sunnuntai 17. tammikuuta 2021

Kuuraa ja uuden vuoden tavoitteita

Kylmien matkapäivien jälkeen luvassa on puhdas etätyöviikko. Matkoihin käytetty aika rokottaa aina. Pieninä annoksina se tasaantuu nopeasti, isompien annosten rasituksen tasaamiseen kuluu päiviä.

Eilinen päivä kuluikin lepäillessä. Muutaman rutiiniluontoisen asian suoritin, muuten nautiskelin levosta ja ihan vain olemisesta.

Tämä päivä oli jo aktiivisempi. Lintujen ruokintapaikat piti tankata, samalla jäin hetkeksi jumiin pihalle kameran kanssa tiirailemaan. Illalla lähdin kropan kaipaamalle kävelylenkille ja sen jälkeen puikahdin vielä saunaan.


Puut ja pensaat olivat tänään vielä ihan kuurassa. Oksat oli koristeltu upealla jääkidetaiteella. Mikäs tässä on ympärilleen katsoessa 😊.

Alkaneen vuoden tavoitteisiin kuuluu mm. suorittamisen vähentäminen ja nautinnon lisääminen. Yritän myös opetella, mitä taisteluita ei kannata käydä ja miten nollata pää stressaavista ajatuksista mahdollisimman nopeasti ja rutiinilla. Saa sitten nähdä, mitä vuosi opettaa 🥰.

Talvista tammikuun jatkoa!

8 kommenttia:

  1. Nyt on kaunista. Jos keksit hyvän tavan millä nollata pää stressaavista ajatuksista, niin kerro minullekin. Mulla on nimittäin taipumusta stressata miettimällä kaikkea mahdollista mitä mahdollisesti voi tapahtua.
    Hyvää vuoden ensimmäisen kuukauden jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lupaan jakaa täällä parhaat oivallukseni ja löytöni, vaikkeivät samat keinot toimikaan yhtä hyvin jokaisella. Yhden hyvä rentoutumiskeino ei toimi toisella välttämättä lainkaan.

      Poista
  2. Kaunista talvea nyt!
    Hyvää viikkoa!

    VastaaPoista
  3. Turhat taistelut ovat mieltä rassaavia. Tai sanotaanko, että kun yrittää saada muutosta johonkin, jossa tietää olevan vikaa tai muutoksen paikka ja vastassa on iso ryhmittymä niin tuntee turhautumista ja pienuutta. Onneksi epäkohdista voi valittaa menemättä henkilökohtaisuuksiin. Sen rajan, kun muistaa pitää niin ei saa syytteitä niskaansa.
    Talvi on nyt todella upea huurteisine puineen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On taisteluita, joissa ei ole mitään realistisia menestymisen mahdollisuuksia. Ne voisin toistaiseksi jättää pois työlistaltani, jos minulla ei ole niihin pakottavaa mielen paloa. Voisin sen sijaan käyttää ajan johonkin tyydyttävänpään ja tuottavampaan.

      Joskus oma ylivoimakaskin oikeudenmukaisuudentaju ei anna lupaa luovuttaa ja silloin tulee lähdettyä turhauttavaankin taisteluun. Joskus se on kuitenkin parempi ratkaisu kuin olla hiljaa ja luovuttaa. Nämä tilanteet kun oppisin erottamaan toisistaan jo ajoissa...

      Talvi on upeaa ja kaunista juuri nyt 😊.

      Poista

Kiitos kommentistasi!