tiistai 7. huhtikuuta 2020

Laulujoutsenet peseytyvät, pääsiäinen on ovella

Kädet kuivuvat jatkuvan pesemisen käsidesin käytön myötä. Välillä muistan voidella käsiäni, mutta etenkin päiväsaikaan intoudun välillä niin paljon työn tekemisestä, että tällaiset vähemmän elintärkeät asiat unohtuvat aivan tyystin.

27 vuotta sitten oli lämmin ja aikainen kevät. Esikoisemme syntyi täsmälleen 27 vuotta sitten ja sairaalasta palatessa kotona Järvenpäässä krookukset olivat kukassa. Nyt krookukset ovat kukkineet Hämeenlinnan pihallamme jo jonkin aikaa.

Joutsenet saapuivat käymään hetkeksi aikaa tässä iltasella. Ulkona sataa ja on hämärää. Tyydyin tietoon, että ne saapuivat ja sittemmin myös lähtivät. Kyllä niitä varmaan sitten tulee ikävä, kun eivät enää käy täällä :-)

Viime kerralla pääsin kuvaamaan joutsenten peseytymistä. Ison linnun peseytyminen on luonnollisesti - aika suurieleistä ;-) Aurinko valaisi kuvaushetkellä vielä kauniisti, joten kuvistakin tuli ihan asiallisia. Etenkin keskimmäinen kuva kannattaa avata täydessä koossa.
Vielä huominen työpäivä edessä ennen torstain saldovapaata ja pääsiäisen lomapäiviä. Mahtavia ulkoilu- ja kotoilukelejä kaikille, kullekin makunsa ja tilanteensa mukaan!

Meillä ei syödä pääsiäisenä lammasta. En itse asiassa tiedä vielä yhtään, mitä on pyhien ruokalistallamme. Entä sinä ja perheesi? Kuuluuko lammas ruokalistallenne? Mitä perinteitä pääsiäiseenne kuuluu?

14 kommenttia:

 1. Aika perus ruualla mennään. Ehkä pientä leipomista. Ei olla niin juhla ihmisiä että kokattaisiin kaikkea. Joutsenten pesuhetki on mahtavaa katseltavaa. Siinä pärske käy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta on hienoa, että kukin kulkee juhlat omalla tyylillään.
   Me emme ole vieläkään keskustelleet pääsiäisen ruuista - jotain pitäisi kuitenkin pöytään hankkia ;-)

   Joutsenen iso kroppa tekee peseytymisestä niin suurieleistä ja vaikuttavaa.

   Poista
 2. Juu joutsenia on tullut kuvattua, mutta kuvia tulee myöhemmin blogiin, ensin pääsiäis tunnelmaa huomen illalla laitan. Minulla on tytär iltatähti 28 v. hänellä on blogi muotokuva piirustuksistaan, laitoin os. tuohon.

  https://naamapaperilla.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävinkin katsomassa tyttäresi blogia - mahtavia taideteoksia!

   Poista
 3. Onneksi on kaksi vajaata työviikkoa. Kevät etenee melkoista vauhtia, tänään oli +17 C lämmintä! Minun toiseksi vanhin lapsista täyttää tänä vuonna 27 vuotta, tosin vasta elokuussa! Joutsenet ovat kyllä upeita!

  VastaaPoista
 4. Onnistuneet kuvat joutsenista ja laskevasta auringonvalosta. Minä olen myös 7.4.lapsi. En juhlinut tänään, kun ei voi ketään kutsua. Pullakahvit joimme läheisten kanssa. Ei syödä lammasta. Ajattelin, että jos voisi jo grillata jotakin lihaa, jota ostan kotimaiselta lähilihamyyjältä. Tänään oli aivan upea ulkoilukeli ja jonnekin luontoon menemme pääsiäisenäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Beate!

   Mekin juhlistimme etänä. Juhlitaan monia juhlia sitten yhdessä taas, kun aika sen sallii.

   Grillaaminen kuulostaa oikein hyvältä!
   Me avasimme tänään työpäivän jälkeen grillikauden.
   Kaikkea sitä ehtii, kun on etätöissä eikä kotona vasta puoli seitsemän aikaan :-)

   Poista
 5. Ei lammasta! Nyt ei enää mämmiäkään, söin sitä taannoin yhden ropeellisen ja varmistuin siitä, että sekään ei sovi mun mahalle. Ei oo nyt mitään pääsiäisjuttuja. Ehkä vielä jotain ehtis, vaikka rairuoho ei ehdikään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mämmi ei sovi minun makuaistilleni. Vanhaksi piti elää, ennen kuin kehtasin ihan suoraan sanoa, etten tykkää enkä ole koskaan tykännytkään mämmistä. Se oli aina jotenkin epäisänmaallinen teko, ettei halunnut maistaakaan mämmiä ;-)

   Poista
 6. Onnea teille kaikille! Teillä on perheessä sitten oinas :) Ja upeat kuvat jälleen.

  Ei aavistustakaan mitä syödään. Jotain, mitä pakastimesta löytyy. Lammasta siellä ei ole. Mä olen meillä ainoa, joka lammasta söisi, joten se on aina jäänyt laittamatta. Mämmiä kaipailen, mutta eiköhän tämä 21. pääsiäinen suju ilman mämmiäkin. Fazerin mignon-munat sulavat mielikuvissani :)

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)