keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Sisäistä kamppailua ja Hämeen linnaa

Aurinko paistoi ja minä olin etäpäivällä. Kameraa oli ihan pakko päästä ulkoiluttamaan. Pää pörräsi muutenkin kovasti työasioista ja urahaaveista, jote ulos pääseminen teki todella hyvää :-)

Päätin lähteä kuvaamaan Hämeen linnaa. Syysloma takasi sen, että hyviä kuvakulmia ilman 'häiritseviä' ihmisiä oli aika vaikea saada. Yhtä kuvaa väijyin parikymmentä minuuttia. Ensin sillalla oleskeli äiti lapsineen (niin luulen) Pokemon-jahdissa. Heidän jälkeensä tilalle tulivat uudet sillalla oleskelijat. Aurinko laskeutui alemmas ja vihdoin 20 minuutin jälkeen päätin luopua haaveilemastani hyvästä kuvakulmasta.

Urahaaveistani en suostu luopumaan, vaikka tilastojen valossa olen menetettyä kauraa (tai jotain muuta sellaista...). Jossain on käyttöä osaamiselleni, sen olen päättänyt. Ehkä sellainen paikka pitää luoda itse, mutta paikoilleni en voi asettua koko lopun työurani ajaksi. Kaipaan kehittymistä, uuden oppimista, vaikeita haasteita ja itsensä ylittämisen mahdollisuuksia. Pätemistä se kai on kiteytettynä.

Jos tänään menetin voimani tulevaisuutta ajatellessani, sain tilalle paljon enemmän voimia päätyessäni periksiantamattomuuteen. Hyvä vai paha - se jää nähtäväksi ;-)




29 kommenttia:

  1. Nyt sulla olis pitäny olla assistentti, mielellään ruma ja pahanhajuinen, joka olis menny öriseen sinne sillalle, ja ihmiset karkotettuaan juossu itsekin äkkiä pois kuvasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyypä hankkia tuollainen assistentti jostain - kiitti vinkistä ;-)

      Poista
  2. Ihailtavaa mielenlujuutta! Kaikki selviää, kun on sen aika. Tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jääräpäisyydeksi tätä itse ehkä kutsuisin... ;-) Mutta jos antautuu ajopuuksi, ei todennäköisesti päädy sinne, minne itse haluaa.

      Poista
  3. Hyvä postaus; hyvä teksti ja kauniit kuvat. - Mukavaa loppuviikkoa sinulle!

    VastaaPoista
  4. Kauniita kuvia, kannatti lähteä ulos kameran kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Matkatar!

      Nyt viikonlopuksi onkin sitten luvattu tasaisen harmaata säätä. Tämä on nyt sitä aikaa vuodesta.

      Poista
  5. Hämeen linna on hieno. Lokakuun matalalla oleva aurinko antaa kauniit varjot kuviisi. Onnea urasuunnitelmillesi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Milja!

      Onhan tuo meidän linnamme hieno :-)

      Matala aurinko kutsui tällä kertaa, kesä on tarjoillut jo runsaasti kirkkaampaakin valoa :-)

      Poista
  6. Moi. Hienon näköinen paikka. Tuohon linnaan pitää joskus tutustua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen vasta viime vuosina alkanut kiinnostumaan historiasta ja sen merkeistä. Mitään isoa innostusta en koe vieläkään, mutta uteliaisuus on nyt herätetty :-)

      Poista
  7. Moikka. Tutustumisen arvoinen linna. Hienot kuvat.

    VastaaPoista
  8. Hei tämä tuli mieleen niistä ihmisistä: http://toomanyadapters.com/how-to-remove-people-travel-photos-photoshop/ Ehkä ei olisi sillalle toiminut jos paikallaan jököttivät, mutta tulevaisuutta ajatellen vinkiksi jos jalusta sattuu mukana olemaan ;)

    t. Hakranah

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Hakranah!

      Olenpa tuon itsekin joskus nähnyt, mutta unohtanut täysin. Iso kiitos vinkistä! Nyt uskaltaa kuvata hieman vapaammin :-)

      Poista
  9. Hämeenlinna on komea. olen siellä ollut joissain työseminaareisskin vuosituhannen alkupuolella. Vuokraavat (ainakin silloin) kokoustiloja ja järjestivät vielä meille Linnan esittelykierroksenkin.

    Älä luovuta haaveistasi. Puhun kokemuksesta: pitkä työurani toisen palveluksessa jatkui yrittäjänä, ja sitä en ole kyllä koskaan katunut. Nyt tk-eläkkeellä auttelen miestä vielä yrityksemme asioissa sen minkä jaksan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Rantakasvi!

      Itsellä on niin sellainen olo, että osaamista ja annettavaa olisi. Huomaan silti välillä nuorempien suhtautuvan minuun vähän säälien. Kuten entinen työkaveri Sirpa aikanaan kertoi teini-ikäisenä säälineensä noin neljä (?) vuotta vanhempaa siskoansa. Hänellä kun oli teini-ikäisen silmissä elämä jo käytännössä ohi ;-) Niin se vain näkökulma muuttuu, kun ikää karttuu ;-)

      Poista
  10. Onnea tuleviin haasteisiin; pidä unemistasi kiinni!

    VastaaPoista
  11. Kyllä linnaa kelpaa aina kuvata. Siitä voi löytää aina uusia kuvakulmia ja tietty sääolot antavat omat mausteensa siihen kohteeseen. Hienoa, jos sinulla on urahaaveita! Mä olen kokenut, että viimeiset 5 vuotta ovat olleet työssä sellaista häränpyllyä, että hyvä kun perässä pysyy! Kaikki muuttuu tuhanteen kertaan ja juurikin kun luulet, että nyt tulee tasainen, rauhallinen aika...plääh! Mitä vielä, lisää muutoksia! Palkkaa voisi joskus tulla myös lisää, eikä pitempää työaikaa aina vaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä meilläkin muutoksia riittää, mutta ne oman työnkuvan kohdalla pysyvät tukevasti oman osaamisen rajojen sisäpuolella. Paitsi silloin, kun menevät kokonaan kiinnostuksen ulkopuolelle ;-)

      Muutaman vuoden ajan olen yrittänyt opiskella kaikkea mielenkiintoista uutta vapaa-ajallani pitääkseni päässäni riittävää pöhinää päällä ;-) Ettei vain sammaloituisi :-)

      Poista
  12. Joo, hyvä postaus.
    Mua ärsyttää suunnattomasti, kun en ole nyt kerennyt ulkoiluttamaan kameraa =).

    VastaaPoista
  13. Kiitos, Satu!

    'Onneksi' säät ovat olleet enimmäkseen sieltä pimeästä paikasta, joten hyvin vähän menetetty, vaikka ulkoiluttamiset ovat jääneetkin vähään.

    Pitäisi kaivaa kynttilät ja lyhdyt esiin - saisi jotain valoa elämään :-)

    VastaaPoista
  14. Vakavaa pohdiskelua linnan muurien suojassa. Suunnitelmia ja haaveita on oltava. Niillä on taipumus toteutua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suunnitelmat auttavat kummaasti haaveiden tavoittelua...

      Poista
  15. Kuvauksellinen paikka tuo linna! Jospa ensi kesänä saisi aikaiseksi tehdä pienen retken Hämeenlinnaan ja Hattelmalaan. Jos nykyinen työsi ei kaikilta osin tyydytäkään, niin hiukka kade olen noista etäpäivistä. Meillä etätyöt on jyrkästi kielletty, vaikka käyttämäni ohjelma on pilvipalvelussa ja periaatteessa työskentely onnistuisi missä tahansa. Sen sijaan ajelen joka päivä 90 km työmatkoja.

    VastaaPoista
  16. Kuvauksellinen paikka tuo linna! Jospa ensi kesänä saisi aikaiseksi tehdä pienen retken Hämeenlinnaan ja Hattelmalaan. Jos nykyinen työsi ei kaikilta osin tyydytäkään, niin hiukka kade olen noista etäpäivistä. Meillä etätyöt on jyrkästi kielletty, vaikka käyttämäni ohjelma on pilvipalvelussa ja periaatteessa työskentely onnistuisi missä tahansa. Sen sijaan ajelen joka päivä 90 km työmatkoja.

    VastaaPoista
  17. Omista tavoitteistaan kannattaa pitää kiinni!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!