sunnuntai 14. kesäkuuta 2020

Mussalon maisemia

Jos pidät merestä ja rantakallioista ja satut vielä liikkumaan Kotkan seuduilla, varaa ihmeessä ylimääräistä aikaa käydäksesi Santalahden luontopolulla Mussalossa. Reitti on kaksiosainen: On rantareitti ja metsäreitti. Laiskana valitsin vain itselleni ennalta mieluisan rantareitin.

Reitti oli melkoisen helppokulkuinen, mutta jalkaan kannattaa varata maastokävelyyn sopiva kenkäpari. Tavalliset lenkkarit eivät välttämättä ole riittävän pitävät kosteilla keleillä. Vaelluskenkien pohjat pitävät sen sijaan monenlaisessakin maastossa.

Santalahden luontopolun suurin ilon aihe minulle oli sen rantakallioita nuoleva reitti. Keli oli lämmin ja läkähdyttävän tyyni. Tuulen varalle varaamani huppari pysyi keikkumassa lanteilla koko matkan.

Rakastan rantakallioita, toki kaikkia muitakin kallioita :-) Veden äärellä kalliolla on yksi maailman parhaita paikkoja olla ja kuunnella niin itseään kuin luontoakin.


Edit 15.6.: Korentoja riitti melkein ruuhkaksi asti. Vain kuumuus hillitsi kuvaushimoa :-)





Tytär oli kanssamme viikonlopun ja poikakin kävi lauantaína. Olimme pitkästä aikaa koossa koko perhe ja se tuntui todella hyvältä :-)

Terveyshuolten kanssa olisi monta vaihtoehtoa: voisi panikoida, jäätyä, eristäytyä, tukeutua lähimmäisiin, heittäytyä vaativaksi muita kohtaan tms. Meillä perhe puhaltaa ihanasti yhteen hiileen. Ajat ovat kovia, mutta toivomme parasta.

Aurinkoista ja helteistäkin alkavaa viikkoa!

9 kommenttia:

  1. Kalliota on ihania! Niitä jaksaa ihailla vaikka kuinka kauan.
    Mukavaa kun saitte molemmat lapset luoksenne. Meillä myös molemmat tyttäret lapsineen käväisivät lauantaina mökillä ihan kutsumatta.
    Sopivan lämmintä juhannusviikkoa sinulle!

    VastaaPoista
  2. Kalliot ja meri - rantareitti meni must -listalle :)
    Mun vaelluskengät on vissiin väärin tehty, niiden pohjat luistaa märällä pinnalla...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, että reitti kolahti :-)

      En ole mitenkään tieteellisesti perehtynyt tähän vaelluskenkäasiaan. Ihan omakohtainen kokemus on ollut se, että kunnon vaelluskenkä pitää märällä pinnalla parhaiten. En tiedä, millaisia eroja näissä on erilaisten vaelluskenkien välillä ja miten pohjan kuluminen vaikuttaa pitoon. Minä saan käveltyä kengät huonoon kuntoon aina ennen pohjien merkittävää kulumista.

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Vähän liiankin tyyntä ;-)

      Linnuista näin kyhmyjoutsenia, kalalokkeja, meriharakoita, valkoposkihanhia, isokoskeloita ja västäräkkejä. Ainakin siis :-)

      Poista
  4. Terveyshuolissa odottelu on melkein pahinta, sellainen kokemus. Siinä odotellessa ehtii käydä yleensä melkoisen tunneskaalan. Löysin jotain 6-8 vuotta sitten patin rinnasta. Se kipeytyi nukkuessa. Tiesin tarkalleen sen sijainnin, klo 17 kohdalla! Sitten se puff katosi! Sitten parin vuoden päästä löytyi jälleen. Nyt se on taas kadoksissa. Kyllä se joku päivä vielä taas kipeytyy, mutta siinäpä sitten! Epäilen rauhasen vaan tulehtuvan ajoittain. Mä oon niin sisämaan ihminen, että hieman (lue paljon) vierastan merta. Se on jotenkin liian päälle käyvä, tuulee ja meressä aallot ovat aina korkeat!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!