perjantai 15. tammikuuta 2021

Menin sitten junalla

Näillä keleillä ei passaisi matkustella, mutta joskus vain on pakko. Valitsin sitten junan, sillä autoilu ei tullut nyt kysymykseen.

Junien ekstra-luokkia mainostetaan turvallisina. "Ekstra-luokan lippuun kuuluu tyhjä viereinen paikka ja maski, jonka saat konduktööriltä. Ekstra-luokassa tulee käyttää maskia." Valitsin siis tämän mahdollisimman turvallisen vaihtoehdon. Aamulla tilaa oli vaikka muille jakaa.




Viereinen paikka oli tyhjä ja ilmainen maskikin annettiin luvatun mukaisesti. Maskipakkoa ei valvottu ja osin sitä ei myöskään noudatettu. Osaston kaksi kröhivää ja yskivää miestä eivät käyttäneet maskia junaan tulon jälkeen. Oloni tuntui petetyltä, vaikkei ekstra-luokan lisämaksu ollut kuin tuon 6,90 euroa.

Menomatkalla juna oli yllättävästi aikataulussaan ja vasta paluumatkalla oltiin myöhässä - kuten seuraavana aamuna ja iltanakin.

Kuntoutusrupeama oli mahtava paketti ja vertaisseura oli mitä parhainta. Kyllä nyt jaksaa taas pari kuukautta seuraavaan tapaamiseen 🥰.

Aamulla lämpömittari näytti -25,6 astetta. Huomenna pitäisi olla jo selvästi leppoisampaa. Ajattelin silti nukkua aamulla ja aamupäivällä matkapäivien (3) rasitusta pois. Millaisia suunnitelmia sinulla on viikonlopulle?

5 kommenttia:

  1. Niin, sitähän ei voi pakottaa vaikka sanotaan että "tulee käyttää maskia". Hyi olkoon. Mutta olis voinu tosiaan edes konduktööri kehottaa...
    Joku aika sitten kun käytiin junalla Tampereella, ei näkynyt kummallakaan matkalla vilaustakaan henkilökunnasta. Vaihdettiin tosiaan osastoakin sitten, kun oli niitä maskittomia pisaroidenlevittäjiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Junissa henkilökunta ei puutu juuri mihinkään sääntöjen rikkomiseen. Paitsi että kerran on kielletty torkkuvaunuksi merkityn vaunun valojen sammuttaminen, koska se oli merkitty torkkuvaunuksi vain netissä, ei henkilökunnan omissa dokumenteissa. Kumpiakohan asiakkaat tutkivat, kun etsivät hyvää istumapaikkaa?

      Ja mitä enemmän matkalla on ongelmia, sitä vaikeampaa on tavoittaa henkilökuntaa.

      Perjantain matkoilla oli tosin poikkeuksellisen asiallisesti, avuliaasti ja ajantasaisesti kuuluttelevat konduktöörit. Oli ihan mahtavaa saada tietoa usein ja myötätunnolla!

      Poista
  2. Thank you Agnieszka!
    The morning train was pretty empty.

    VastaaPoista
  3. Outoa, ettei maskin käyttöä mitenkään valvota junissa ja varsinkaan tuollaisessa vaunussa! Toivottavasti maskittomat herrat eivät levittäneet koronaa.
    Hyvää viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outoa ja toisaalta sopii niin hyvin Vr:n toimintatapoihin 😔

      Poista

Kiitos kommentistasi!