perjantai 31. toukokuuta 2024

Toukokuun loppua ja lammen joutsenia

Vielä on toukokuun loppua. Ja silti tuntuu, kuin kesää olisi kestänyt jo kauan. Voi olla, että tämä on vain minun henkilökohtaista ajatusharhaani, mutta kevät tuntui katoavan jonnekin melkein kokonaan.

Kevään etenemistä enemmän minut pysäyttävät kotimaiset väkivaltauutiset. Miten tähän ollaankaan päädytty? Mitä olemme tehneet väärin? Mikseivät uudet sukupolvet opi mitään ratkaisevaa aikaisempien sukupolvien elämistä ja virheistä?


Kuri (rajat) ei voi korvata rakkautta eikä rakkaus rajoja (kuria). Molemmissa pitäisi onnistua jonkin verran.



Lammen joutsenet eivät tunnu lähtevän minnekään. Hoipertelevat itsevarmoina pitkin kävelyteitä ja istutusalueita (joista kukaan ei ole pitänyt tämän vuoden puolella mitään huolta.)




Ilmastomuutos koettelee luonnon seuraajien kynnyksiä ja vaatimuksia. Jaksellaan 🤸‍♀️🌿🥰





26 kommenttia:

  1. Kiitos postauksesta kuvineen. Minunkin mielestäni kesä on kestänyt jo kauan, vaikka oikeasti tänään on vasta ensimmäinen kesäkuuta. Hyvä näin. Nautitaan tästä!

    VastaaPoista
  2. Heipä hei!
    Tuli mieleen kysyä, että "millä" merkkaat kuviisi nimen? Tuli jotenkin sellainen tunne, etten haluaisi laittaa parhaita kuvia Rovaniemeltä merkkaamatta. Parhaasta tekisi mieli teettää taulu.
    Ihanaa alkanutta KESÄkuuta!
    (Ja nuo väkivaltajutut kauhistuttaa! Ihan kuin mikään ei olisi enää minkään arvoista!?)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Stansta!

      Melkein kaikissa kuvankäsittelyohjelmissa on jonkinnäköinen 'vesileima'-ominaisuus tai ainakin kirjoitusominaisuus. Ilmaisessa Paintissa pääset kirjoittamaan kuvan päälle haluamallasi fontilla ja värillä. Se ei ole kovin hienostunut ja kehittynyt ohjelma, mutta pieneen stailaukseen sopii oikein mainiosti!

      Kuvan signeerauksessa kannattaa muistaa, että jos se sijoittaa kovin reunaan, innokas kuvan käpistelijä voi leikata kuvasta sen osuuden kokonaan pois. Mutta ihan kuvan keskelle sijoitetut nimikirjoitukset häiritsevät puolestaan kuvan katselua (yllätys, yllätys).

      Poista
  3. Tuntuu oudolta, että on vasta kesäkuun ensimmäinen. Ikäänkuin eläisimme jo heinäkuuta. Huolen aiheet eivät tänä päivänä lopu. Ilmastomuutos, väkivalta ja maailmalla riehuvat sodat. Kukaan ei enää puhu rauhasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huolen määrä taitaa olla jotakuinkin vakio isossa mittakaavassa. Vaikka joku tekee maailmasta turvallisempaa paikkaa, joku toinen tekee sen minkä pystyy heikentääkseen turvallisuuttamme.

      Poista
  4. And people still deny that climate change is occurring?

    VastaaPoista
  5. Kevät tosiaan tuntui katoavan äkkiä ja tilalle tuli kuuma kesä. Juhannusruusu meillä jo kukki - tosi aikaisin.
    Noita väkivaltauutisia olen itsekin miettinyt ja sitä, mistä se kaikki toisten satuttaminen kumpuaa. Jos itsellä ei ole hyvä olla, niin siinä varmaan on yksi syy, että pitää toisia vahingoittaa, ehkä osoittaa omaa voimaansa ja jollain lailla pätemistä. Kunpa kaikille löytyisi sopivasti kuuluttamiasi rajoja ja rakkautta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Hitunen!

      Jaetaan rakkauden ja armollisuuden murusia silloin, kun se on mahdollista. Niistä jää hyvä jälki 🥰.

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Kiitos, Anne!

      Sinnikkäinä päivittäisinä vieraina luuhailevat syömässä ja asioimassa lammen ympäristössä 🤭.

      Poista
  7. Ja här är verkligen varmt och torrt just nu. Vi behöver ha regn, regn och regn. Ser härligt ut med sångsvanarna som stilla ligger i vattnet.
    Jag är nyfiken : Du skrev på min blogg om att du inte ville träffa på tjäder igen. Kan du berätta den historien ?
    Hälsningar Lasse

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. I love wood grouses. But I do not want to meet them closely at late winter.

      Year 2017 I was photographing wood grouse. I tried to stay far but he noticed me. I backed off to calm him down. It did not work. He speeded up after me.

      I run, but he was faster: he flew. I had to concentrate on avoiding him. Then I slipped of from the snowy path and fell. It was not nice.

      Fortunately there was another photographer close. He shooted photos as the wood grouse attacked me. Only when I asked, he stopped shooting and helped me up from laying in the snow.

      Never again.

      Poista
  8. Sama täällä: tuntuu, että kesää olisi ollut jo kauan. Minä vilukissa nautin helteistä. Hyvää sunnuntaita sinulle!

    VastaaPoista
  9. Noita väkivalta juttuja ihmettelee moni muukin. Mitä oikein tapahtuu. Upeat kuvat joutsenista.

    VastaaPoista
  10. Toukokuu on erehdyttävästi tuntunut kesäkuulta.

    VastaaPoista
  11. On ollut kyllä erikoinen kevätsää. Nyt ehkä normaalimmissa kesäkuun alun lukemissa, vaikka + 15 viileältä tuntuukin :) Hienot kuvat olet joutsenista napannut. Kaunista kesäkuuta ja mukavaa viikonlopun jatkoa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!