torstai 4. helmikuuta 2021

Millainen on täydellinen villasukka?

Nyt on ollut talvista: lumista, kylmää ja kaunista. Työhuoneen ikkunasta välillä katselen kaunista keliä, ja olen kiitollinen niin kelistä kuin sisätöistäkin 😊. 


Työpäivän jälkeen ollaankin jo ehtoopuolella, mutta parhaimmillaan ehtii aikaisemmin päivällä palavereiden välissä kurkkimaan ikkunasta kaunista keliä ja välillä alakerrassa olohuoneen ikkunasta lintujen ruokailuja. Olohuoneen sohva on kulmasohva ja Pixie päivystää mielellään sen selkänojilla. Toiselta selkänojalta näkyy ruokintapihalle ja toiselta sisääntulopihalle, siis myös tielle. Vaikka Pixie nukkuisi, kun hiippailen lintuja katselemaan, se ryhdistäytyy oitis ja hyppää vahtimaan tuota toista ikkunanäkymää. Olemmehan lauma: minä toisella ja Pixie toisella ikkunalla. Silmä kovana.

Nämä ovat ihania arkihetkiä etätyön tiimellyksessä. Kuvat on näpätty kännykällä. Paras kamera on aina se kamera, joka on ulottuvilla 😊.

Lonkkaa ei ole saanut vielä rasittaa, joten siinä on yksi hyvä (teko)syy lisää nautiskella sukkatehtailusta. Nämä miesten sukat ovat valmistuneet jo hyvissä ajoin viime vuoden puolella. Yritän muistaa ottaa kuvat kaikista sukista, mutta aina ei muista. Alemmat sukat menivät entiselle työkaverille, joka oli saanut aiemmin annetut sukat kulutettua puhki. Sellainenhan ei ole ollenkaan hyvä olotila. Ja ylemmät olen tehnyt tyttären tarpeisiin.

Viime syksynä ja tänä talvena olenkin tehnyt ihan ennätyspaljon miesten sukkia Yhdet ovat taas puikoilla, mutta yhtäkään paria ei ole varastossa odottamassa. Edelliset miesten sukat päätyivät pojalle enkä niistä muistanut tietenkään ottaa kuvaa.

Pohdiskelen täydellisen villasukan salaisuutta. Niitä salaisuuksia on varmasti yhtä paljon kuin ihania villasukkiakin (vaikka jotkuthan eivät pidä villasukista ollenkaan ja sekin on ihan ok). Millainen villasukka on sinun ihannesukkasi? Langan paksuus ja väri? Värikäs, neutraali, yksivärinen tai monivärinen? Sileä vai palmikko? Varren pituus? Ja mitä muuta? Auta minua täydellisten villasukkien lähteille!

20 kommenttia:

  1. Söpö vahti,-)) Onneksi anoppi kutoo vielä villasukkia;-)) Minä pidän jatkuvasti villasukkia jaloissa. Itse en niitä osaa kutoa;-))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän vahti on aina suloinen kun ei vain rähjää 😉. Haukku on vahdilla herkässä.

      Mahtavaa, että anoppi tekee teille sukat!

      Poista
  2. Minusta kaikki villikset ovat täydellisiä.

    VastaaPoista
  3. Onpa Sinulla ihana seuralainen, Pixie! Ja kyllä: talviset, auringossa kylpevät maisemat ovat täydellisen kauniita.
    Hyvää viikonloppua ja zemppiä toipumiseen! <3

    VastaaPoista
  4. Tuollaiset yksiväriset harmaat ovat minusta täydelliset. Novitan 7 veljeksellä kudottuna. Minulla aina kotona villasukat jalassa.

    VastaaPoista
  5. Eiköhän kaikki villasukat ole täydellisiä. Kaikki käy, kunhan lämmittävät. Itselläni on aina niin kylmät jalat, että en voi kuvitellakaan olevani ilman villasukkia, kesälläkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, Kirlah!

      Itselläni on sellaiset melkein varrettomat toimistosukkina, etätöissä ja vapaalla tykkään pitkävartisista ja hieman väriä pilkahtavista sukista 😊

      Poista
  6. Villasukkien suurena ystävänä tarvitsen useammat: yövillasukat ja kesäversiot (ohuemmat), vilukissaversiot (pitkät ja paksut) ja perusversioita. Yleisesti ottaen tykkään persoonallista ja värikkäistä. Myös sukan tekijä on tärkeä: muistan aina sukkaa jalkaan laittaessani, kuka ne kulloinkin on tehnyt, ja lämmintä läikkyy! Monta monessa siis ♡ Ihana, että mulla on ihmisiä, jotka kutovat, koska itse en osaa/halua ;)
    Helmi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa! Sinähän olet oikein edistynyt villasukkailija! Hatun nosto sinulle 😍

      Poista
  7. Kivaa pohdintaa. Tärkeintä on se, että villa ei saa kutittaa jalkaa ja tietysti sukan on oltava sopivankokoinen jalkaan. Muistuu mieleen, kun olin lähdössä ystäväni kanssa Berliiniin ja hän kysyi, mitä pitää ottaa mukaan. Vastasin: passi, hammasharja ja villasukat. Seuraavana päivänä ystäväni kysyi: Olitko tosissasi villasukista? Vastasin: Kyllä, hotelleissa on aina kylmät lattiat ja lentokoneessa vetää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Villasukat ovat ehdottoman kätevä juttu mukaan matkalle kuin matkalle!

      Tuosta kutittavuudesta olen käynyt itseni kanssa pientä keskustelua. Silloin, kun sukan varsi ei ole tulossa ihokontaktiin, karheus on vielä ihan ok. Eli varrettomat sukat, tavallisten sukkien päälle puettavat sukat tai pitkät varsisukat, jotka puetaan lahkeiden päälle, saavat luvan olla karheita. Yösukat ovat sitä ihanampia, mitä pehmeämpiä ja sileämoiä ne ovat 😊

      Poista
  8. Voi, kun on sulla siellä ihana vahti, hyvä kun valvoo ja vahtii sun apuna!
    Mutta niistä villasukista, mulle itselleni kelpaisi minkälaiset villasukat vaan, mutta nyt tein joulun jälkeen itselleni sellaset polveen asti ulottuvat sukat, jota ovatkin nyt niiiin hyvät, kun on ollut niin kylmää ulkona.
    Meillä on täällä uudessa asunnossa parkettilattia ja se ei ole mikään lämmin lattia, joten onkin tullut pidettyä villasukkia aina.
    Teinkin ne toiset itselleni yösukiksi, voi että kun on lämpimät.
    Mä yleensä kudon seitsemän veljes langasta, mutta lapsille oon tehnyt nalle langasta, että mahtuvat saappaisiin.
    Mä olen myös koittanut ottaa kuvia aina tehdyistä käsitöistäni, mutta jostain syystä se aina joskus unohtuu ja sitten ovatkin jo lähteneet matkaan, eli enää ei voi kuvata, kun sen muistaa, hi
    Mun on pitänyt laittaa blogiinkin jotain käsitöitäni, mutta sekin on vaan jäänyt...nyt päätin kyllä, että teen niistäkin tässä joskus postauksen.
    Sulle toivottelen oikein hyvää huomista sunnuntaita ja seuravaa viikkoakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Harakka!
      Tuon vahdin ohi ei pääse huomaamatta 😄.

      Valokuvien kautta on mukava seurata, mitä kaikkea sitä on oikein tullutkaan tehtyä.
      Polveen asti ulottuvat sukat ovat jossain haavelistallani 😊.

      Poista
  9. Villasukkia tarvitaan aina. Mulla on nyt yhdet puikoilla. Saa nähdä, milloin valmistuvat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole meillekään jäänyt yhtään sukkaparia homehtumaan. Kaikki ovat kelvanneet jonnekin 😊.

      Poista
  10. Minäkin olen taas innostunut villasukkia kutomaan ja juuri tänään sain valmiiksi lapsenlapsen sukat.
    Itse pidän melkein aina kotona villasukkia talvella. En tykkää liian pitkävartisista, mutta värillä ei ole minulle väliä. Ihan tavalliset harmaat ovat ehkä juuri tällä hetkellä suosikit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kovat pakkaset kannustavat istumaan sisällä, ihailemaan kaunista maisemaa ikkunan läpi ja tekemään käsitöitä 😊.

      Poista

Kiitos kommentistasi!