tiistai 26. elokuuta 2014

Kaukaa kuvattuja

Tässä keräilyerää yksittäis- ja kaksittaiskuvista. Ensin pikkulepinkäinen. Helge tunnisti lintutornilla linnun ja luotan hänen vankkaan osaamiseensa. Tässä pikkulepinkäinen on saalistanut korennon. Kirjasta luin, että se syö myös hiiriä ja myyriä, vaikkei ole varpusta isompi. Aika peto noin pieneksi otukseksi... Kuvat ovat taas kaukaa (kumma, etteivät tule viereen poseeraamaan) ja rajausta on tehty paljon. Klikkaa kuvat hieman isommiksi.Nuolihaukasta en ole saanut priimakuvaa, mutta tässä tunnistettava versio. Kovin montaa kuvausmahdollisuutta en ole vielä saanut, joten tulevaisuudessa toivottavasti häämöttää paremman kuvan aika :-) Pieni koko ja pään kuviointi varmistavat tunnistuksen. Kuva kaukaa...


Ja sitten se haukka, joka tuli ja meni yhtä yllättäen ja jota veikkaan varpushaukaksi. Kuva suhru, mutta laitettakoon se tänne vain lisämausteeksi. Haukka yllätteli minua aivan hevoshakojen vieressä...


Se tavallisin haukkavieras on ruskosuohaukka. Sekään ei tule lähelle ja ilmestyy aina yhtä yllättäen. Hienoja nämä isot petolinnut, vaikkeivät niitä helpoimpia kuvattavia olekaan. Vaan aionpa opetella senkin. Harjoitusta lisää vaan ;-)


8 kommenttia:

 1. Hienot kuvat, vaikka ovatkin kaukaa kuvatut.
  Komeita nuo haukat!

  VastaaPoista
 2. Hienoa, nyt petolinnut koukuttivat sinut, aivan kuin minut viime syksynä ;) Haukat ovat kiehtovia ja todellakin ilmestyvät kuin tyhjästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat harvinaisia vieraita ja täynnä yllätyksiä.

   Poista
 3. Sinä olet aidosti kiinnostunut näistä linnuista, mikä kyllä korvaa kaikki sanomasi "suhrut ja kaukaa otetut" ja se kyllä välittyy näistä kuvista. Hienoja nämä ovat.

  VastaaPoista
 4. Olet tunnistanut kuitenkin, ei tarvitse sanoa että ovat kaakanoita ;)

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)