sunnuntai 25. joulukuuta 2022

Joulun ytimessä, ihanaa joulun ajan jatkoa!

Tämäkin joulu oli hyvä joulu. Olen kiitollinen siitä, että vietimme sitä koko perheen kanssa yhdessä. On ollut vuosia, jolloin yhteinen joulu ei ole ollut mahdollista ja sekin on ollut ihan hyvä juttu. Yhteys ei kuitenkaan kadonnut, vaikka ollaankin välillä oltu eri puolilla maapalloa.

Tänä jouluaattona olimme yhdessä koko perhe, joulupäivän seuranamme oli tyttäremme. Pojan koti on ihan lähellä ja hän pääsee nauttimaan hämäläisistä maisemista ja rauhasta sielläkin. Tyttären elo Helsingin ytimessä poikkeaa sen sijaan aika lailla meidän olosuhteistamme. Hän on nautiskellut täällä  luonnosta, rauhasta ja lapsuusmuistoista.

Kelit suosivat meitä. Joulu oli todellakin valkoinen. Aaton aattona satoi ensin vettä, sitten räntää ja lopulta lunta. Yötä kohti keli pakastui. Aatto valkeni kylmänä ja vähäpilvisenä. Taivaanranta oli aamusella kauniin pinkki, pilviä oli niukasti.

Koiralle joulu oli aattoillan loppuun asti yhtä jännitysnäytelmää. Kaikki ruokaan liittyvä innosti sitä olemaan valppaana. Eihän sitä koskaan tiedä, milloin jotain herkkua tipahtaa lattialle tai tarjoutuu muuten syötäväksi. Ja sitten oli vielä lahjojen jakaminen, joka oli tällä kerralla koirulin kannalta jotenkin erityisen hyperaktivoivaa puuhaa. Oman lahjan saaminen ei helpottanut tilannetta yhtään, kuten aikaisempina vuosina. Stressitaso taisi olla jo ihan liian korkealla.

Lahjojen jakamista edelsi uusi sopimus siitä, ettei jokaisen lahjan avaamisen jälkeen käydä halailemassa ja kiittämässä lahjan antajaa, vaan hoidetaan halailut ja kiittelyt sitten lopussa. Ihan hyvä sopimus. Meidän perheessämme halaillaan paljon ja lahjojen jakamisen jälkeen olemme aina avanneet lahjat yksi kerrallaan. Yksi avaa ja muut seuraavat. Sen jälkeen aika spontaanisti on seurannut kiittäminen halausten kera, mikä tarkoittaa paikoiltaan nousemista ja liikkumista edes ja takaisin. Se on vaatinut tilaa ja aikaa. Nyt päätettiin pojan toivomuksesta hieman sujuvoittaa prosessia.


Kelit olivat kauniit, kuvattiin muutamat valokuvatkin tyttären kanssa. Saatiin tunnelmia talteen. Tässä ollaan Hämeen linnan vieressä.



Raskaan syyskauden jälkeen joulukorttien lähettäminen jäi meiltä täysin väliin. Asia vilahti välillä mielessä, mutta tärkeämpiäkin asioita jäi hoitamatta ja sitten useampia tuollaisia semitärkeitä asioita. Aattoiltana lähetin joulutervehdyksiä kuulumisten kera joillekin tärkeimmiksi katsomilleni ihmisille kännykällä. Varmaan kaikkia en muistanut, mutta näillä mennään nyt näissä olosuhteissa. Yhtä lukuun ottamatta sain kaikilta vastauksen. Ihania, mieltä lämmittäviä viestejä ja lupauksia tulevista kohtaamisista 💖.


Viimeisen parin vuoden aikana olen tutustunut moneen uuteen upeaan ihmiseen. Lisäksi olen lähentynyt monen aikaisemmin tuntemani henkilön kanssa. Ja täällä blogin puolella olen löytänyt myös monen monia sielun kumppaneita. Elämä osaa kohdella myös hyvin, vaikka se tarjoilee myös haasteita ja hankaluuksia.

Haasteille ja hankaluuksille en voi tehdä muuta kuin kohdata ne. Elämän tarjoamista hyvistä puolista voin ja jaksan olla kiitollinen.


Oikein hyvää ja rauhallista joulun jatkoa 💖


19 kommenttia:

  1. Kaunista joulun jatkoa sinulle ja perheellesi <3
    Luonto tarjoilee nyt parastaan kuuraisine puineen ja lumisine maisemineen. Ammennetaan niistä voimaa <3

    VastaaPoista
  2. Hyvää ja rauhallista joulun jatkoa sinullekin! Mukava oli kuulla miten teillä joulu meni. Meillä myös kissoilla taisi jännitys mennä jo stressin puolelle, kun iltasella vain nukkuivat ihan raatona😅T. Irkku

    VastaaPoista
  3. Kuulostaa täydelliseltä joululta.
    Kaunis tytär punaisessa takissaan, Punahilkka :)
    Oikein mukavaa juhlakautta teille!

    VastaaPoista
  4. Kaunis tuo tyttäresi. Kuvauksellinen.
    Hyvää Tapaninpäivän iltaa! ♥

    VastaaPoista
  5. Kauniilta kuulostaa tuo jouluperinteenne lahjojen avaamisen jälkeen halailuista. Joulu on joulu joka tapauksessa, vaikka olisikin erilainen joukko koolla eri vuosina. Leppoisaa joulun jatkoa teille sinne Hämeeseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Hitunen 🎄

      Yhdessä voi olla välimatkankin kanssa. Nykyään tekniikka vähentää välimatkaa melkoisesti 💖

      Poista
  6. Kiitos Susanna. Kirjoitat kauniisti.
    Hyvää uutta vuotta!
    Sirpa

    VastaaPoista
  7. Ihana kuulla, että joulusi oli onnistunut!

    Mukavia välipäiviä, oli ne sitten töissä tai lomaillen.

    VastaaPoista
  8. Kaunis, rauhallinen teksti (jälleen).
    Ja kuva myös. Ja tytär.

    Hyvää ja mielenrauhaisaa vuoden viimeistä viikkoa Susanna <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!