keskiviikko 19. heinäkuuta 2023

Isän kuolinpesän asioita ja paluumatkaa kesäisessä luonnossa 🥰

Sateista ja kylmää viikkoa luvattiin aikaisemmin, mutta nyt sää näyttää mukavalta ja kohtuulliselta. Sateita on tullut, mutta niitäkin tarvitaan. Mukavampaa, että sateet saapuvat sopivasti rytmittyen kuin jatkuvana vuotavana putkena suoraan taivaalta. Näin on oikein hyvä.


Tänään kävin Lahdessa hakemassa edunvalvontatoimistosta isän papereita ja avaimia. Ilmoitin saapumisestani etukäteen, mutta asian hoitaminen oli jotenkin sekavaa. Tieto ei ollut kulkenut ja edunvalvojakaan ei ihan muistanut, mihin oli vanhempieni asunnon avaimia jakanut. Hänen varaansa on laskettu isän taloudellisten asioiden hoitaminen ja hän unohtaa luovuttaneensa asunnon avaimet johonkin!? Autonkin avaimet oli luovutettu jollekin nuorelle miehelle (joka kuulemma on asiantuntija). Autossa mahdollisesti ollutta vanhempieni omaisuutta ei oltu varmistettu (ymmärtääkseni) ennen sitä talteen. Olen vihainen ja ärtynyt. Harmi, sillä edunvalvoja tuntui oikein mukavalta ihmiseltä. Mukavuus ei kuitenkaan riitä, jos luottamus rakoilee 😡.


Lahdesta takaisin ajaessani pysähtelin ja tein mutkia matkalla. Keli näytti minun silmiini äärettömän kauniilta ja halusin kuvata sitä. Aurinko paistoi täydeltä terältä ja samaan aikaan tummat pilvet kerääntyivät taivaalle kuin kutsuakseen valon tanssiin kanssaan. Valon, pilvien ja sateen keskenään leikittely ei ole koskaan samanlaista. Vuoropuhelu ja askeleet menevät aina hieman eri tavoin. Joskus sataa paljon, joskus ei yhtään. Välillä aurinko loistaa isosti, joskus se jää varjoon.

Äärimmäisen keskikesän jälkeen luonnossa alkaa taas tapahtua minun silmissäni. Jokainen hetki on erilainen. Ja jokainen erilainen kuvakulma muuttaa kaiken. Tylsyys on ohi 💖.

Tässä maistiaisia kotimatkaltani.







Toki meille tulee isompiakin teitä. Kun on aikaa, ajelen mieluummin kauniita maisemareittejä ihan rauhassa ja kiireettömästi. Kiireisiä valtareittejä en jaksa edes kuvata.


Ihanaa keskikesän heinäkuuta 💖. Onneksi meillä ei kärvistellä sellaisissa kuumuuksissa kuin Keski-Euroopassa. Tämä lämpö on minulle ihan hyvä, eikä lomamatkoja etelään ole meillä varattuna tällekään kesälle. Mutta lämmönvaalijat saattavat kovastikin kaivata kuumempaa.

Millainen lämpötila on sinun mielestäsi paras kesän lomalämpötila ja miksi?

8 kommenttia:

  1. Kyllä hermostuisin, jos hommat olisivat noin levällään. Missä avaimet, entä auto? Uskomatonta. Toivottavasti selviävät pian! Kuvaamasi maisemat ovat kauniita. Tuli hinku päästä edes pienelle autoreissulle kesäiseen Suomeen, mutta eipä ole tarjolla.
    Minulle kelpaa kaikki säät sateesta paisteeseen, kunhan tuuli pysyy kohtuullisena. Jos sateen jälkeen tuulee niin, että palelee, niin siitä en pidä. Ehkä mitä kuumempi, sen parempi. Voisin mennä Keski-Euroopan helteisiinkin (ilman niitä maastopaloja!), jos pääsisin.
    Mieluisaa viikonjatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Stansta!

      Edunvalvoja on selvästikin hyväntahtoinen ihminen, joka ei vain ole syystä tai toisesta riittävän skarppina. Toivotaan ,että kaikki päättyy hyvin ja onnellisesti.

      Minä en kestä helteitä superhelteistä puhumattakaan. Kylmästä selviytyy pukeutumalla, mutta kuuma ei jätä toimintavaraa juurikaan 🥵.

      Poista
  2. Paras lämpötila on 22-24, ehkä vielä menee 25. Sen jälkeen olo käy koko ajan tukalammaksi ja tukalammaksi. Minä rakastan matkailua ja olen katsellut muitten matkakuvia koko kesäkuun ja kaksi kolmasosaa heinäkuusta ja olen alkanut tuntea sitä FOMOa, tunnetta että jään jostain paitsi. Minun on pitänyt useasti muistuttaa itselleni, että ainoa siedettävä matkasuunta olisi Helsingin kanssa samoilla leveysasteilla tai pohjoisempana. Olisihan Norja toki ihana, mutta sen vuoro ei ole tänä vuonna. Jos noihin ennusteisiin on uskomista, niin minun kesäkauden matkat Välimerelle tai edes Keski-Eurooppaan on matkailtu. Joko juhannuksesta elokuun loppuun mökkeilen tai sitten pidän lomat jonakin muuna aikana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muiden somepostauksia seuratessa FOMO (fear of missing out) on melkeinpä väistämätön olotila. Lisäksi seurauksena voi olla lomahäpeä, kotihäpeä ja vaikka mitä muita häpeäläisiä. Niiden kanssa saa olla varuillaan.

      Poista
  3. No onpahan huolimaton edunvalvoja, kun ei laita ylös edes nimiä, kenelle on avaimia antanut. Eihän se auta, jos avaimet on jollain "asiantuntijalla"!
    Mun lempi-ilmalämpötila on sellanen, ettei olis kuuma eikä kylymä. Nyt on kiva, on vähän yli 20 ja tuulee. Sateet väistelee kuten aina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä minäkin mietiskelin. Ihan muutamaa yötä myöten. Mietin kovasti sitä, että mitä, jos vanhemmat olisivatkin jättäneet sinne autoon jotain ihan tärkeääkin. Olisiko se varmasti vielä siellä? Yön pimeiden tuntien aikaan huolet kasvavat käsittämättömiin mittasuhteisiin.

      Meillä on nyt muutaman tunnin ajan satanut koko taivaan täydeltä, vaikka säätiedotus ei sellaista luvannut. Onneksi katto on pitänyt ja sisällä on ollut lämmintä. Nyt on taas ainakin taukoa sateessa. Tämä on ihan ok.

      Poista
  4. Edunvalvonta ja kuolinpesän selvitys ovat asioita, joissa luottamuksen on toimittava. Harmillinen tapaus, mikä kohdallesi sattui. Toivottavasti asiat kuitenkin selvisivät edunvalvojan kanssa. Itse ihmettelen, voiko kuolinpesän tyhjennyspalveluun luottaa. Edesmennyt henkilö ei ole niin läheinen, että haluaisin itse tyhjentää asunnon. Onneksi näitä palveluita on kuitenkin tarjolla. Toivotaan, että luottamuskin pitää.
    https://www.pt-paperipalvelu.fi/kuolinpesien-tyhjennykset

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Pirkko!

      Kyllä minä käyn asunnon kunnolla läpi ensin itse ja sitten loppu jää tyhjennyspalvelulle. Näin saan ensin muistoaarteet talteen ja luottamukselliset dokumentit sieltä pois. On helpottavaa, että tietyn läpikäynnin jälkeen ei tarvitse enää puuhailla lopun tyhjennyksen kanssa.

      Poista

Kiitos kommentistasi!