lauantai 1. helmikuuta 2020

Kutsui minua tarhapöllöksi... :-(

Susannan sukkatehdas on tuottanut uusia sukkia tasaisen rauhallista tahtia. Hämeessä ei tarvitse hötkyillä ja olen ottanut sukkatehtailun jonkinlaisena terapiamuotona :-) Jotkut langat ovat miellyttävämpiä kuin toiset ja joistakin saa aikaiseksi tasaisempaa jälkeä kuin toisista. Kokeilen sukkiin erilaisia palmikkoja ja jotkut tuntuvat vain soljuvammilta kuin toiset :-)

Tämä palmikkokuvio tuntui hyvältä ja rennolta. Sillä tehtiinkin sitten muutama sukkapari :-)

Valkoiset sukat Pirta-langalla. Lanka oli miellyttävä, mutta jälki tavanomaista epätasaisempaa. Sukat jäävät silti sukkakoriin odottamaan kohtaloaan.


Vaaleanharmaat sukat, lankana Happy Feet. Ihana, miellyttävä lanka. Näitä sukkia voisin pitää jaloissani aina :-)


Tummanharmaat sukat samasta langasta. Tummanharmaa on värinä haastava, valon tarve työn aikana on toisinaan suuri, Toisaalta näitä sukkia voi pitää sellaisissakin tilanteissa, joissa iloisen värinen sukka ei tulisi kuuloonkaan.
 

7 veljestä ja napapiiri. En osannut aavistaakaan tuota raidoitusta langat tilatessani. En tykännyt. Sukat ovat ihan ok, mutten halua tehdä näitä lisää. Loput langat tästä väristä menivät työpaikan käsityökerholle (onneksi siellä on ihania ihmisiä, jotka jaksavat tehdä uutta ripelangoista!) Tilasin napapiiriä kolmea eri väriä, nyt on toinen värivaihtoehto puikoilla. Se on paljon miellyttävämpi.


Kävin kaupassa - ei juuri kuulu tapoihini. Mutta nyt oli tarvetta sellaisille ostoksille, joista ei viitsi laittaa miehelle ostoslistaa.

Olin jo tulossa marketista pois, kun etuoikealla seissyt mies sanoi tyttärelleen (näin ymmärsin), että varo tuota vasemmalta tulevaa tarhapöllöä. Katsoin eteeni ihmeissäni, kuka niin kurjan oloinen ihminen sieltä olisi tulossa, josta puhuttaisiin noin. Sävy oli jotenkin ei-positiivinen. Sitten hoksasin, että edestä saapuvat ihmiset olivat mieheen nähden oikealla. Ja minä vasemmalla. Minun takanani ei lähellä ollut muita, joten mies tarkoitti todennäköisesti juuri minua. En tiennyt, mitä ajatella.

Tuossa vaiheessa, kun huomasin tarhapöllö-termin viittaavan itseeni, olin ohittanut miehen jo aikaa sitten. Tarkastelin heijastuskuvaani marketin ikkunasta - ei se kuvaus varmaan kovin kauas todellisuudesta mennyt. Mutta en nyt silti ensimmäisenä menisi nimittelemään yhtään ketään ulkonäön perusteella. Tai muutenkaan.

En muuten mene enää marketteihin tavisaikoina jatkossa. Nimitelkööt ihan muita, vaikkei tuo niin pahalta tuntunutkaan. En silti halua kuulla, millä nimellä minua seuraavaksi nimiteltäisiin.

Mahtavaa viikonlopun jatkoa!

11 kommenttia:

  1. Jaaha. Kommentin sanonut mies mahtoi olla itse täydellisyys.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottakai - tuohan on ihan täydellisen ihmisen puhetta ;-)

      Poista
  2. Näytit varmaan vaaralliselta, kun piti varoitella :) mutta eikai se marketin vika ollut, jos joku oli pösilö...
    Ihania sukkia! Jaksaisinpa joskus itsekin opiskella jonkun palmikon teon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nojailin kävellessäni ostoskärryyn ja tarkastin samalla kuittia. En varmasti katsonut hirmuisen hienosti sivuilleni ja minua oli varmasti ihan syytäkin varoa ;-)

      Minä en tykkää marketeista enkä muistakaan kaupoista, joten käytän aina kaikki mahdolliset syyt ja tekosyyt kiertääkseni ne kaukaa ;-)

      Palmikko on kuule helppo juttu, ihan älyttömän paljon helpompi kuin voisi luulla. Ei tuon periaatteen opettelemiseen mene kuin hetki :-) Googlettelet vain hyvät ohjeet.

      Poista
  3. :O Olipa pölvästi mies marketissa liikkeellä! Vielä opettaa lapselle että noin voi puhua toisista. En kyllä tykkää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä luulen, että suurin osa lapsista on nykyään niin fiksuja, että huomaavat kyllä, ketä pitää hävetä ;-)

      Poista
  4. No, kaikenlaista sitä sattuu!! Yleensä käyn marketeissä perjantaina töiden jälkeen, että saa olla rauhassa viikonlopun ja pitkälle viikkoakin. Vaan parina kertana ollut niin raporankana, että siirsin suosiolla su heti kun ne avataan! Sai olla parin muun asiakkaan kanssa ihan rauhassa. Sehän oli melkein kivaa touhua. Sai aivan rauhassa katsella tuotteita. Suosittelen!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä mies hoitaa tavisostokset ja vähän erikoisemmat. Sitten kun on jotain henkilökohtaista erityistä, missä vaatimustaso on tarkka, en kiusaa miestä, vaan käyn urheilemassa kauppareissun niiltä osin ihan itse.

      Poista

Kiitos kommentistasi!