sunnuntai 6. elokuuta 2023

Höyryveturipuisto oli yllättävän monipuolinen kesälomakohde 😇

Kun reissussa on eri-ikäisiä ihmisiä, kannattaa ehdottomasti mennä Keuruun Haapamäelle Höyryveturipuistoon. Siellä voi mennyttä historiaa kosketella ihan itse, ja vaikkapa lukea taustatietoja ja käydä keskustelua siitä, mitä tuona aikana on tapahtunut.

Lapsiperheitä saattaisi kiinnostaa myös majoittuminen vanhassa yöjunan hytissä. Toki tuolla voi telttaillakin tai tulla matkailuvaunun tai -auton kanssa yöpymään.

Tämä ei ole mainos eikä edes yhteistyöprojekti. Ihan vain terveisiä kesälomamatkalta.


En osannut kuvitella innostuvani vanhoista höyryvetureista näin paljon. Ajattelin reissua lähinnä yleissivistävänä juttuna, mutta niinpä sitten tilanteen salliessa löysin itseni kapuamasta vetureiden kyytiin.



Veturista oli ympärille aivan erilainen näköala kuin maasta käsin. Kannatti kavuta 👍.

Eipä sillä veturinkuljettajalla ollut kovinkaan kummoiset näkymät eteenpäin. Pienistä ikkunaluukuista piti tuhrustella ja tarkkailla tilannetta.




Jykeviä laitteita olivat kaikki. Jotkut sitten ihan mahdottoman järeästä päästä ja toiset suhteessa paljon kevyempiä.

















Liikuttavin esittely oli tällä veturilla. "Maaliskuun 15. päivänä 1957 sattui Suomen rauhanajan tuhoisin junaturma Kalvolan Kuurilassa, Kanta-Hämeessä. Kuurilan junaturmassa kuoli lähes 30 ihmistä ja yli 50 loukkaantui. Onnettomuus tapahtui lähellä Kuurilan asemaa, kun pohjoiseen matkannut Porin moottoripikajuna ja höyryveturin vetämä yöpikajuna törmäsivät toisiinsa." (Yle).





Kaikkiin vetureihin ei saanut kiivetä. Joihinkin vain omalla vastuulla. Yöjunien makuuhytit olivat vain niihin majoittuneiden käytössä. Ihan reilua.


Juhlatalo Ukko-Pekasta saatiin mainiota ja ystävällistä palvelua, kun tarvitsimme koiralle vettä. Harmi, että olimme itse kylläisiä, tuonne olisi mieluusti mennyt syömään itsekin 👍


Loma on kuitenkin ohi ja huomenna arki jatkuu töiden merkeissä. Kantarelleja löytyy ainakin meiltä oikein kivasti. Nyt taitaa olla taas melkein täydellinen hetki lähteä metsään opettelemaan kantarelleja 👍🥰.

12 kommenttia:

  1. Veturipuisto on varmasti mielenkiintoinen retkikohde.

    VastaaPoista
  2. Nuo veturit ovat niin ihania ja huokuu vanhan ajan tunnelma. Meiltä noin reilu puolen tunnin matka tuonne, olemme käyneet muutamaan otteeseen.
    Tsempit töiden alkuun. Myös metsään voisi sieni reissulle mennä.
    Mukavaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
  3. Ei ole tullut käytyä tuolla höyryveturipuistossa, vaikka Haapamäellä muutaman kerran ja nytkin Keuruulla juuri viikonloppuna olimme. Kiitos esittelystä - täytyy pitää mielessä nuo molemmat kohteet.
    Aurinkoista elokuun jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Hitunen!

      Reissulistaa on hyvä päivittää tämän tästä.

      Poista
  4. Toivottavasti veturit säilyvät vielä pitkään. Upeita vehkeitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sami!

      Kiva oli myös lukea tarinoita kustakin veturista tai veturityypistä.

      Poista
  5. Tuli mieleen Rovaniemen rautatieaseman rinteessä oleva veturi, joka kiinnosti kovasti Poikaani hänen ollessaan nassikka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näistä vetureista oli varmaan moni nassikka ja vanhempikin ihan innoissaan 😊

      Poista

Kiitos kommentistasi!