keskiviikko 8. huhtikuuta 2020

Iloa etätyöhön - siihen omaan elämään :-)

Etätyön etäpalavereissa joutuu katselemaan itseään ja omaa työpistettään enemmän kuin koskaan. Parissa viikossa tulin siihen tulokseen, että oman viihtyvyyteni vuoksi haluan tehdä parannuksia etätyöarkeeni, vaikka siinä ei varsinaisesti mitään valittamista ollutkaan. Päinvastoin, olosuhteeni ovat erinomaiset. Jotain pientä vain puuttui.

Tilasinpa siis nettikaupasta itselleni uuden etätyömekon (alennuksesta, niin kuin melkein aina). Toimistolle matkatessa mekko kohtaa monen monta haastetta, kuten rypistymisen pitkillä matkoilla, sukkahousut, mahdollisen alushameen tarpeen, kenkävalinnan ja tietenkin oikeanlaisen takin. Mutta kotona etätöissä kaikki nämä haasteet onkin selätetty tuosta vain :-) Mekko on myös kivasti värikäs, rento, päällä mukava ja silti siisti. Tähän kännyräpsy uudesta etätyöminästäni (toki en aio joka päivä olla töissä tuossa samassa mekossa, mutta tämä on hyvä itseensä investoimisen alku :-)).Toisen kohennuksen tein työpisteeseeni. Minulla on iso työhuone, sillä se on pojan entinen huone. Työpisteen lisäksi minulla on kaapistotilaa ja pari pientä nojatuoliakin. Teams-kokouksessa näen kuitenkin vain juuri sen kohdan, missä istun. Ja erotettuna kokonaisuudesta se näytti hieman karulta. Ostinpa itselleni piristykseksi sinne viherkasvin. Pullojukka pehmentää tunnelmaa mahtavasti. Laitoin vielä kuvan ottamisen jälkeen sen alle korokkeen, ja nyt se on juuri täydellisellä korkeudellakin :-) Tämäkin kuva on puhdas kännyräpsy.


Tuoli ja työpöytä ovat pojalta perittyjä. Joskus sitten vaihdan työtuolin uuteen ja ryhdikkääseen. Hieman tuo tuntuu istuessa, että tuoli on ollut todella paljossa käytössä. Toisaalta etäkokousten välissä teen usein töitä esimerkiksi ruokailuhuoneessa, mutta ehkä tähän ergonomiseen asiaan voisi silti puuttua ;-)

Uusi mekko ja viherkasvi ovat tuoneet hetkessä paljon positiivista fiilistä etätyöhön. Aina löytyy jokin keino, jolla voi hemmotella itseään hieman tässä kovasti rajatussa arjessa.

Oletko sinä lellinyt itseäsi oman arkesi keskellä?

26 kommenttia:

 1. Nätti mekko. En muista, koska olisin ostanut itselleni mitään. En tarvitse mitään;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anne :-)

   Onneksi lellimisen ei tarvitse olla vain ostamista. Se voi olla päiväunia, kun siltä tuntuu. Tai omaa aikaa. Tai omaa herkkuruokaa vaikkei se olisikaan koko perheen herkkua.

   Lelliminen ei olekaan sitä, että tekee tai hankkii jotain, koska tarvitsee sitä, vaan koska arvostaa sitä :-) En minäkään tuota mekkoa olisi tarvinnut, mutta onpa vaan paljon mukavampaa tehdä kotona töitä uudessa, värikkäässä ja mukavassa mekossa :-)

   Poista
 2. Minä tykkään mekoista myös, muutama on kaapissani, meillä kummallakin miehen kanssa on omat huoneet, lapset kun muutti pois, niin saatiin omat huoneet.
  ehkäpä nautin siitä että saan olla omassa huoneessani rauhassa, kuuntelen radiota, luen, ja istun koneella, käyn hakemassa jotain syötävää viereeni, lintujen laulu kuuluu avoimesta ikkunasta, etenkin mustarastas alkaa vislaamaan myöhään iltaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä käytin nuorena mekkoja paljon. Hoikassa varressa ne näyttivätkin oikein hyviltä. Pyöristyneet muodot ovat rajanneet ennen hyvin toimivat vaatekappaleet ulos vaatekaapista. Olen ollut kovin hidas opettelemaan, millaisia vaatteita nykyisellä kropalla kannattaisi käyttää.

   Hyvin olet löytänyt omia hemmottelukeinojasi. Noihin ei tarvitse edes käyttää rahaa :-)

   Poista
 3. Kaunis mekko. Olen katsellut itselleni nyt mekkoja, kun ovat kivoissa alennuksissa, mutta vielä en ole raaskinut ostaa. Kukallista tekisi mieli.

  Työpisteesi näyttää tehokkaalta. Täällä olen huomannut, että kaikkien takana on kirjoja ja kirjahyllyjä. Siis tv:ssä. Monet kommentaattorit tekevät töitä nyt kotoa ja ensimmäisenä pistää silmään jos kirjat puuttuvat taustalta. Niin moni on kokenut niiden kuuluvan varteenotettavan kommentaattorin habitukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Johanna!

   Kun se oikea mekko löytyy, se kannattaa myös ostaa, jos siihen vain on varaa.

   Työpisteeni tärkeimmät tekijät ovat a) en halua, että kukaan työhuoneeseeni tulija näkee saman tien näyttöni b) haluan ikkunan olevan riittävän lähellä, jotta voin kurkistella ulos siitä päivän aikana c) tarvitsen kaksi näyttöä ja tilaa kahdelle tietokoneelle - toinen on työkone näyttöineen ja toinen oma kone kuvankäsittelyä ja blogin kirjoittamista varten näyttöineen d) koiralla on vieressä oma matto ja sen päällä pehmeä fleece-peite. Koira on seuranani ainakin puolet työpäivästä :-)

   Poista
 4. Kaunis mekko! Kyllä olen lellinyt itseäni viimeaikoina. On tulossa useampi teetetty paita, joissa on söpöjä kisuja! Oma arki kun on jo useamman kuukauden ollut pelkkää sairastelua, niin kaipasin jotakin piristystä, mikä ei näy jälkeenpäin kiloina vyötärön ympärillä. Toivottavasti nähdään pian, pysy terveenä ystäväni. ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sini!

   Katsoinkin Facebookista uusia paitojasi :-) Ihanaa.

   Toivotaan, että olosi lähtee vihdoin paranemaan. Kyllä me nähdään taas, kun koronaohjeet lauhtuvat. Pidä huolta itsestäsi sinäkin <3

   Poista
 5. Ihanan värinen mekko!
  Olen hellinyt itseäni ostamalla pääsiäiskaktuksen sekä tulppaaneja, mutta toki niistä on iloa puolisollekin.Vaatteita en ole nyt ostanut, mutta kaapissa odottaa kangas, josta aion jossain vaiheessa ommella tunikan.
  Siunattua pääsiäistä Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Piipe!

   Kukat ja kasvit ovat upeaa hemmottelua - eikä se haittaa ollenkaan, jos puolisokin ilahtuu :-)

   Jos ja kun saat tunikan tehtyä, laitathan siitä kuvan blogiisi! Minä en osaa (enkä halua) ommella mitään (lapsuuden traumoja), joten minä ostan, en ompele ;-)

   Ihanaa, siunattua pääsiäistä sinullekin <3

   Poista
 6. Ihanaa lellimistä!! ♡ Kiva väri mekossa!
  Mä ajattelisin lellineeni itseäni sillä että 'saan' tuhertaa kaikenlaisia odottaneita askarruksia, nyt kun moni muu asia on tauolla.
  Mukavaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Helmi :-)

   No niinpä, lelliminen on juuri sitä, mitä itse arvostaa, vaikkei sitä välttämättä tarvitsisikaan :-) Lellimiseen ei onneksi tarvitse käyttää rahaa.

   Ihanaa pääsiäistä sinullekin <3

   Poista
 7. Niin minulla muuten on sinisiä mekkoja myös, mistä ostit tuon mekon ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla oli viimeksi sininen mekko tai hame... 20 tai 30 vuotta sitten. Tyttäreni oli ihan yllättynyt värivalinnastani ;-) (Tätä mekkoa ei ollut eri värisenä ja tykkäsin mallista.)

   Zalandosta tämän tilasin. Siellä riittää valikoimaa, jota harkita :-)

   Poista
 8. Olen hemmotellut itseäni istumalla ulkona auringossa! Eilen alkoi vaan tuulla aika kylmästi just siihen ainoaan paikkaan, mihin aurinko kunnolla paistoi. No, tein mie lättyjäkin, söin jätskin ja kermavaahdon kanssa (siellä ulkona) mutta sellasta ei parane ihan joka päivä tehdä...
  Mekko on kaunis ja tiiliseinä myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auringossa istuminen on ihanaa, kunhan muistaa nyt taas otsonikadon aikaan läträtä iholle voimakasta aurinkosuojaa tämän tästä.

   Kiitos kehuista :-)
   Tiiliseinä on miehen maun mukainen tapetti, joka sopi minullekin oikein hyvin. Pojan teini-iän huonehallinnan jälkeen seinätkin kaipasivat kohennusta ;-)

   Poista
 9. Hei, onpa mukavaa,kun olet hankkinut kauniin mekon:)Mekko lienee pitkä,ne ovat miellyttäviä pitää lämpimiä tarvittaessa,viileitä helteillä.Koiraa taluttaessani,pidin kesähelteillä pitkää mekkoa,sen helmat leyhyttivät sääriä.Kotona ei kiristä ja lämmittää sääriä.
  Minä olen vaatefriikki,olen aina ollut,lapsesta asti,olen kait perinyt ominaisuuden äidiltäni,hän huolehti aina,että oli hyvä vaatevalikoima niin itsellään kuin minullakin:)Nykyisellään nuo kirppikset ovat oikeita aarreaittoja,huokealla voi vaatettaa itsensä tällainen "vaateiden hamstraaja"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anni!

   Mekot ovat ihania etenkin kotona. Töihin mekon kanssa matkustaminen vaatii aina monenlaisia krumeluureja. Jo pelkkä junassa matkustaminen tuottaa mekkoon kuin mekkoon mahdottomasti ryppyjä.

   Minäkin innostun välillä kauniista vaatteista, mutta pohjimmiltaan viihdyn hyvin missä tahansa mukavissa vaatteissa vaikka kuinka kauan. Nykyään olen herännyt ajattelemaan myös niitä ihmisiä, jotka kohtaavat minut ;-) Samoissa nuhjuisissa verryttelyasuissa esiintyminen ei sitten kuitenkaan ole välttämättä kaikkien muiden mieleen ;-) Meikkiäkin hieman käytän, etten pelästytä kaikkia heti ensimmäisellä silmäyksellä ;-)

   Poista
 10. Aivan ihana on mekkosi. Voisin tuollaista itsellenikin ajatella. Minä en omista yhtäkään mekkoa tai hametta! Tykkään kyllä niistä ja aina välillä olen sovitellutkin jotain hametta, mutta mikään ei tunnu istuvan hyvin päälleni joten ostamatta on jäänyt. Tänä vuonna olen tehnyt tasan yhden vaateostoksen. Hankin uudet rintaliivit kun kaikki vanhat olivat käyttökelvottomia. Että sellainen shoppailija minä olen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kristiina!

   Et taida olla mikään himoshoppailija ;-)

   Keskimäärin minäkin ostan jotain vain silloin, kun sitä oikein tarvitsen. Silloin tällöin on mukavaa hankkia jotain itselleen ihan itsensä ilahduttamisen ilosta :-) Niinhän minä teen muillekin.

   Poista
 11. Uusi mekkosi on minullekin mieleen. Olen aina tykännyt pukeutua hameisiin ja mekkoihin, vaikka nykyisin yhä useammin mekko jää niihin parempiin tilanteisiin. Mekkoon pukeutuminen asettaa tosiaan muillekin varusteille omat kriteerinsä; kengät, takki, sukkahousut ja kankaan siliävyys, kuten totesit.
  Työhuoneesi on oikein viihtyisä. Pullojukka tuo väriä ja pehmennystä. Olen samaa mieltä siitä, että näytön on parempi olla poispäin työtilaan tulijasta. Ja ikkunan läheisyys on tärkeä. Työskennellessäni havaitsen usein katselevani ulos. Ihmettelen välillä sisustuslehtien työtilaratkaisujen askeettisuutta. Niissä on pieni pöytä, jossa yleensä vain läppäri ja jokin koriste-esine. Harvalle taitaa niin vähät työvälineet riittää. Minulle pitää pöydälle mahtua myös paperia, mappia, kynää, nitojaa ja tietenkin hiiri. Näppis on nykyisin työpöydän alle työntyvällä tasolla.
  Lellin itseäni enimmäkseen puutarhassa tarvittavilla aineksilla. Pääsiäiseksi ostin olohuoneeseen valkoisia ja hennon keltaisia neilikoita. Ne kestävät pitkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Between!

   Kotimekko on ollut minusta hyvä ratkaisu kesäisin ja miksei se näin etätyön olosuhteissa olisi sitä myös muina vuodenaikoina :-)

   Sisustuksellisestihan sellainen pieni piste koriste-esineen kera on varmasti tyylikäs ja muuhun sisustukseen istuva ratkaisu. Tilava näköalapaikka soveltuu sitten kuitenkin paremmin kunnon työskentelyyn ja siihen oman työn parissa viihtymiseen.

   Mainioita lellittelyratkaisuja sinulla :-)

   Poista
 12. Ihana ajatus stailata etätyöminänsä ja etätyöpiste. Tuo takuulla iloa etäkokouskavereillekin. Hyvää pääsiäistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Milja!

   Varmasti olen kokouksissa parempaa seuraa tyytyväisen ja innokkaana kuin väsyneenä ja hengettömänä :-)

   Oikein hyvää pääsiäistä sinullekin!

   Poista
 13. Olen nauttinut sydämeni kyllyydestä etätyöstä. Mikä työrauha! Minullekin on tuonut pieniä haasteita työpaikan videopalaverit (miten suunnata läppärin kamera niin, ettei tiskipöytä tms. epäesteettinen eksy kameraan. Ja toisaalta on kiusallista seurata näytöltä ryppyjään ja mustia silmänalusiaan. Ratkaisin asian laittamalla kameran linssin päälle läpinäkyvää teippiä. Toimiva kauneusfiltteri :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työn tekemisen rauha ja työhön uppoutumisen mahdollisuus kohottavat työn tekemisen laatua aivan mahtavasti :-)

   Nerokas kauneusfiltteri!

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)