tiistai 16. helmikuuta 2021

Valo lisääntyy, etätyökoira ja koskikara

Päivä on pidentynyt vuodenvaihteesta jo paljon. Se näkyy ja kuuluu pihassa, kun työpäivän aikana kipaistaan koiran kanssa pikaisella pihareissulla. Koira ensin kellii lumessa selällään heti, kun vain ehtii. Vasta sen jälkeen malttaa mennä tekemään hätänsä lumikasan reunaan. Siinä vaiheessa odotellessa ehtii kuulemaan lintujen laulua. Viherpeipot olivat tänään komeasti äänessä.

Paluu pissikäynniltä sisään ei suju hyvällä säällä mutkattomasti, vaan siinä vaiheessa koira alkaa leikkiä vaikeasti tavoiteltavaa ja viipottaa vinossa asennossa pitki pihaa. Pysähtyy välillä seuraamaan minua ja heti kun lähestyn sitä, se ottaa koivet alleen ja lähtee hurjaa vauhtia karkuun. Pienen hetken leikimme hippaa ja sitten koira suostuu palaamaan (kannettuna) takaisin sisään 😂.

Koira on hyvin oppinut erottamaan Teams-palavereiden rytmityksen. Kun puhe loppuu, se merkitsee myös palaverin loppua. Siinä vaiheessa tuo tulee rykimään huomion hakuisena viereeni. Otankin usein siinä vaiheessa läppärin kainaloon ja siirrymme alakertaan. Kesken hiljaisen työn se harvemmin häiritsee, mutta Teams-palavereiden lopun se ymmärtää jo vallan mainiosti. Alakertaan siirtyminen riittää sille erinomaisesti ja voin hyvin jatkaa ruokailuhuoneessa työn tekemistä ilman lisähäiriöitä.

Vaikka illalla töiden jälkeen ulkona on vielä valoisaa, valo on kuitenkin kovin niukkaa kuvaamiseen. Lintujen kuvaamisesta ei kannata silloin haaveillakaan. Siinäkin mielessä viime viikonlopun kuvausreissu Vihavuoden koskelle toi hyvää luonto- ja kuvamateriaalia työviikollekin. Koskikaran kuvien pariin palasin tänä iltana. 




Upeaa helmikuisen viikon jatkoa! Talvea riittää vielä hetki 😊.

13 kommenttia:

  1. Koskikara on mitä parhain kuvauskohde.

    VastaaPoista
  2. Saitpa hyvät kuvat ihanasta koskikarasta. Itse en ole tänä talvena vielä onnistunut näkemään koskikaraa. Yritykset löytää se siis jatkuvat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jäätilanne oli sopivan ahdas koskikaran löytämiseen 😊.

      Poista
  3. Jos joskus et jaksa leikkiä, tai on kiiruskiirus niin ei kun kutsu, ei tule, ovi kiinnni. ja kun koira sitten tulee kynsimään ja haukkumaan sisäänpääsyä niin hetken kiusa ja sitten selvennyt - leikitään kun on aikaa, jos ei niin on tultava hetinythau!! Comprende, senkin turkillinen hyvämieli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä, kannattaa leikkiä, kun on aikaa. Koirakin jaksaa odottaa omaa hetkeään paremmin 😊.

      Poista
  4. Vastaukset
    1. No juu, tällä oli aikaa ja energiaa jumppaan ja varmaan haukotteluunkin 🤭.

      Poista
  5. Viisas koira <3 Kyllä ne rutiinit pian oppii. Meillä toinen aistii kai minun väsymyksenkin, on johdattamassa mua vinttiin nukkumaan :)
    Näillä keleillä (-27 astetta Celsiusta) ei kyllä tarvi koiria pihalla jahdata...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 🧡 Meidän Pixiemme rakastaa rutiineja ihan mahdottoman paljon 😊.

      Poista
  6. Koskikaraa minäkin kävin kuvaamassa pari päivää sitten. On se jännä lintu. Ensin niiasi kaksi kertaa ja kolmannella sukelsi. Pääsi takaisin rannalle ihan hetkessä.

    VastaaPoista
  7. Ihana koskikara. Pieni suuri lintu.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!