lauantai 1. heinäkuuta 2023

Ihana sade, vesimyyrät ja Pride

Minä kiitän tästä sateesta ja viilentyneestä ilmasta. Sitä luonto tarvitsee kaiken kuuman ja kuivan vastapainoksi. Joskus on ollut kesiä, jolloin viileys ja sade ovat olleet koko kesän määrittäneet säätilat, nyt on ehtinyt olla jo paljon ihan kuumaakin. Ja vielä ehtii taas sää muuttua moneen kertaan. Jatkuva sadekaan ei tee luonnolle hyvää pitkällä juoksulla. Tulipas taas tarve selitellä omaa 'huonosta' kelistä ilahtumistani 🙈. Läheskään kaikki eivät pidä sadesäistä ilahtuvista ja osa osoittaa mielipiteensä toisinaan aika tuimastikin. Mutta se siitä selittelystä 👍.


Enää viikko lomaan 🥳. En ole mitenkään loppu-puhki-rikki töiden takia, mutta jotenkin odotan lomaa kuin teini-ikäinen konsanaan. Keskikesä on minusta oikeastaan aika tylsää aikaa. Maailma vain makaa - siis luonnon seuraamisen näkökulmasta. Turistikohteissa on kyllä kovasti vipinää, mutta sitä en juurikaan kaipaa. Keskikesä (=heinäkuu) on minun työssäni mitä parhainta lomailun aikaa. Rästitöiden lisäksi minua ei töissä kaipaa silloin kukaan (no, ei varmaankaan ihan kaipaa muulloinkaan) ja sisäiset asiakkaatkin ovat lomalla tai muissa kiireissä. Aika on siis lomailulle mitä parhain.

Heinäkuussa on myös hyödytöntä kyhäillä omia henkilökohtaisia projektejaan liikkeelle tai eteenpäin. Joko on liian kuumaa tai sataa, on hyttysiä ja paarmoja, aurinko nousee liian aikaisin ja laskee liian myöhään ja eläimet pysyttelevät päivisin melko piilossa. Silloin on vähän pakko vain nauttia valosta, vapaudesta ja kalenterivapaasta elämästä. Vaikkei keskikesä olekaan mielenkiintoista aikaa, se on sitäkin rentouttavampaa. Kunhan sitä vain suunnittelee hieman etukäteen (jos ei siis ole kesämökin onnellinen haltija). Suunnitteleminen on taas sitten minun mielestäni aivan tavattoman mielenkiintoista 🥰.


Vesimyyrät ovat saaneet olla nyt rauhassa minun osaltani useamman päivän. Kävin yhtenä iltana peräti metsälenkillä sen sijaan, että olisin ollut vesimyyräjahdissa kameran kanssa. Niiden seuraamisesta on tullut taas aika koukuttavaa. Mutta sehän on ihan normaalia - eikö vain? 🙄




Tänään Helsingissä oli Pride-kulkue. Olen seurannut sitä uutisista ja some-julkaisuista. Ikäväkseni olen päätynyt lukemaan myös täydellistä ymmärtämättömyyttä ihmisten erilaisuutta ja ainutlaatuisuutta kohtaan. On yksi asia olla ymmärtämätön syystä tai toisesta maailman erilaisia ihmisiä kohtaan. Ihan toinen asia on jo olla sitä mieltä, että omia ajatuksiaan voi ja kannattaa ihan suodattamatta syytää eetteriin koko maailmalle. Meillä kaikilla on varmaan jotain rajoituksia erilaisuuden ymmärtämisen suhteen. Jotkut asiat ovat vain vaikeampia kuin toiset. Mutta muita negatiivisesti arvostelevien ajatusten jakaminen eetteriin suorilta ja suodattamatta on (anteeksi vain) tyhmää ja vastuutonta. Toki tilanne on erilainen, jos joku on syyllistynyt esimerkiksi vakavaan rikokseen, mutta silloinkin julkisen mielipiteen jakamisen kanssa kannattaisi olla harkitseva. Itku-potku-raivareiden jakaminen maailmalle ei kuulu aikuisten täysijärkisten ihmisten repertuaariin. Minun mielestäni.


Kävin hakemassa vanhempien mökkien avaimet mökkien hintaa arvioinneelta kiinteistövälittäjältä. Soitin etukäteen ja varmistin käyntini sähköpostilla. Ei jäänyt mieleen mitään mukavaa palvelukokemusta. Ei oikeastaan edes palvelukokemusta. Mutta avaimet ovat nyt hallussa ja prosessi etenee siltäkin osin.

Mökit ovat vaatimattomia kuivan maan mummonmökkejä. Niiden rahallinen arvo on pieni, mutta myynti varmasti haastavaa. Niiden myymisellä ei kuitenkaan ole kiire. Vanhempien asunnosta kuluu kuukausittain ihan kohtuullinen vastikemaksu, jonka vuoksi se on ehdottomasti ensimmäisenä myyntilistalla. 


Mitä sinun kesääsi ja kesäsuunnitelmiisi kuuluu?

13 kommenttia:

  1. Sateet tuli ihan tarpeeseen. Luonto on niin kuiva. Ainakin meilläpäin. Upeat kuvat.

    VastaaPoista
  2. Minä taas lamaannuin vesisateen vuoksi. Meillä sataa kolmatta päivää kaatamalla ja en pääse ulkotöihini. Jo pitää keksiä jotain täällä sisällä.
    Koleaksi meni sää, ja ukkeli laittoi jo takkaan tulen. Meillä on varaava takka, ja on pakko saada lämpöä sisälle. Tuntuu jo liiankin vilpoisalta sisäilma. Periaatteessa ei säkölämmitystä laiteta päälle

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Otan osaa vaikeaan tilanteeseesi 😔.

      Toivottavasti löydät jotain muuta ei-suunniteltua puuhattavaa, joka paikkaa tilannetta.

      Meillä työsarkaa riittää sisätiloissakin ja olen napsinut sieltä tehtäväksi itseäni eniten miellyttäviä juttuja, kun millään ei kuitenkaan ole mikään kiire. Nyt voi optimoida ja aikatauluttaa ihan oman mieltymyksensä mukaan.

      Poista
  3. Olen viikkotolkulla surrut puutarhan ja luonnon kuivuutta, joten eilisen päivän sateet olivat silkkaa onnea. Lisääkin saa sataa. +20 lämpötila on ihan kelvollista kesän viettoon. Eiköhän noita hellepäiviäkin tälle kesälle vielä tule. Pelkäänpä, että meidän täällä Skandinaviassakin on vähitellen totuttauduttava sään ääri-ilmiöihin.
    Suvaitsemattomuus ja etenkin sen ääneen kertominen tuntuu olevan yhä voimistuva trendi. Olen vähentänyt uutisten kommenttien lukemista, ettei jokainen päivä alkaisi pahalla mielellä.
    Toivotan onnea niin asunnon kuin mökkienkin myyntiin. Aika ei ole myynnin kannalta kovin otollista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Between!

      Asunnon ja kiinteistöjen myynti ja tyhjennys sujukoon sillä vauhdilla kuin siihen pystymme. Oikealla hinnoittelulla asia helpottunee hieman.

      Uskon myös, että sään ääri-ilmiöihin pitää vain tottua. Valittamalla ja surkuttelemalla tilanne ei muutu miksikään. Ilmastomyönteisellä toiminnalla itse kukin voi omalta osaltaan vähentää ilmastomuutoksen vaikutuksia. Mutta siihen ei riitä se, että naapuri yrittää ja tekee. Meidän kaikkien pitää ryhtyä pinnistelemään kohtuullisen tulevaisuuden puolesta.

      Poista
  4. Kiitos, Suvi!

    Meillä sataa taas ja paljon. Pian alkaa olla jo pienoinen ikävä ihme, jos vältytte näiltä sateilta. Ihanaa kosteutta teillekin! 🌂

    VastaaPoista
  5. Täällä sataa juuri nyt.
    Voimia kaikkeen! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Stansta 💖.

      Kyllä tätä sadetta nyt riittääkin 😮

      Poista
  6. Olen kyllä nauttinut sateesta :) ilmatkin viileni viimein, ja nyt on ihana tuuli! Koirat jaksaa ja viitsii ihan erilailla liikkuakin, ja taluttaja tietysti myös.

    Mie oon aika kypsyny aikuisten ihmisten huonotapaisuuteen. Nykyään jopa ihan omalla nimellä huutavat netissä julki kuinka sivistymättömiä typeryksiä ovat. Pride ja hallituksen porukan sekoilut alkaa täyttää mun maljaani ihan ylitsevuotavaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, että olet nauttinut sateesta 🥰. Ja koiratkin!

      Vähemmän hienoa, että maljaasi on täytetty liiaksi 😰. Median seuraamista pitää välillä välttää oikein urakalla, ettei joudu seuraamaan roiskintaa liian läheltä.

      Poista

Kiitos kommentistasi!