perjantai 29. tammikuuta 2016

Pyöräilijäkansaa nämä hämäläiset

Miten ihminen voikaan vielä tässä iässä varata aikansa ihan liian tiukalle? Koko tammikuun ajan kalenteri on soinut kireyttään. Syynä olen ollut ihan itse. Hyi minua.

Tänään olin hektisesti kaivatulla vuosilomapäivällä. Kuvaamisesta ei tullut mitään, mutta ehdin ajattelemaan, olemaan ja tekemään kiireettömästi. Mieleen palasi kovasti tärkeitä asioita ja elämä tuntui taas muutenkin ihan erilaiselta. Paremmalta :-)

En kehtaa enää laittaa koskikarojen kuvia blogiin, vaikka niitä riittää niin paljon. Täytyy olla jotain vaihtelua.

Viikko sitten sunnuntaina kävin paikallisella rautatieasemalla (jossa ei siis enää myydä lippuja) ihan kameran kanssa. Mahdottoman monta ihmistä on tammikuisena viikonloppuna tullut asemalle pyörällä ja lähtenyt junalla muualle... Itse asiassa aseman seutu täyttyy pyöristä mihin aikaan tahansa viikosta ja vuodesta. Vai täyttyykö se? Vai pysyykö se vain aina täynnä?

18 kommenttia:

 1. Pakko kulkea pyörällä, kun julkisia ei kulje. Muistan aikanaan kun ensimmäisen kerran kävin Hyvinkäällä (no sehän on MELKEIN Hämettä:D) niin ihmettelin sitä polkupyörien määrää... vitsailin, että se on Suomen Kiina, mutta myöhemmin olen tullut huomaamaan, että se on ihan sama kaikissa pienissä kaupungeissa, missä työmatkalaisilla on pitkä matka asemalle. Ja busseja ei kulje, tai täytyis lähteä tuntia ennen junan menoaikaan köryyttämään asemalle, jos sinne joku bussi ajaisikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääseehän meillä juna-asemalle ainakin kaksi kertaa tunnissa bussillakin (ihan arvailua, hyvin harvoin itse käytän bussia - kallis kuin mikä eikä koskaan odota jos ja kun juna on myöhässä...) ;-)

   Mutta osa noista pyöristä on saapunut asemalle useampi kuukausi sitten - lumikasa etukorissa paljastaa paljon...

   Poista
 2. Onhan se paljon helpompaa ja nopeampaa pyöräillä kuin mennä jalan. On muuten tosi hyvä kuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Matti :-)

   Luulen, että viime aikojen pakkasilla pyöräilijöitä ei ollut enää kuin muutama. Suurin osa pyöristä on niin täydellisesti lumen peittämiä, että aikaa on tullut vietettyä asemalla oikein kunnolla ilman kotiin pääsyä. Aika monen mielestä siis oivallinen pyörän talvisäilytyspaikka.

   Poista
 3. Pyörät näyttävät olleen kauan paikoillaan. Miksi ihmiset eivät säilytä niitä kotona kuivassa tilassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin melkein lyödä vetoa, että osa pyöristä on vähintään toista vuotta seisoskelemassa asemalla ilman kotona käyntiä. Ehkeivät ole enää edes ajokunnossa?

   Kertakäyttöpyöriä?

   Poista
 4. Autsh ... tulipa kaivettua monta hutipyörää ennenkuin oma löytyi.. hih.
  Miten ihmeessä omistajat löytää omansa eritoten tuon lumen alta.
  Ihanat kuvat !!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo lumi ei ole tullut päivässä eikä kahdessa. Kauan ovat pyörät makoilleet asemalla. Saahan sen pyörän vanhenemaan noinkin... :-(

   Poista
 5. Polkupyörien kokoontumisajo. :) Hauska kuvasarja.

  VastaaPoista
 6. Pyörät ovat kuin tilataideteos:)

  VastaaPoista
 7. Minä en omaani löytäisi! Pitäisi laittaa jotain räikeän väristä lippunauhaa tms. Tosin olen niin epävarma ajaja, että parempi olisi hypätä pysäkiltä bussiin! :) Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juna on melkein aina sen verran myöhässä, ettei bussi odota. joskus voi kulua aika pitkä tovi, ennen kuin seuraava bussi saapuu...

   Mutta suurin osa noista fillareista on ollut paikallaan ensimmäisistä lumista lähtien.

   Poista
 8. Minullekin tuli näistä kuvista ensimmäisenä mieleen se, että tänä päivän polkupyörällä taitaa päästä helpommin kuin bussilla. Vaikka asun Kehä III:n tuntumassa, bussilinjoja lakkautetaan kaiken aikaa. Toisaalta pyöräily on kivaa ja hyödyllistä ja kaikin puolin muutenkin suotavaa.
  Hauska ja keskeliäs kuvasarja. Ihan hyvin kelpaa koskikaran korvikkeeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Between ;-)

   Meillä bussit kulkevat harvassa ja ainakin kaupungin länsipuolelle kulkevista busseista on junamatkustajan todella helppoa myöhästyä.

   Mutta heikko on pyörätieverkostommekin. Lakkaa välillä ihan tykkänään ja pyöräileminen pimeällä kiireisten ja aamuäreiden (en minä!) autoilijoiden seassa ei välttämättä ole kauhean turvallista.

   Poista
 9. Hauskat kuvat. Harmittavan vähän tulee nykyään enää pyöräiltyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anne!

   Pyöräily ei ole minun juttuni. Lapsena ja nuorena se oli ainoa vaihtoehto, joten kilometrit on jo pyöräilty täyteen ;-)

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)