keskiviikko 30. maaliskuuta 2022

Kevät saapuu, kitkuttaa - velvollisuuksia ja odotusta

Perjantai on minulle lomapäivä ja mitä todennäköisimmin käyn silloin Lahdessa. Pitkä viikonloppu on ihanaa aikaa tuohon käyntiin, pääsen silti lepäämään ja viettämään omaakin laatuaikaa.

Äiti on saanut tiedon omasta edunvalvojastaan. Käydään dokumentit ja niiden sisältö yhdessä läpi. Isän ja äidin laskut pitää hoitaa. Käyn isää tervehtimässä hoivakodissa, jos hoivakodin tilanne sen sallii. Samoilla ehdoilla käymme siellä sitten äidinkin kanssa vierailulla.


Tähän väliin olen ottanut entistä enemmän omaa aikaa ja se on tullut todella tarpeeseen. Hyvä tahto ei riitä silloin, kun oman jaksamisen rajat tulevat vastaan. Vierailutahti matkoineen on ollut tähän mennessä aivan liian kuluttavaa. Etenkin, kun olemme olleet kovin etäisiä ennen tätä.


Lumen riittävyys on harmillista. Onneksi sitä on sulanutkin aika paljon. Mutta esimerkiksi meidän patiollemme ei ole menemistä tällä hetkellä. Vielä saa sulaa maata odottaa.

Minulle kuitenkin ykkösjuttu on valon lisääntyminen. Sen puolesta ollaan ihan mahdottoman hyvällä mallilla 👍. Lämpötilan kohoaminen on seuraavaksi tärkein asia ja sekin etenee, vaikka hieman poukkoillen. Lumen sulamista jaksan odottaa kohtuullisen kauan.

Tässä odotellessa voi seurata luonnon kevätpöhinää, joka kuhisee ihan täysillä lumipeitteestä huolimatta. Sinitiaiset ovat hörhötelleet pareina jo pitkän aikaa. Koirasfasaani on alkanut huutelemaan. Ja mustarastas laulelee jo ihan lauluaan.

Oravapari käy yhdessä ja vuorotellen ruokailemassa. Tässä olen kuvaushetkeä varten heitellyt hangelle pähkinöitä paremman kuvauskulman toivossa.




Pyrin käyttämään osan ajastani kaikenlaiseen uuteen tutustumiseen. Se tekee minulle hyvää ja toivon, että se auttaa myös töiden suhteen. Kaipaan kovasti työhöni jotain uutta, mutta tarvitsen pienen ihmeen tämän ikäisenä päästäkseni uuden korville. Ehkä sitä uutta täytyy tyytyä luomaan vain omalla vapaa-ajallaan. Ja kai sitäkin pitäisi suunnitella - haaveista tulee harvoin totta vain haaveilemalla.


Säätiedotus ei lupaa mahdottoman keväistä säätä vielä ihan lähipäivinä. Jaksetaan odottaa. Valoa on ainakin jo niin paljon, että siitä kannattaa olla iloinen 🥰.

16 kommenttia:

  1. Valoisuuden lisääntyminen piristää kyllä näinä muuten ankeina aikoina. Ihana kuulla että saat järjestettyä itsellesikin omaa aikaa ja ehkä äitisikin asioiden hoitaminen helpottuu edunvalvojan myötä. Hienosti jaksat vanhempiesi asioita hoitaa, vaikka välinne eivät olekaan olleet parhaat mahdolliset. Mutta uskon, että olet tyytyväinen että jaksoit heitä hoitaa, kun näitä aikoja muistelet sitten joskus kun heitä ei enää ole. Jaksamista sinulle<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Kristiina!

      Tämä on ollut elämässä ihan uusi aikakausi. Paljon vanhaa ja kuitenkin ollaan aloitettu alusta. Päivä kerrallaan.

      Poista
  2. Valon lisääntyminen on kyllä parasta keväässä, sillä kuka sitä nyt valossa nukkuisi enää. (Tosin tuo tarkoittaa myös sitä, että makkarissa on pakko vetää verhot tiukasti kiinni, ettei aamulla herää aikaiseen valoon.)
    Tsemppiä sinulle vanhempiesi asioiden hoitoon! Eikä (koskaan) ole liian myöhäistä yrittää parantaa suhteita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Hitunen!

      Makkariin pitäisi hankkia kyllä pimennysverho. Jospa sitten kesän nukkumiset olisivat vihdoinkin sikeämpiä.

      Poista
  3. Ihana valo! Veden lorina, hankien pieneneminen. Minä en ole koskaan pitänyt huhtikuusta, kaikki on niin likaista ja rumaa luonnossakin. Nyt tämä on myöhässä. Olet tosi kiltti, kun jaksat hoitaa äitisi asioita. Moni ei jaksaisi vaativan päivätyön jälkeen. Onneksi sinulla on sentään omaakin aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huhtikuu on poikani syntymäkuukausi. Sillä on siksi ihan erityinen merkitys minulle. Synnyttämään lähdettiin aikoinaan toppatakki ja villapusero päällä (toki päällä oli muutakin) ja takaisin tullessa oli puoli kesä: krookukset kukkivat - samoin pian myös koivu. Se oli elämäni koettelevin siitepölyallergian suhteen.

      Poista
  4. Valon lisääntyminen on ihanaa. Lämpöä kaipaan jo kovasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minäkään lämmön lisääntymisestä pahastuisi 🤭

      Poista
  5. Heh, mahtavat orava kuvat. Kohta harmitellaan kun on niin kuuma.

    VastaaPoista
  6. Olipa hyvin sanottu: Hyvä tahto ei riitä silloin, kun oman jaksamisen rajat tulevat vastaan. Näin se on, itsestä on pidettävä huolta. Jospa se lumikin jossain vaiheessa sulaisi pois...sitä odotellessa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Irkku!

      Jospa pääsiäisen jälkeen olisi maa sulaa?

      Poista
  7. Se onkin hieno asia, että olet saanut järjestettyä itsellesikin aikaa, se onkin tosi tärkeää.
    Ja ihana on toi kurre, ja kiva sen juttuja on seurailla.
    Kevät sieltätulee kjo lkohta kovalla vauhdilla!
    Hyvää viikonloppua sulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Harakka!

      Kyllä se kevät ihan juuri näillä näppäimillä... 👍

      Poista

Kiitos kommentistasi!