maanantai 8. syyskuuta 2014

Syöksyä sääksiin ja metsäretkeä...

Lintujen talviruokintapaikan siirtämisen lisäksi olen tehnyt toisenkin päätöksen: Olen lähdössä mukaan sääksisäätiön työvaliokunnan toimintaan. Pohtiolammen reissuillani olen tavannut oikein mukavia sääksisäätiön ihmisiä ja mukaan lähteminen vapaaehtoistyöhön ei vaatinut pitkällistä pohtimista. Mutta tätä en ollut mitenkään suunnitellut etukäteen. Tilaisuus putkahti eteen ja minun osaamiselleni on siellä käyttöä. Mikä ettei siis :-)

Ensimmäinen kokous, johon minäkin osallistun, on lokakuussa. En siis kovasti vielä tiedä, mitä tämä pesti tuo tullessaan, mutta eiköhän tuohon pääse jonkin verran itsekin vaikuttamaan :-) Todella mukavaa päästä mukaan johonkin toimintaan, jolla voi oikeasti vaikuttaa tärkeisiin asioihin.

Kuvat eivät sen sijaan ole sääksistä, vaan lauantain metsäreissulta. Tuo Ahveniston harjun metsä on niin kaupunkimetsää, ettei siellä ole hirviä. Ja kun ei ole hirviä, ei ole myöskään hirvikärpäsiä. Fantastinen metsä siis :-)

Aurinko paisteli alun pilvisyyden jälkeen tämän tästä, ja aika kului kuin siivillä. Ei uskoisi, että viisi vuotta sitten metsään meneminen oli minulle vielä vähemmän houkuttava ajatus. Hyvät kokemkset koukuttavat, oli kyse sitten mistä tahansa.

Vastavalo houkuttaa kuvaamaan. Heinät ovat kauniita ja tässä ensimmäisessä oli ohjastajakin matkassa :-)Ensimmäiset mustikan varvut alkavat punertaa...


Ahveniston metsän kuuset ovat korkeita. Orava keikkui ja naksutti korkealla latvan tuntumassa.


Pihlajat kukoistavat...


Tämä seitti välkkyi ihanasti auringon valossa... Kaikkia sateenkaaren värejä :-)8 kommenttia:

 1. Hieno juttu ja onnea uuteen elämänvaiheeseen. Varmasti olet juuri oikeaalla tiellä tuossa hommassa.

  VastaaPoista
 2. Hienoa, kun menet mukaan Sääksisäätiön toimintaan!

  Tulemme siis blogissasi jatkossakin lukemaan sääkseistä ja katselemaan ottamiasi upeita kuvia niistä!

  Great :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sääsksistä kirjoitan varmaan, etenkin kun saan varmasti kosolti tietoa niistä.

   Kuvaaminen odottanee kevääseen, sillä naaraat ovat jo muuttaneet ja kohta lähtevät loputkin... Vaan viimeistään keväällä sitten :-)

   Poista
 3. Kun olet ollut ensimmäisessä kokouksessa, kerro ihmessä mitä kaikkea se tuo eteesi! Kuullostaa todella mielenkiintoiselta. Metsässä on paljon kaikkea ihanaa kuvattavaa ja minä innostuin viimeviikonloppuna kuvaamaan sieniä. Metsä oli täynnä ihania erilaisia sieniä =D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti kerron :-)

   Sieniä minäkin kuvasin aluksi, mutta niitä oli niin paljon ihania, että luovutin aikas pian. Laitapas ne sienikuvasi näytille!

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)