maanantai 19. toukokuuta 2014

Se on räyskä :-)

Kehittämis-/suunnittelupäivä työyksikön kanssa tänään Helsingin Vanhassakaupungissa (vaikka joku sanoo, ettei sellaista paikkaa olekaan). Päivän jälkeen kamera kaulaan ja luontoon. Piilokoju oli lempparipaikkani. Olin toista kertaa siellä ja sinne täytyy palata uudelleen :-)

Klo 18:40 autoon ja auton nokka kohti Hämeenlinnaa. Matkalla niin auton kuin kuskinkin tankkaus, kotona reippaasti kahdeksan jälkeen. Raakakuvien lataus kestää ikuisuuden eikä kone ole tänään yhteistyötuulella. Muutaman kuvan läpikäyntiin vielä reippaasti lisää aikaa. Siksi nyt vain yksi kuva - puolison kanssakin on kohteliasta ehtiä seurustella :-)

Räyskä. Siinä uusi tuttavuuteni. Jos 'ruskis' on lyhenne ruskosuohaukasta, kuvittelin, että räyskäkin on lyhenne jostain. Vaan ei ole. Se on tuon linnun nimi. Iso tiiralintu ja pareja Suomessa noin 850. Ei ihme, että kaikki kojussa kuvasivat juuri tuota lintua ruskosuohaukan ohella :-)

Tässä siis uusi tuttavani: Räyskä :-) Aivan upea päivä siis!

Klikkaa kuva suuremmaksi...


11 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos, Sirpa!

   Erityisesti tuo nokka oli pysäyttävän selvästi tunnistettavissa.

   Poista
 2. En ole varma, että olenko koskaan nähnyt Räyskää luonnossa.
  Meillä päin kesällä liitelee kalatiiroja, jotka ovat hyvinkin samannäköisiä, mutta pienempiä.
  Ne hauskasta liitelevät pään päällä, kun on illalla uimassa järvellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Räyskä on naurulokin kokoinen. Naurulokkeja lenteli siinä ympärillä kuin vertailukokoa antamassa. Räyskän nokkakin on helpommin huomattavissa. Kalatiirasta itse huomaan aina ensin pienen koon, viuhkamaisen pyrstön ja mustan päälaen. Räyskän kohdalla huomioni vievät musta päälaki ja erittäin näkyvä oranssi nokka.

   Poista
 3. Hieno bongaus! Vain kerran olen onnistunut luonnossa näkemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sussi!

   Olinpa oikeassa paikassa :-) Meillä Hämeenlinnassa eivät varmasti edes vieraile ;-)

   Poista
 4. Hieno lentokuva! Minulle kaikki ovat kalatiiroja, vaikka täällä on noita räyskiä ja lapintiirojakin :) Oppisi vaan erottamaan ne toisistaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon kommentin jälkeen piti ihan kirjasta katsoa lintujen eroa. Ilmeisesti en ole koskaan räyskää osunut näkemään, sillä luulisi tuon erottuvan. Lapintiira ja kalatiira ovatkin sitten jo lähempänä toisiaan.

   Poista
 5. Koko ja nokka ovat ehkä ne erottavat tekijät. Ja vieressä istuvat lintuharrastajat, jotka toteavat kerta kerran jälkeen, että Räyskä tulee ;-)

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)