perjantai 24. toukokuuta 2024

Sinitiaisia omenapuun kukissa ja organisaatioviestinnĂ€n vaikeuksia đŸŒŒđŸ’–

Luonto on parhaimmillaan. Kaikkea tapahtuu ja jokainen pÀivÀ on hieman erilainen kuin eilinen.

TöissÀ on ainakin meillÀ ihan erilaista. Kiire polttelee töppösiÀ ja rentoutuminen on pakollista koomaa kaiken kiireen keskellÀ. Ainakin minulla siis.

NĂ€in yöllĂ€ painajaisia ja ahdistavia unia vuorotellen. Aamulla herĂ€tessĂ€ ketutti. Onneksi luin jostain, ettĂ€ se on ihan normaalia 👍. Aamut saavat tuntua vaikeilta, vaikkei isoja ongelmia olisikaan 👍.


Luulen, ettÀ osa tuskastani johtuu kaiken ympÀrillÀni pyörivÀn viestinnÀn ja vuorovaikutuksen liian herkÀstÀ (omasta) tulkinnasta(ni). MissÀÀn ei ole kuitenkaan mÀÀritelty, millaista ja minkÀ sÀvyistÀ vuorovaikutusta tavallisen asiantuntijan (tai muun työntekijÀn) tulisi pystyÀ sulattamaan ja tulkitsemaan.


Keskusteltuani oman lÀhipiirini kanssa vaikuttaa siltÀ, ettÀ ongelman hÀhmÀisyys on aika yleistÀ monessakin paikassa.


"Johto odottaa nÀitÀ uusia kvartaaliraportteja kuukausittain alkaen ensi viikosta".

"JohtoryhmÀ odottaa saavansa raportit ensi viikosta alkaen viideksi vuodeksi eteenpÀin."

"Johto edellyttÀÀ nÀiden tietojen raportointia kuukausittain xx alkaen"

"Tarvitsemme nÀmÀ tiedot ensi viikon alusta alkaen kymmenen vuoden ajalta"


Joskus odotukset ovat realistisia, joskus epÀrealistisia aikajÀnteeseen nÀhden.

Toimeksiantojen sÀvy ei aina vastaa nykyajan työelÀmÀn vaatimuksia. Yhteistyö ja yhdessÀ tekeminen eivÀt nÀy kÀytÀnnön viestinnÀssÀ.


Kuuntelen monia turhautuneita puheenvuoroja arjessa - ne eivÀt kohdistu mihinkÀÀn erityiseen työnantajaan. Ne kohdistuvat nuorten omiin odotuksiin työelÀmÀn suhteen. Olemmehan kuulolla?



Ihanaa toukokuun loppua! đŸŒŒ




10 kommenttia:

  1. Ongelmasi ovat valitettavan yleisiÀ - se on ikÀvÀÀ.
    Kiitos somasta sinitiais-omenanpuukukkasten kuvasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sirpa!

      MinÀ olen kaiken touhun keskellÀ vÀsynyt, mutten ollenkaan ongelmissa. Koen voimattomuutta kohdatessani niitÀ ystÀviÀni, jotka kokevat vÀsymyksen lisÀksi voimattomuutta ja ilottomuutta.

      PelkÀÀn, ettÀ olemme jotenkin koronan eristysaikoina unohtaneet, miten olla rakentavassa vuorovaikutuksessa toistemme kanssa. Moni hakee ratkaisua tilanteeseen pakollisesta lÀsnÀtyöstÀ, mutta sehÀn ei auta ollenkaan, jos vuorovaikutus on hukassa ja tylyÀ.

      Toivon kovasti inhimillisemmĂ€n vuorovaikutuksen palaamista työpaikoillemme. Arvostus ja kunnioitus eivĂ€t riipu etĂ€- tai lĂ€snĂ€työstĂ€. Ne ovat arvoja, joita ei passaisi unohtaa 💖.

      Poista
  2. Tutulta kuulostaa ongelmasi. Varo palamasta loppuun. Unen katoaminen on nimittÀn yksi vakava merkki liikavÀsymisestÀ. Muista pitÀÀ itsestÀsi huolta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Enkuli!

      Voisin paljon paremmin, jos en ottaisi lÀheisteni jaksamista niin kovasti omaan laariini. Tuntuu niin pahalta seurata työstÀÀn innostuneiden superammattilaisten turhautumista ja epÀtoivoa.

      TyöelÀmÀ on rikki ja jonkun pitÀisi tehdÀ sille jotain.

      Poista
  3. Puhut taas tÀrkeistÀ asioista! Työpaikan keskeisimpiÀ jaksamiseen vaikuttavia asioita on se, miten vuorovaikutus työkavereiden kanssa sujuu.
    Aurinkoista alkukesÀÀ sinulle, muista ottaa rennosti ja nauttia luonnon kauneudesta!

    VastaaPoista
  4. Sinitiaisia on kiva seurata ja valokuvata. Upea kuva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sami!

      Sinitiaiset ovat ketteriĂ€ ja liikkuvaisia tyyppejĂ€. Ne eivĂ€t todellakaan ole asentoriippuvaisia, vaan saattavat riippua puissa miten pĂ€in tahansa đŸ€­

      Poista

Kiitos kommentistasi!