sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Lamminraitilla

Eilen ei aurinko näyttäytynyt, mutta värikkäitä lehtiä oli jäljellä puissa vielä jonkin verran. Menneen viikon pakkasyö ja sen jälkeinen tuulinen päivä karsi lehtiä urakalla...

Mietin, pitäisikö lintujen ruokinta jo aloittaa. Lintuja pörrää pihassa juomattavasti alkusyksyä enemmän - ovatkohan nälkäisiä? Oletteko te muut jo aloittaneet ruokinnan?

Lammilla kävin ihan rauhassa katsastamassa paikallista keskustaa ja sen lähiympäristöä. Tavallisesti Lammilla tulee käytyä lähinnä Pellavamarkkinoilla ja silloin kaikkialla tuntuu olevan kovasti ruuhkaa. Paikkojen katselu jää niissä touhuissa vähälle.

Kaunis paikka oli näin harmaalla syyssäälläkin. Keskustan komein paikka on mielestäni  Lammin kirkko (klik) ja sen vieressä kulkeva Lamminraitti. Toki keskustassa oli kauppojakin - yllättävän paljon ja monipuolisia, itse asiassa. Toki Lammilla asui ennen vuoden 2009 kuntaliitosta yli 5 500 asukasta, joten palveluitahan on pitänyt toki olla sen mukaisesti. Niitä (kauppoja)en kuitenkaan kuvannut.

Olen luvannut perehtyä vähitellen kuntaliitoksen jälkeisen Hämeenlinnan liitososiin paremmin. Tämä retki oli pään avaus sille.

 27 kommenttia:

 1. No tutun näköinen paikka :)
  Mie alottelin lintujen ruokintaa parisen viikkoa sitten, kun satunnaisesti esillelaitetut pähkinät ja leivänpalat meni niin nälkäisenoloisiin suihin. On vasta yksi pieni siemenautomaatti, mutta hiiri ehti pissiä lähes täyden auringonkukansiemensäkin hieman pilalle, en tiedä kauanko viitsivät hiirenpissan hajuisia siemeniä syödä. Monta vuotta on saanu siemenvarasto olla ulkona puulaatikossa ihan rauhassa, mutta nyt hiiret löysi ne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri äsken pötkähti meidän pihallemme syksyn ensimmäinen syöttölaite. Muutama tintti oli välittömästi paikalla. Huomenaamulla näkee ehkä paremmin, kertyykö paikalle siivellisiä.

   Poista
 2. Onpa kaunista kylänraittia Lammilla ja miten hieno kirkko.

  Linnut, kai niille pitää aloittaa talviruokinta, kovasti jo koputtelevat ikkunalaudallakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lammin keskusta on kaunis. Eipä tosin muuallakaan Lammilla ikävän näköistä ole :-)

   Poista
 3. Hieno ajatus perehtyä liitososiin. Heti ensimmäisellä kerralla löysit hienoa kuvattavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajoitus oli hyvä, vaikka taivas olikin ihan pilvessä :-)

   Poista
 4. Kaunista, ruska on ollut kyllä tänä syksynä hyvä ja pitkä.

  VastaaPoista
 5. Lammina sen aina muistaa, vaikka Hämeenlinnaan nyt kuuluukin. Tuttu paikka minullekin, aikoinaan Treelta opiskellessani kuljin bussilla Lahteen ja bussi poikkesi Lammillakin, Pälkäneen ja Hauhon jälkeen.

  Lintujen ruokintaa en ole aloittanut, yleensä sitten kun on pakkasta enemmän. Mutta nyt katselin ihan samaa, että kovasti lentelee lintuja pihapiirissä ruokintapaikkojen lähistöllä. Ensi viikolla hankin varmaan niille jo evästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä Lamminraitti taitaa olla se paikka Lammin keskustassa, jonka kaikki tietävät, jos ovat siellä päin käyneet. Rakenteet hallitsevat upeasti maisemaa.

   Poista
 6. Moi. Upean näköistä. Mielenkiintoisen oloinen kivikirkko. Terkkuja.

  VastaaPoista
 7. Ukkokulta on Lammilta syntyisin, mutta asunut koko ikänsä muualla. Niinpä Lammilla ei ole ollut juurikaan syytä käydä. Kaunis paikka.

  Aloitin lintujen ruokinnan runsas viikko sitten. Pikkulintuja pyöri pihassa ja koputteli ikkunaan niin ahkerasti, että katsoin parhaaksi ryhtyä ruokkimaan. Yleensä olen odottanut vähän pidempään, että olisi ollut useammin ainakin yöpakkasia. Viikko sinne tai tänne. Nyt riittää katseltavaa, kun lintulaudalla on valtava hyörinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään avasin ravintolan lintusille, aika kapealla kattauksella vielä. Muutama lennähti nopeasti ruokapaikalle, joten ihan oikea ratkaisu varmaan.

   Poista
 8. Linnuille laitoin jo ruokaa reilu vk sitten. Harmittaa vaan, kun harakat ovat löytäneet pikkulintujen apajille ja ne rosmoavat melkein kaikki siemenet. Millähän harakat saisi karkotetuksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sopivalla silmäkoolla varustettua kanaverkkoa ruokinnan ympärille suosittelee BirdLife.

   Yksi kuvallinen esimerkki kanaverkkohäkistä täällä: http://www.ollikorhonen.com/harakka-ja-oravavapaita-pikkulintujen-ruokinta-automaatteja/

   Poista
 9. Kaunis kivikirkko. Meillä on aloitettu lintujen ruokinta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirkosta on parempiakin kuvia, laitan niitä tänne, kun pääsen taas vauhtiin ;-)

   Poista
 10. Moi. Kyllä kannattaa aloittaa ruokinta. Meillä pörrää jo aika paljon lintuja. Aika hieno raitti ja kirkko.

  VastaaPoista
 11. kauniit kuvat! Sen verran kylmä nyt on, että linnut odottavat jo tarjoilua

  VastaaPoista
 12. Kauniit kuvat Lamminraitista.
  Pikkulikkana olen asunut Lammilla, Hämeenlinnassa kävin syntymässä ja 10 vuotiaaksi asunut siis Lammilla. ;))
  Lintujen ruokinta aloitettu.

  VastaaPoista
 13. Kauniita kuvia. Enpäs olekaan muuten ruokkinut lintuja moneen vuoteen.

  VastaaPoista
 14. Kauniit kuvat kauniista raitista. Tuo houkuttaisi kävelemään vaikka edestakaisin.

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)