keskiviikko 13. tammikuuta 2021

Hurjaa säätä ja matkustamista

Tulipa tänään sitten käytyä Helsingissä autolla. Kuvittelin moottoritien ylläpidon olevan yhtä hyvää kuin aikaisemmin, enkä säikkynyt etukäteen sään tuomia haasteita. Tavallisestihan niiden kanssa pärjää, kun on varovainen ja varaa matkaan riittävästi aikaa.

Pääsin upeaan Kiila-kuntoutukseen ja nyt on sen lähijakso Helsingissä. Koronasta ja huippuvaikeasta kelistä huolimatta tulkinta Kelan ohjeista on se, että tilaisuuksiin on toimivista etäyhteyksistä huolimatta saavuttava ihan paikalle asti. 

Junaa en edes harkinnut, sillä VR:n vahvuuksiin ei kuulu haastavissa talvikeleissä kulkeminen. Autoilu Hyvinkäästä etelään päin oli kuitenkin kuin pimeällä, jäisellä ja kevyesti liukkaaksi hiotulla perunapellolla olisi ajellut. Ei ole siis unelmani, vaan kokemus oli ahdistava ja matka pitkä. Takaisin tullessa jäisen perunapeltotien kumpareet olivat hieman tasoittuneet, mutta turvallisuutta en omasta varovaisesta ajamisestani huolimatta kokenut yhtään. En muuten huomenna enää mene Helsinkiin autolla 🥺.

Kun sinne (Helsinkiin) on kuitenkin mentävä, aion kokeilla huomenna onneani ja ostin junaliput. Tiedän enemmän kuin hyvin junailun takkuilut huonoilla keleillä. Juuri nyt se on kuitenkin houkuttavampi vaihtoehto kuin omalla autolla matkustaminen.

Huomenna nähdään, miten kävi 🤭. 

12 kommenttia:

  1. Haastavat kelit, tottavie! Olen onnellinen, ettei enää tarvi käydä töissä eikä muutenkaan autoilla...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi näitä kelejä ei kestä ikuisesti. Ja minunkaan ei tarvitse ensi viikolla enää liikahtaa mihinkään, tämä matkaviikko osui nyt tällaiseen saumaan 🙁.

      Poista
  2. Ajokelit eivät varmaan näinä päivinä varsinkaan pääkaupunkiseudulla ole olleet mitenkään hyvät. RH:n tavoin olen minäkin hyvilläni siitä että ei ole pakko lähteä liikkeelle jos keli on ihan mahdoton.
    Varovaisia ajeluita sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Kristiina!

      Helsingin katujen puhdistaminen lumesta on hidasta ja hankalaa. Mutta tuon moottoritien ylläpito on toiminut aikaisemmin paremmin. Kai niitä varoja on senkin ylläpidosta sitten karsittu.

      Poista
  3. Ihmisiä on kehotettu olemaan liikumatta autolla. Mikään ylläpitokalusto ei riitä näillä keleillä taaamaan kesäkuntoista asvalttia. Niin se vaan menee. Pitkä työmatka varmaan rasittaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minä kesätietä tarvitsekaan, ihan sellainen ajettava talvikunto riittäisi minulle oikein hyvin 😊. Mutta kun se lumi saa tielle kerääntyä kauan ja autoja virrata päältä kovasti, niin pakkaantuuhan se lumi sellaiseen kuntoon, ettei sitä saa tiekarhullakaan kohtuulliseen kuntoon. Kyse on varmaankin vähentyneistä rahoista, sillä silloin, kun ajelin tuota väliä viidesti viikossa, moottoritiellä oli aina hetkessä aurat liikkeellä, kun keli muuttui huonommaksi. Mutta nytpä sen tietää. Eikä tuota matkaa huomisen jälkeen tarvitse onneksi vähään aikaan taivaltaakaan.

      Mutta niin ne ajat muuttuvat 🤔

      Poista
  4. Toivottavasti pääsit ehjänä ja ajoissa perille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään menin junalla, ei tarvinnut pelätä vaaroja 😊

      Poista
  5. Liukkaus ja lumisade, haasteellinen olosuhde. Kokemusta tiistailta. Muuta vauhti ratkaisee. Ajeltii tosi varovasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, että tekin selvisitte!
      Miellyttäväähän näissä keleissä ajaminen ei ole, mutta varovaisuus palkitaan 😊

      Poista
  6. Olet sinä aikamoinen kun autolla tulit Hesaan, eritoten tämän lumimyrräkän takia. Itse en aja sinne kuin nyt pakosta, eli siis jos sinne on nyt koronan takia pakko mennä, ja en ole vielä kertaakaan käyttänyt julkisia (bussi+metro). Eli pörrään vain täällä Espoon alueella. Niin, ja taisi olla aika sählinkiä Hesassa, kun aikansa kestää ennen kuin saavat aurattua kaikki kadut. Parempi vaan mennä junalla. Mutta hyvä kun ehjin nahoin selvisit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Orvokki :-)

      Olen päättänyt kauan sitten pärjätä auton kanssa melkein missä vain, kun on tarvis. Vuoristoon en lähde ajamaan. Helsinki on helpompi 😉.

      Poista

Kiitos kommentistasi!