torstai 22. lokakuuta 2020

Mikään ei muutu ja kaikki muuttuu ;-)

 Lumi on viipyillyt pihalla jo muutamana päivänä sulaakseen tietenkin iltaan mennessä pois. Lämmin syksy vaihtui hetkessä kylmään hytinään ja lämpimämpään pukeutumiseen ;-)

Tässä maanantain pikainen kännykkäkuva työhuoneeni ikkunasta. Työnhuuruisen päivän keskellä ei pystynyt eikä ehtinyt parempaan.


Sienikuume ei helpota juurikaan. Tämän tästä palaan kotiin melkoisen sienisaaliin kanssa, vaikka kuinka yritän hillitä itseäni :-(  (Taas kännyräpsy) Nämä eivät ole ihan pieniä suppilovahveroita, vaikka siltä helposti näyttää. Tässä sitä riittää taas kuivateltavaa...


Minä siis säilön suppilovahverot kuivattamalla luettuani, että se säilyttää sienen maun ja rakenteen parhaiten. Isoin syy kuivaamiseen lienee kuitenkin se, että kuivattuna sieni säilyy syömäkelpoisena kauan ja on helppo kuljettaa pitkiäkin matkoja. Tytär asui opintojen vuoksi vuosia Rovaniemellä ja sinne ei voinut pakasteita lähettää.

Työkiireet eivät ole helpottamassa, mutta hyppy tuntemattomaan -tyyppiset projektit alkavat olla voiton puolella. Niiden jälkeen voi levätä hetken, ennen kuin alkaa haalia uusia tutkimusretkiä työlistalleen ;-)

Olen vasta aikuisella iällä (=keski-iässä) tunnistanut tuon uutta hamuavan piirteen itsessäni. Tai sitten se on syntynyt vasta silloin. Uusien asioiden valloittamisen ihanuus ei liity vain työhön, vaan ihan kaikkeen. Toki sopivassa suhteessa. Tiedän tarvitsevani palautumisaikoja kaiken välillä nauttiakseni eniten.

Uuden valloittamisen ja uuden oppimisen lisäksi pakettiin kuuluu pakollisena omien oppimiskokemusten jakaminen, joiden hyödyllisyydestä en aio kysyä keneltäkään. Minä vain jaan. Muiden ei tarvitse lukea tai tulla demoon, jos eivät halua, mutta minä haluan jakaa parhaat oivallukseni muillekin. Onneksi löytyy aina niitä, joiden mielestä se on hyvä idea :-)

Runsaat sateet rajoittivat työpäivän jälkeistä liikkumistani eilen ja niin myös tänään. Täytyypä ryhtyä etsimään ulkoiluvaatteita, jotka kestävät myös loikottavan sateen. Onko sinulla suosikkeja ja/tai suosituksia?

16 kommenttia:

 1. Lumi ei ole eksynyt vielä meillepäin. Pakkasta on kyllä ollut. Suppiksia on tajuton määrä metsässä. Tänään tuli taas muutama litra kerättyä.

  VastaaPoista
 2. Ihana näkymä työhuoneesi ikkunasta! Oletpa löytänyt sienisaaliin, wau.
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 3. Herkullinen suppissato. Lumi lienee teiltä sulanut, joten pääset jatkamaan sieniharrastustasi.

  VastaaPoista
 4. Upea saalis! Ja sinulla on siellä kauniit maisemat. Lunta ei laittaisi pahakseni, olisi mieluisa muutaman päivän ajan.

  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Teillä on ollut runsaasti lunta! Suppiksia on nyt metsässä paljon. Eilen keräsimme "vähän" kuivaukseen;-))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri sen verran oli lunta, että nurmikko peittyi päiväksi kerrallaan :-)

   Poista
 6. Voi juku, kunpa tuntisinkin sienet, sillä ne ovat todella hyviä, nami!
  Sulla siellä onkin ollut tosi hyvä saalis, onnea!
  Hyvää syksyn loppua sinne sulle ja luntakin siellä jo aika hyvin.
  Meillä satoi yhtenä päivänä räntää, joka suli samantein pois!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Harakka!

   Suppilovahveroita on nyt ainakin eteläisessä Suomessa paljon :-)

   Poista
 7. Onpas hieno lumikuva. Täällä Helsingissä ei ole vielä lunta nähty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anu!

   Jokin odottamaton aamu se on tupsahtanut sinnekin ainakin hetkeksi häiritsemään aamuliikennettä ;-)

   Poista
 8. lumi tekee luonnon kauniiksi, jospa nyt tänä talvena tulisi talvi tännekkin.suppiksia mä en ole kerännyt, kun orakkaita ja kanttarelleja on ollut paljon metsässä, niitä oon syönyt ja talveksi riittää hyvin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kantarelleja on ollut mukavasti, muttei ihan koko talven edestä niitä ole päästy säilömään.

   Orakkaita pitäisi opetella :-)

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)