sunnuntai 31. elokuuta 2014

Sääksiretki Pohtiolammella

Eilen olin kuvausretkellä, sellaisella melkein koko päivän kestävällä retkellä. Täytyy ottaa se taas tavaksi, niin saa kuvaamista ja luontoa mahdutettua mukaan arkiseen aherrukseen. Ylitin eilen itseni ja lähdin kotoa puoli kuudelta aamulla. En siis ole mikään aamuvirkku.

Koko päivä raittiissa ja vähän liian kylmässä ilmassa (varusteisiini nähden) vaati illalla pienet päiväunet. Ailarvion tyhmästi kelin, täytyy oppia taas kesän jäljiltä pakkaamaan autoon myös varavaatteita... Mutta mikä seikkailu se olisi ollut, jos kaikki olisi ollut pelkästään helppoa ja sujuvaa? ;-)

Minulle tarjoutui mahdollisuus lähteä Pohtiolammelle sääksikeskukseen sääksiä kuvaamaan. Sääksikeskuksen valokuvauskojut ovat auki enää kaksi viikkoa, joten tietenkin hyödynsin mahdollisuuden enemmän kuin innoissani.

Sääksien kuvaaminen on osittain tutustumista sääksien elämään ja toimintaan. Osittain se on liikkuvan kohteen kuvaamisen opettelua vaihtelevien valo-olosuhteiden kanssa. Siksikään tuloksena ei ole pelkkää priimaa kuvaa, mutta oppimista senkin edestä. Ja upeita kokemuksia. Lisäksi tälläkin kertaa tutustuin taas uusiin mukaviin ihmisiin. On muuten mielenkiintoista, kuinka paljon uusia ihmiskontakteja tulee solmittua lintutorneilla ja kuvauspaikoilla. Ei ole ollenkaan niin yksinäistä ja eristäytynyttä puuhaa kuin voisi luulla...
21 kommenttia:

 1. Tuollaiset retket, joissa on oikeasti aikaa ja mikään ei "hoputa" lähtemään pois, ovat ihania, Voi täysin keskittyä seuraamaan ja kuvaamaan. Upeaa varmasti seurata tuo uljaan linnun elämää, siinä melkein jää kuvat toiseksi. :) Hienosti kuvasit sääskeä omassa elementissään. Kiitos Susanna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuula :-)

   Kyllä tuossa luonnon seuraamisessa kuvat van jäljittelevät oikeaa tunnelmaa - ainakin vielä tässä vaiheessa. Kuvat onnistuvat sitä paremmin, mitä enemmän harjoittelee ja mitä enemmän kuvattavan elämää ja käyttäytymistä tuntee.

   Retket - ovat aina kaiken a ja o :-)

   Poista
 2. On se vaan niin komea lintu, upeat kuvat!
  Uskon, että nautit täysin siemauksin retkestä.

  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sirpa!

   Sääksi on pysäyttävän upea lintu! Retki oli hillittömästä palelemisesta huolimatta upea :-)

   Poista
 3. Komeat kuvat komeasta linnusta.

  VastaaPoista
 4. Upea lintu sääksi on. Hienot kuvat!

  Hyvää sunnuntaita Susanna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Minttuli!

   Uljas lintu, mahtavaa päästä seuraamaan hieman lähempää.

   Poista
 5. Upea lintu!
  Pohtiolampi on tuttu paikka minullekin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Upea on :-)

   Hienoa! Minä olen käynyt siellä vasta kahdesti, mutta tämä ei jää tähän :-)

   Poista
 6. Todellakin pitää olla lämmintä vaatetta jo tässä vaiheessa. Täällä yksi itsensä kylmettänyt. Tilasin saunan illaksi lämmitettäväksi. Hrrr...veden äärellä ja +12 C. On tuolla linnulla kynnet, mikäs noilla on saalistaa. Puoli kuusi...respektiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nythän ne lupaavat taas lämpimämpää, mutta varavaate ei venettä kaada, vai miten se sanonta kuuluikaan ;-)

   Linnulla on kynnet, mutta jalalla on myös paksuutta ja voimaa. Onneksi en ole kala :-)

   Poista
 7. Upeat kuvat! Pidän juuri tuollaisista retkistä minäkin, kun on aikaa ja seikkailun makua. Ne ovat tavattoman antoisia. Mutta huomasin viikonloppuna minäkin, että autoon pitää pakata varavaatekassi, sellaista pidän siellä aina talvella, mutta jo nyt sille voisi olla tarvetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nainen.kuvastimessa!

   Sisäinen kalenteri kannattaa siis ihan oikeasti reivata jo talvimoodiin. Kummallista aikaa. Kesäkuun alussa olin toppatakissa lintutornilla ja palelin. Heinäkuussa pakahduin Pohtiolammella helteeseen ja elokuussa palelin melkoisen paksuissa syyskamppeissa samassa paikassa. On ainakin vaihtelua ;-)

   Poista
 8. Upea lintu!

  Nyt on tosiaan saanut huomata, että vaatetusta saa varata matkaan paljon enemmän. Syksy on saapunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei todellakaan kannata leikkiä enää kesää. Syksy on tervetullut, mutta vähän maltillisemmin se voisi sentään saapua...

   Poista
 9. Oi miten hieno tilaisuus! Ja upeita kuviahan sieltä tuli tuliaisina. Minä puolestani olin juniorin kanssa kuvaamassa vanhaa hylättyä huvila-aluetta Helsingin laajasalossa. Kuvia tulee myöhemmin blogiin =).

  VastaaPoista
 10. Upeita kuvia sieltä on tuomisina. Lintutornit taitaa olla niitä ainoita paikkoja joissa luontokuvaajat kohtaavat. Hyvin harvoin tapaan muita kuvaajia retkilläni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lintutorneilla tapaa muita kovasti - ainakin välillä :-) Mutta olen minä tutustunut luontoihmisiin myös kansallispuistoissa poluilla ja kallioilla - kuten myös parkkipaikoilla. Sinä kuljet villimmässä luonnossa kuin minä. Siellä ei varmaan muihin niin helposti törmääkään.

   Poista
 11. Hieno retki ja aivan omiaan sinulle.
  On se vaan iso tuo sääski .. eikun sääksi (miten onkaan "vaikeea" laittaa kerakkeet oikeaan järjestykseen. :)

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)