perjantai 8. tammikuuta 2021

Mustarastas ja tavaroiden karsintaa

Meidän pihassamme käy ruokinnalla minun arvioni mukaan kolme eri mustarastasta. Niin monta niitä on näkynyt parhaimmillaan kerrallaan. Useampi siis kuitenkin.

Mustarastas on minun silmissäni aikamoinen diiva. Se porhaltaa paikalle melkoisella tohinalla ja vauhdilla ja poistuu paikalta yhtä näyttävästi. Lähestymis- ja poistumislennot ovat näyttäviä, mutta aika matalia. Kesäaikana se säestää olemistaan yhtä diivamaisella huutelulla. Toki se siellä välissä laulaa myös todella kauniisti 🥰

Pihassa se pälyilee puoliksi piilossa, mutta pitää puolensa ruokintalaitteiden alla tähteiden syömisessä.



Karsin yhdeltä vaatekaapin hyllyltä pois ne vaatteet, joita en käytä. Tilaa tuli paljon ja nyt käytössä olevat vaatteet löytyvät ihanan helposti. Karsimistyötä täytyy taas jatkaa, se on todella palkitsevaa.

Karsimista hidastaa hieman se, että haluan kierrättää kaiken pois heitettävän mahdollisimman fiksusti. Mieluummin silti näen vaivaa lajittelussa kuin heitän kaiken vain roskiin ilman tietoakaan tavaran tulevaisuudesta.

Hankkiessani uutta pyrin löytämään mahdollisimman kestäviä ratkaisuja. Ja kun uutta saapuu taloon, mielellään kaksin verroin turhaa tavaraa lähtee talosta pois. Tähän ikään mennessä on tullut säilytettyä kaikenlaista ihan varmuuden vuoksi. Muutaman vuoden ajan olen karsinut turhuuksia pois ja sama meno jatkuu jatkossakin.

Nuorena ei tiennyt, mitä keski-ikäisenä tulee tarvitsemaan. Nyt tietää. Paljon vähemmän kuin luulinkaan, joten karsinta ja kierrätys jatkuu.

8 kommenttia:

  1. No tätä vapauttavaa karsimistahan meillä tehtiin oikein urakalla syksyllä. Sitä sitten ihan mielikseen katseli tyhjähköjä hyllyjä kaapissa :)
    Vein mustarastaalle rusinoita, kun niitä kuulemma syöttää ihmiset, niin ei uskaltanut rastas koko päivänä laudalle. Maahan pudonneet vei hiiri ja sinitiaisen näin nakertavan rusinaa. Ehkä se halus suun makeaksi rasvaisen talipalloaterian päätteeksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä mustarastas on ihan innokkaana kuorettomien auringonkukan siemenien perässä. Ihan suurinta herkkua 🥰

      Poista
  2. Mustarastaat hiippailevat alhaalla, mutta kevään tullen koiraat siirtyvät katoille ja latvuksiin laulamaan soinnukkaasti. Tekstiilien kieerrätystä ei ole vieläkään järjestetty. Muille lajeille on jo keräysastiat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pääkaupunkiseudulla hyväkuntoisia tekstiilejä kierrätetään maksullisena Sortti-asemilla: https://www.hsy.fi/jatteet-ja-kierratys/lajitteluohjeet/vaatteet-ja-tekstiilit/

      Poista
  3. Kivat mustarastaskuvat! Meillä ei mustarastaita ole tänä talvena näkynyt, kesällä yleensä kyllä.
    Etukäteen ajattelin käyttää osan tästä pitkästä joululomastani kaappien järjestelyyn ja nimenomaan tuohon karsimiseen, mutta enpä sitten ole ainuttakaan kaappia saanut käytyä läpi. Koko loppuvuosi aikaa, toivottavasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Hitunen!

      Minäkin karsin tavara kerrallaan aina sen aikaa kun tuntuu mukavalta. Joskus lähtee yksi tavara tuolta, yksi vaate täältä ja joskus karsin laatikon tai hyllyn kerrallaan. Jokainen poistettu käyttämätön tavara on pelkkää plussaa 😊

      Poista

Kiitos kommentistasi!