sunnuntai 23. heinäkuuta 2023

Vuokrattiin viikoksi kesälaituri - Pixietä jännitti kaikki uusi

Lomalla on puuhattu ja puurrettu jo melkoisesti. Ihmeen paljon olen palannut puutarhassa touhuilun pariin. Se on niinkin, että kun päätyy istuttamaan uusia kasveja, joutuu lämpimän kesän tullen hoivaamaan niitä taimia ihan molemmin käsin ja aktiivisesti.

Koska itse tarvitsen lomaan myös tekemättömyyttä, lomalle varattiin oma laituri viikoksi. Laiturilla on paljon helpompaa olla tekemättä mitään erityistä. Pihaakaan ei oikein voi laitella. Laiturilla kannattaa vuokraviikolla oleskella erityisen paljon, sillä muuten sen vuokraamisessa ei oikein olisi mitään järkeä.

Vuokralaiturin oheistuotteena tuli myös mökki. Mökki on ihan laiturin läheisyydessä ja siinä on isot ikkunat, joista näkee laiturille todella hyvin. Ihan kuin olisi laiturilla, vaikka onkin välillä mökillä.

Pakettiin kuuluu myös soutuvene, mikä sopii laituritunnelmaan aivan erinomaisesti.

Pixie nauttii laiturilla olemisesta, kunhan olemme siellä yhdessä ja rauhallisesti jotakuinkin liikkumatta. Sehän on onneksi helppoa. Minä nautin laiturilla olemisesta vieläkin enemmän. Olen viettänyt siellä aikaa jo melkoisesti.


Pixie tykkää enemmänkin olla vedessä. Seisoskelu ja käveleminen vedessä ovat sen suosikkijuttuja. Pixien houkutteleminen takaisin kuivalle maalle vedestä ei ole mikään helppo nakki.


Venekin käytiin tänään testaamassa. Pysyy pinnalla, on helppo soudettava, pienen säätämisen jälkeen siihen sai kiinnitettyä sähkökäyttöisen perämoottorinkin. Matka oli Pixielle äärimmäisen jännittävä.


Ihan illalla siirryimme Pixien kanssa isompaan makuuhuoneeseen lueskelemaan blogeja. Samalla pystyttiin kurkkimaan isojen ikkunoiden kautta säätä ja maisemia.


Pastori soitteli varatakseen meille keskusteluajan isän hautajaisien merkeissä.

Kuolinilmoituksen tekeminen äidin ja isän kotilehdessä on ohjattu ensisijaisesti itse tehtäväksi. Mihinkäs muuhunkaan surevat omaiset energiaansa käyttäisivät?  Valmiit mallit eivät toimi meillä, joten jostain täytyy loihtia joku asiakaspalveluhenkinen henkilökunnan edustaja auttamaan asiassa tai ilmoitus jää vain tekemättä. Täytyy yrittää muistaa tämäkin huomenissa.

Ns. joutenolo on tehnyt hyvää. Onneksi sitä on jäljellä vielä useampi päivä.


Olkapäät ja lonkat vihoittelevat erityisesti öisin. Tutut nukkumisasennot tekevät kipeää joskus heti, mutta enimmäkseen jälkikäteen. Yöllä unissaan on niin helppo kierähtää sille paremmalle nukkumiskyljelle nukkumaan. Aamulla huomaa sitten kivut oikein korkojen kanssa.


Miten sinun heinäkuusi sujuu? Oletko vapaalla vai velvoitteissa?

8 kommenttia:

  1. Välittyy ihanaa lomatunnelmaa! ♥
    Minun heinäkuun sujumista on ollut helppo seurata blogista, eli kotosalla oloa, kuten aina. No, sunnuntaina lennän Rovaniemelle, niin tulee vaihtelua päiviin.
    Mukavia lomapäiviä toivotellen!

    VastaaPoista
  2. Pixie on todella söpö ja näkee että nauttii olostaan.

    VastaaPoista
  3. Pixie on tosi suloinen koiruus. Hyvä, että otat nyt rennosti. Minullakin on sama, että on uusia taimia ja niitä haluaa hoitaa ja seurata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Marja!

      Puutarha teettää työtä - ennemmin tai myöhemmin 🥰

      Poista

Kiitos kommentistasi!