torstai 10. heinäkuuta 2014

Lisää pieniä otuksia

Tällä huomattavasti muita pitemmällä korennolla oli käynyt ikävästi. Se oli kuoriutunut ja kiivennyt siipiään leyhyttelemään, mutta siivet olivatkin jääneet kiinni aivan kärjestään. Muuten siivet näyttivät kelpoisilta minun silmilläni katsottuna. Noin se ei pääsisi liikkumaan. Tässä siivet ovatkin taakse päin supussa.


En ollut varma, mitä tehdä, mutta oletin, etten voi ainakaan pahentaa tilannetta. Työnsin sellaisen vähän vahvemman ruohon korren siipien väliin ja väli olikin esteetön ihan tuonne viimeiseen kärkeen asti. Hieman kortta vetämällä napsahti kaksi siipeä toisistaan erilleen. Jatkoimme tätä kaikkien siipien kanssa ja korento levitti siipensä sitä mukaa auki, kun sai niitä vapaaksi. Pian kaikki siivet olivat oikeilla paikoillaan ja siivet näyttivät täysin ehjiltä. Tuntia myöhemmin kävi tarkistamassa korennon tilan ja se oli kadonnut. Sitä ei löytynyt myöskään mistään korsien välistä pudonneena. Oletan, että sille kävi sitten oikein hyvin.

Lajimääritys jää minun taidoillani tekemättä. Voisi olla hyvinkin naaras, kun ei niin prameile väreillään.


Korennon jälkeen pieni valkoinen perhonen tuli kisailemaan ihan lähelle. Melkein päästi kuvaamaan ja sitten taas ei. Jossain vaiheessa tuli sitten kuitenkin ihan viereen, kun olin etsimässä heinikosta korentojen kuoria. Sain kuin sainkin kuvata jonkin aikaa. Perhostiedon lyhyellä oppimäärällä veikkaisin tätä virnaperhoseksi.




22 kommenttia:

  1. Taas oikein kivoja öttiäiskuvia! :)

    VastaaPoista
  2. Sinähän oikein eläintohtori olet, enkelimäinen hyvän tekijä!
    Ja hyvät kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :-) Eihän noita hätäänkään voi jättää...

      Poista
  3. Kolmas yritys:)
    Erinomaisia kuvia jälleen. Hienoa, että sait olla näkemässä ison korennon ensihetkiä ja että saatoit auttaa sitä siivilleen. Ei näitä vastakuoriutuneista oikein olekkaan helppoa tunnistaa(jos ei muistakaan) lajia,koska värit tulevat vasta vähän myöhemmin. Tämä saattaisi kyllä olla siniukonkorento ja ehkäpä vielä naaras, mutta..... älä usko;)
    Perhoskuvissa olet saanut tuon perhosen herkkyyden ja haurauden hienosti esiin. Todella kauniit kuvat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lisään vielä tuohon, kun muistin kerran kuvanneeni myös korentoa jonka siivet olivat liimautuneet yhteen, korento oli siniukko ja näyttää melkoisesti samnalaiselta kuin sinun kuvassasi.
      http://hyonteiset.net/foorumi/viewtopic.php?f=11&t=34721

      Poista
    2. Kiitos :-) Ajattelinkin, että värit ovat varmaan vielä kehittymässä.

      Poista
  4. Hyvä, että osuit paikalle auttamaan korentoa.
    Perhosesta oikein nätit kuvat!

    VastaaPoista
  5. En ole tuollaista korentoa koskaan nähnyt. Eiköhän joku ekspertti tiedä vielä lajinkin. Hyvä mieli tulee kun luonnon luomia auttaa!

    VastaaPoista
  6. Kyllä olet hyvä auttaja ihanat kuvat olet ottanut :)

    VastaaPoista
  7. Oli korennolla onni myötä kun sattui oikea ihminen kohdalle! Kaunis olisi tuonkin värisenä, millainen sitten oikeasti onkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Pirkkoinkeri!
      Kaunis oli minunkin silmääni :-)

      Poista
  8. Upeat kuvat ja hyvä että osuit kohdalle :)
    Perhoskuvat ovat kauniin herkät.

    VastaaPoista
  9. Perhoskuvista välittyy herkkyys ja hempeys.

    VastaaPoista
  10. Tuli ihan hyvä mieli kun autoit korentoa!
    Kauniit herkät kuvat!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!