloni: kuvaamisen ja luonnon. Vesimyyrät pysyttelevät piilossa, rantaheinikko on kasvanut todella peittäväksi. Pihan ainoa sembramänty on saanut käpynsä siihen vaiheeseen, jossa ne ovat oraville aivan vastustamattomia. Oravien intohimon seuraaminen on ollut aivan mahtavaa. Etenkin, kun ne tuppaavat innostuessaan tyhjentämään puun kävyistä ihan parissa päivässä.

Kävyt ovat pihkaisia, mutta nähtävästi myös todella maukkaita. Tänään yhden puun käpyjen kimpussa oli kerralla peräti kolme oravaa - kunnes reviiritaistelu nosti päätään. Taistelu paikoista alkoi.





Ole itsellesi armollinen - ikävät asiat eivät pääsääntöisesti ole sinun syytäsi.

Vaikka jokin ikävä asia olisikin sinun syytäsi, siitä ei kannata nostaa kierroksia. Kaikille tapahtuu vahinkoja ja elämä ilman sinua olisi todella paljon ikävämpää.

Elämä on arvokasta aina. Erehtyminen tai väsyminen ei tee elämästä vähemmän arvokasta. Se on elämää.


Mieti, mikä voisi olla intohimosi. Ihan kaikkien rajojen ulkopuolelta. Mikä sytyttäisi sinut ja inspiroisi "mahdottomiin" tekoihin? 

Itselleni matkustaminen uusiin paikkoihin ihan yksin oli aikoinaan iso rajanjakaja. Elämää on ennen ja jälkeen ensimmäisen oman matkustamiseni. Seuraavat rajapyykkini ovat olleet paljon pehmeämpiä ja hienovaraisempia. 


Tarvitsen elämääni vakautta ja turvallisuutta. Nautintooni tarvitsen seikkailua, uutta ja ennakoimatonta. Näillä mennään. Hoivaan itseäni hieroskelemalla nautinto- ja tarvitsemisnappuloitani. Kehun ja kuuntelen itseäni. Olen itselleni armollinen, enkä syytä enää itseäni kaikesta ikävästä olostani.


Vaikka sinulla olisi kaikki oikein hyvin, kuuntele silti itseäsi. Kunnioita ja arvosta itseäsi. Ymmärrä, etteivät ikävät vastoinkäymiset ole sinun syytäsi. Ei ole keinoa, jolla voisit pakottaa itsesi voimaan paremmin ja elämäsi sujumaan hienommin.


💖

12 kommenttia:

  1. I am not a huge fan of summer. Heat and humidity don’t fit well with me and I am already looking forward to the first frost. Keep being kind to yourself.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you, David!

      I try to remember to be kind to myself. I wrote it as a reminder to my calendar 💖.

      Poista
  2. Ihania oravakuvia, jännä, että juuri sembramännyn kävyt ovat herkullisia. Meillä vierailee kaksi oravaa, ja olen ruokkinut niitä säännöllisesti. Ruokkiminen jatkuu varmasti talvellakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Marja!

      Helsingin kaupungin Vihreät sylit sivustolla (https://vihreatsylit.fi/kasvi/sembramanty/) kerrotaan näin:

      "Parhaiten sembramännyn erottaa makedonianmännystä käpyjen perusteella: sembran suuret kävyt ovat nuorina vaalean liilan värisiä, ”tynnyrinmuotoisia” ja lähes pystyssä, kun ne makedonianmännyllä ovat pitkänomaisia, vihreitä ja pihkaisia. Sembran siemenet muistuttavat pinjansiemeniä ja ovat oikein hyvän makuisia. Mm. Pietarin ruokakaupoissa sembransiemeniä myydään samaan tapaan kuin meillä pinjansiemeniä."

      Poista
  3. Hauskat orava kuvat. Hienoa, että olet löytänyt mielekästä tekemistä. Minä nautin suunnattomasti nyt liikunnasta, kun on vihdoinkin aikaa itselle.

    VastaaPoista
  4. Kannattaa olla itselle armollinen. Ihanaista kesää edelleen!

    VastaaPoista
  5. Moni on liian ankara itselleen, minäkin. Soimaan itseäni, jos olen erehtynyt jossain pienessäkin asiassa. Vanhemmiten olen oppinut tuohon armollisuuteen. Hyviä mietteitä sinulla ja niitä on joskus hyvä pohtia. Ajatusten nollaaminen onnistuu hyvin harrastusten parissa ja varsinkin luonnossa. Kiitos eläinkuvista, niistä saa aina hyvän mielen 🩷

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Ansku!

      Itsensä soimaaminen pitäisi kieltää laissa ainakin tavisihmisiltä. Itseään soimaavat vain kiltit ja tunnolliset ihmiset. Eivät ne, joilla olisi oikeasti syytäkin siihen.

      Poista
  6. Yllätyin postauksesi alusta - minusta nyt eletään kesän parhaita aikoja. Toki alkukesässä on aina oma viehätyksensä, mutta nautin tästä heinäkuun alusta, kaiken runsaudesta ja kiireettömyydestä, kun lomareissut ovat takana ja on aikaa keskittyä kaikkeen kivaan kotona ja lähistöllä. Jokaisen on tärkeää löytää ne omat innostuksen kohteet ja oppia nauttimaan ihan tavallisesta arjesta. Valokuvaaminen on yksi hieno tapa keskittymiseen, sinun kuvasi ovat aina kiinnostavia ja osaat tuoda luonnon monimuotoisuutta hyvin meille nähtäväksi. Rentoa heinäkuuta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Hitunen!

      Olen monessa suhteessa oikukkaankin erilainen kuin monet muut. Se ei ole koskaan edistänyt hyvien ystävyyssuhteiden syntymistä, toki olen ollut varmasti monella muullakin tavalla hankala.

      Olen opetellut olemaan potematta syyllisyyttä siitä, että koen monet asiat toisin kuin muut. Olen opetellut myös kunnioittamaan ja ihailemaan muiden erilaisia näkemyksiä.

      Onneksi me kaikki olemme hyviä tyyppejä juuri tällaisina kuin olemme. Erilaisuus on (joskus vaikeaa) rikkautta 💖

      Ihanaa kesäloman jatkoa sinulle! Minäkin aloitan omani heti tämän viikon jälkeen 🥰.

      Poista

Kiitos kommentistasi!