sunnuntai 25. lokakuuta 2020

Sinitiainen ruokinnalla

Aikaisesta heräämisestä ei ollut lupaustakaan, sillä unta riitti viikonlopun tapahtumien jälkeen. Olin tosin jo illalla päätynyt siihen, että aikaisen kuvausretken sijaan nukun pitkään ja kuvaan pihan ruokinnalle saapuneita lintuja. Niitä onneksi riittää :-)

Sinitiaiset vierailivat ruokinnalla ahkerasti. Ihana nähdä niitä, kesällä ja alkusyksystä ne pysyvät vielä niin näkymättömissä metsän suojissa.

Aurinko paisteli jonkin verran, valoa riitti välillä hyvin, välillä vähemmän. Valokuvauksen näkökulmasta riittävän valon raja on ihan erilainen kuin silmin katsottuna. Riippuu tietenkin myös kamerasta ja objektiivista.

Jaksamista ja energiaa alkavaan viikkoon! Illat ovat nyt pimeämpiä, mutta aamut valoistuivat. Nautitaan kaikista hyvistä puolista :-)

16 kommenttia:

 1. I love these beautiful birds !
  Great photos !
  Stay safe !

  VastaaPoista
 2. Jaksamista ja energiaa sinunkin viikkoosi. Voi kun on sirkeä silmäinen tiainen. Näyttää oikein topakalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Johanna!

   Meillä on piha täynnä enemmän ja vähemmän topakoita siivekkäitä ravintolavieraita :-)

   Poista
 3. Meillä kyllä on sinitinttejä näkynyt, aina jokunen jää pesimään mun laittamiin pönttöihin. Mutta äänimaailma on kyllä muuttunut talviseksi.
  Ja mitäpä sitä pimeään syysaamuun heräisi, jos vain voi nukkua pitempään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on piha kesällä latvuksista paikka paikoin niin täysi, ettei pönttöjen asukkeja näe. Ensi vuonna pitäisi harventaa näkymiä vähän isommalla kädellä.

   Poista
 4. Sinitiaiset on ihania lintuja. Niiden touhuja on kiva katsella.

  VastaaPoista
 5. Kyllä noi sinitiaiset on upeita. Meidän pitäisi ja kohta laittaa ruokinta paikka kuntoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitoin viikko sitten yhden ruokinta-automaatin valmiiksi ja se tyhjeni nopeasti. Viime viikonloppuna aukaisin linturavintolaa jo reippaasti enemmän. Kysyntää riittää :-)

   Poista
 6. Sinitiainen onkin suloinen pikkulintu :)

  VastaaPoista
 7. Huomaa kyllä eron silmän ja kameran havaitsemassa valon määrässä. Nyt kun olen kuvannut jonkin aikaa peilittömällä täyskennoisella, niin etsimen kirkas näkymä jaksaa ihmetyttää. On huomattava ero entiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä tiennytkään tuollaista eroa peilillisen ja peilittömän kameran välillä! Toki en ole paljon perehtynytkään aiheeseen, mutta minulla on ollut tiedossa vain tuo merkittävä painoero.

   Poista
 8. Kovasti kopistelevat linnut ikkunoita! :) Eilen jotain 30 linnun parvi tiklejä lenteli ja asettui takiaisiin ruokailemaan. Onneksi on sentään lintuja!

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)