perjantai 24. huhtikuuta 2020

Silkkiuikun pörhistelyä ja koirakuvahaasteen 7. päivä

Voihan hiisi, kun on ollutkin työntäyteinen viikko (muutaman edellisen lisäksi). Muuttunut työtilanne edellyttää paljon muutoksia työn arjessa, jos halutaan pitää rattaat pyörimässä. Ja minähän haluan. Kukaan ei pakota hurjaan työtahtiin, mutta näitä tilaisuuksia ei oikein malta jättää käyttämättäkään. Olemme niin suurten muutosten äärellä. Minusta ei ole odottelijaksi, joten rynnistän mukaan toimintaan ;-)

Viikonloppuna aion työntyä taas luontoon katselemaan toimintaa, kuuntelemaan luonnon viestintää ja ihan puhtaasti rentoutumaan. Oikeastaan voisi vain ottaa termoskannullisen kahvia ja retkituolin matkaan ja parkkeerata jonkin pellon, järven tai meren rantaan/laitaan tarkkailemaan. Väistämättä jotain kaunista ja/tai ihmeellistä tapahtuu. Ja jos on pukeutunut oikein eikä palele, sielu lepää ja voi olla ajattelematta mitään ja silti nauttia :-)

Viime viikonloppuna näin silkkiuikun ensimmäistä kertaa tällaisessa 'asennossa'. Tuli ihan kyhmyjoutsen mieleen. Kosiomenoihin liittyi tämäkin. Siivet komeasti ja isosti pörhöllään kuin kuninkaallisena kruununa.







Koirakuvahaasteen seitsemännen päivän kuva löytyy muutaman vuoden takaa - silloin oli vielä lunta ;-)


Mahtavaa viikonloppua! Minä aion suunnata jonnekin kevättä kuvaamaan ja tarkkailemaan. Entä sinä? Mitkä ovat sinun keväisen viikonloppusi suunnitelmat?

17 kommenttia:

  1. Todella upeita kuvia silkkiuikusta, ihan mahtavia ovat!
    Koirulikin siinä nauttii lumesta, jota ei tänä talvena kyllä pahemmin ole ollut..jos on maa tullut valkeaksi, niin illalla se jo onkin ollut poissa!
    Suunnitelmia ei vielä ole tälle viikonlopulle, riippuu vähän ilmoista..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Harakka :-)

      Aina ei tarvitsekaan olla suunnitelmia, kunhan osaa toimia :-)

      Poista
  2. Silkkiuikku on upean näköinen, kun se noin pörhistää. Ihana koirakuva! Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
  3. Todella hienot kuvat silkkiuikusta. Yksinkö se pörhisteli vai oliko lähellä muita lajitovereita?
    Koirakuva on hauska. Aivan kuin hän nauraisi tikahtuakseen.
    Puutarhaanhan se meikäläisen askel vie. Siellä riittää tekemistä. Ehkä sinun laillasi myös istun ja ihmettelen luonnon heräämistä.
    Mukavaa viikonloppuretkeä ja ihmettelyn hetkiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Between!

      Olihan sillä pari tuossa lähellä, jonka lähestymiseen se valmistautui. Intohimolla :-)

      Puutarha on hyvä paikka. Siellä kohtaa myös itsensä ja kaiken senkin luonnon, jota omaan puutarhaansa ei ole suunnitellut tai kutsunut :-)

      Poista
  4. Voi että tuo koira on suloinen! ♥
    Tykkäisin kans parkkeerata pellonlaitaan tms., mutta en haluais liikkua mihinkään ilman koirakavereita, ja niistä toinen on kans semmonen ei-odottelija, ja hermostuu välittömästi jos pysähdytään. Jaa, mutta oon tainnu sanoa tämänkin jo aikasen monta kertaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, RH!

      Ei minullakaan mikään isompi pysähtymisreissu onnistuisi koiran kanssa. hetken malttaa odottaa, mutta innostus liikkeelle lähtemiseen sattuu kummasti aina samaan aikaan kuin minulla innostu pysyä hiljaa paikoillaan kuvaamista varten ;-)

      Poista
  5. Enpä myöskään ole tuollaista asentoa silkkiuikulla ennen nähnyt! Pitäisi kyllä ulos lähteä ja kamera mukaan. Sohva vaan tuntuu niin mukavalta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on ihan parasta aikaa liikauttaa peppuaan (ja kameraansa) kuvausreissuille. Silkkiuikkuja löytyy Aulangolta pilvin pimein ihan kuvausetäisyydeltä. Sinne hevostallin ja golfkentän viereen Vanajaveden rantaan ja perinteisesti ainakin silkkiuikkuja on pesimässä useampi pariskunta. Myöhemmin kesällä siellä tapaa myös sudenkorentoja :-)

      Poista
  6. Silkkiuikut ovat aina upeita, mutta kuvissasi ihan superhyper upeita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti, Milja!
      Silkkiuikuissa on jotain minua kovasti kutsuvaa ja kiinnostavaa. Linnut ovat upeita. Tilanteet ja valaistusolosuhteet vaihtelevat jatkuvasti.

      Poista
  7. Olipa kiva nähdä silkkiuikkujen pörhistelyt. Taas opin jotain uutta .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa Kirlah!
      Ilo päästä esittämään jotain (muillekin kuin itselle) uutta :-)

      Poista
  8. Kylläpäs silkkiuikku pörhistelee. Ja mikä lumesta nautiskelija siellä onkaan. Näistä koirakuvista tulee kyllä hyvä mieli.

    Mä sain googlattua sen linnun, joka mielestäni on jotenkin erityisen kiehtova: American Robin. Nyt vain vielä pitäisi saada kuvakin otettua.

    Ihanaa viikonloppua! Kiva, että työt innostavat ja tunnut saavan työnteosta energiaa. Sellainen hyvä kehä, etten sanoisi.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!