sunnuntai 20. kesÀkuuta 2021

Aktiivista stressistĂ€ palautumista ja kalatiiran kalasaalis 🐡

Huomasin muutama pÀivÀ sitten pinnani lyhentyneen vapaa-ajalla huomattavan lyhyeksi. Stressin ja kiireen keskellÀ olen hoivannut ja huoltanut työminÀÀni, mutta arkiminÀ on jÀÀnyt vÀhÀn (aika paljonkin) heitteille, mitÀ nyt olen pyrkinyt rentoutumaan irtautuakseni työmoodista ja nukkuakseni paremmin. Mutta sinne stressiboxiin ne kipunat, hermostumiset ja stressitilanteet ovat jÀÀneet muhimaan. EivÀt hÀn ne sieltÀ itsekseen koskaan hÀivy. Kasvavat vain korkoa. Ainakin minulla.

Pidennetyn viikonlopun myötĂ€ havahduin tilanteeseen ja ensin ketutti ihan vietĂ€vĂ€sti. Taas kerran 😂. Sitten ryhdyin punomaan suunnitelmaa tilanteen muuttamiseksi. Ja jo nyt on paljon rennompi fiilis. En silti lupaa, ettĂ€ tilanne on ohi. Jatkan itseni elvyttĂ€mistĂ€ ja huomioimista tĂ€stĂ€ eteenkin pĂ€in.

ReseptinĂ€ on nyt ollut lepÀÀminen, rauhallisempi tahti, luontoon pysĂ€htyminen (oikein kunnolla), nauttiminen ja suorittamisen vĂ€lttĂ€minen. Jos ei olisi nĂ€in kuumaa, stressitasoni olisi varmasti nykyistĂ€ matalampi, mutta siihenpĂ€ en voi itse vaikuttaa. EletÀÀn siis nĂ€illĂ€ ehdoilla, mitĂ€ on annettu 👍.

Koira ei tykkÀÀ kuumasta. Paksu turkki tekee sen elÀmÀstÀ kuumaa ja hidastaa uimareissun jÀlkeen turkin kuivumista. Seuraamme tÀssÀ pÀivÀ kerrallaan, pitÀisikö turkkia hieman keventÀÀ.

Naapurilammen kalatiira (tai toinen niistÀ - miksei molemmat) kalastaa perheelle ahkerasti ruokaa. Naurulokit pitÀÀ aina ensin ajaa pois, jos ne ovat rosvomielellÀ seuraamassa tilannetta. Pois ajaminen on pÀivÀ pÀivÀltÀ suoraviivaisempaa. Piskuinen tiira lentÀÀ suoraan pÀin ja huutaa kuin palosireeni. Kun se vielÀ lentÀÀ pakenevan lokin perÀssÀ kuin paraskin saalistaja, homma on hoidettu nopeasti ja tehokkaasti.

Ja sitten vain sitÀ perustehtÀvÀÀ toimittamaan. Ensin tÀhystetÀÀn ja lennetÀÀn sinne ja tÀnne. TehdÀÀn koe- ja valesyöksyjÀ.




Ja jÀihin se ruutana nokkaan!


LempeyttÀ kaiken tÀmÀn kuuman keskelle!

14 kommenttia:

  1. Seurailin muuten Siikarannassa naurulokkeja, ja huvittuneena panin merkille saman ku sieki; isoja liikkeitÀ paljon, saalista vÀhÀn. SiinÀ aallokossa ilmeisesti pikkukaloja pyöri, kun kymmenkunta lokkia ja tiiraa oli ihan sumpussa lekuttelemassa samassa kohtaa rannan tuntumassa.

    Tiirat on kyllÀ ÀkÀisiÀ otuksia. Mulla pinna lyhenee aina masisjaksolla, en millÀÀn tahdo kestÀÀ keskellÀ kulkuvÀylÀÀ seisovia ihmisiÀ tai kovaan ÀÀneen kÀlÀttÀviÀ tai muuten "tyhmiÀ".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulin joskus, ettÀ kaikki lokit elÀvÀt lÀhtökohtaisesti kalasta ja kyllÀhÀn naurulokkikin kalaa syö, mutta turvautuu nÀhtÀvÀsti aika moneen muuhunkin murkinaan.

      Silloin, kun omat voimavarat on kĂ€ytetty, niitĂ€ ei riitĂ€ edes pieniin vastoinkĂ€ymisiin 😔.

      Poista
  2. KevennÀ toki hurtan turkkia, kyllÀ se takaisin kasvaa. Raukka, hikoilee vain kirsunsa kautta, on siinÀ jÀÀhdytyssysteemi. Oikein hyvÀ talvella vaan kesÀllÀ lienee kovin puutteellinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen lukenut jostain, ettÀ hieman jÀÀhdytystÀ tapahtuu myös tassujen kautta, ja olenkin kylmÀllÀ, mÀrÀllÀ pyyhkeellÀ aina vilvoitellut sen tassuja. Samalla tavalla sen olo helpottuu mahdottomasti, kun se kÀy vedessÀ hyppelemÀssÀ ja seisoskelemassa.

      Vatsakarvoja lyhentelin tĂ€nÀÀn. Se vaikuttaa ulkonĂ€köön vain positiivisesti. TĂ€ytyy tĂ€ssĂ€ katsoa pĂ€ivĂ€ kerrallaan, kuinka paljon tuota karvaa pitÀÀ vĂ€hentÀÀ 👍.

      Poista
  3. Jossain facebookissa nÀin uutisen, ettÀ taivaalta oli tippunut kilon painoinen lahna auton tuulilasiin ja rikkonut sen. Varmaan pÀivÀn mahtisaalis linnulta, jonka nokassa se ei jostain syystÀ pysynyt. Tosi harmi. Mutta on siinÀ autoilijalla ollut ihmettelemistÀ. MeillÀkin kevennettiin Haukkulin turkkia (australianterrieri) ja heti on vilpoinen olo, niin entisessÀ sketsissÀ.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saman uutisen otsikon olen minĂ€kin nĂ€hnyt. Ja myös sitĂ€ spekulaatiota, millainen lintu lienee ollut kyseessĂ€ ja miksi kala putosi đŸ€­. NiinhĂ€n se on, ettĂ€ jos ote saaliista on alunperinkin huono, ei se siitĂ€ lentomatkan aikana kohene 👍.

      MinÀ aloitin turkin keventÀmisen tÀnÀÀn varovaisesti. Aloitettiin massukarvoista.

      Poista
  4. Mahtavat kuvat! PitÀÀ sanoa, ettÀ pinna on tÀllÀ hetkellÀ todella lyhyt. Ukko parka ei ymmÀrrÀ mikÀ nyt taas riivaa. TÀmÀ kilpirauhanen tekee tÀllÀ hetkellÀ mitÀ lystÀÀ, ja niin myös minun mieli. Onneksi en ole lÀhipiirissÀ ainoa, joka taistelee saman ongelman kanssa. Kai tÀmÀ olo jossakin vaiheessa tasaantuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Anne!

      Joskus ei vain jaksa, ei yhtÀÀn. Suurin osa meistĂ€ oppii sen ennemmin tai myöhemmin. Ja aina kaikki ei ole omissa kĂ€sissĂ€. Sekin vielĂ€. Joku vĂ€ittÀÀ ymmĂ€rtĂ€vĂ€nsĂ€ tĂ€ysin ja silti ei ole kahta samanlaista. TsemppiĂ€! 💖

      Poista
  5. Upeat kuvat. Hmm, taitaa olla ahvena suussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sami!

      Toiseksi viimeisestÀ kuvasta nÀkyy ruutanan rusehtavan pronssinen sÀvy. Lampi on lÀhdepohjainen ja syvin kohta on noin metrin syvÀ. Joskus kesÀllÀ ihmiset tyrkkÀÀvÀt sinne elÀviÀ kalasaaliitaan, mutta talven jÀlkeen siellÀ asuu vain ruutanoita. Ja paljon!

      Poista
  6. Hienoja kuvia tiirasta :) Toivottavasti juhannuksen ajan pÀivÀt toisivat lepoa ja mahdollisuutta rentoutua. Pitkittynyt kiire ja stressi jÀÀ helposti pÀÀlle eikÀ siitÀ tahdo pÀÀstÀ millÀÀn eroon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Valo ki!

      Aloitin oman juhannuslomani tÀnÀÀn klo 17:00.
      Tavoitteena on rentoutua ja irtautua, juuri nyt vielÀ pÀÀ pulppuilee työn parissa tÀmÀn tÀstÀ.
      KÀvin lÀpi kasan luontokuvia ja se tekee onneksi aina yhtÀ hyvÀÀ.
      Nyt sadekin taukosi ja sisĂ€tiloja pÀÀsee tuulettamaan 😍.

      Poista

Kiitos kommentistasi!